Zápasy mládeže
čt 3.10.2019 | Jan Brůna

Dorost jako první porazil Slavii, Pražanům nasázel devět gólů

Čtvrteční večer se v ČPP Aréně nesl ve znamení gólů. Hráči Mountfieldu HK vstoupili do zápasu na jedničku, když šli do vedení po dvaceti vteřinách. Sešívaní sice dokázali brzy vyrovnat, hokejisté zpod Bílé věže ale znovu odskočili, kontrolovali průběh utkání a nakonec zvítězili pohodlně 9:3. Do statistik se významně zapsal Petr Moravec, který zaznamenal hattrick. Lvi navíc jako vůbec první tým v sezóně skolili Slavii a míří do čela skupiny Střed.

Rychlý gól Hradecké nakopl

Domácí si lepší start snad ani nemohli přát, hned po dvaceti sekundách je totiž ranou po ledě k levé tyči poslal do vedení 1:0 Petr Moravec. Mladí Lvi nepolevili v aktivitě, růžky ale začali vystrkovat také sešívaní, kteří v šesté minutě srovnali zásluhou Maxima Brummela. Slávisté předvedli skvělou akci, když si několikrát vyměnili puk ve středu kluziště a na konci celého snažení stál právě pražský forvard, jenž se v zakončení nemýlil – 1:1.

Inkasování ale Východočechy nerozhodilo, naopak! Hradečtí se nadále tlačili do zakončení a zasypávali Pittra množstvím střel. I proto si zhruba po minutě vzali jednogólový náskok zpět, když Petr Moravec ranou z mezikruží podruhé v zápase rozvlnil síť soupeřovy branky – 2:1. Hráči Mountfieldu po zbytek periody kontrolovali vedení a v 18. minutě ho ještě navýšili; Lukáš Pajer využil přesilovku a prudkou střelou od modré stanovil skóre první třetiny na 3:1.

Druhá část přinesla branky až v závěru

Slávisté do prostřední dvacetiminutovky vstoupili mnohem opatrněji než do té první, a hra tak působila takřka celou dobu velmi vyrovnaným dojmem. Domácí se rozhodli spíše bránit střední pásmo, i proto neměl ani jeden z brankářů příliš moc práce. Utkání potom rozkouskovala řada vyloučení především na straně sešívaných.

Lvi i nadále bránili příjemný náskok z úvodní periody a Pražany v podstatě nepouštěli do šancí. Menší gólové hody odšpuntoval až v samotném závěru Jakub Hrdlička, který využil nabídnutou přesilovku pět na tři a svým projektilem stáhl hradecký náskok na pouhou jednu branku. Východočeši ale srovnání nepovolili a sami se ještě v poslední minutě prosadili – rána Michala Beneše zaskočila Pittra a skóre 4:2 se už domácím líbilo o něco více.

Petr Moravec završil hattrick, Lvi výhru

Slávisté se v poslední periodě nehodlali spokojit s rolí prohrávajícího a po skvělém nástupu to bylo zase jen o gól, když Tomáš Jokl v samostatném úniku prostřelil Tichého. Domácí hráče to ale vůbec nerozhodilo – hned o minutu později si jeden z Pražanů nešťastně srazil puk do sítě, gól byl ale pochopitelně přiznán Michalu Benešovi, který adresoval přihrávku před branku – 5:3.

Sešívaným nezbývalo nic jiného, než se zuby nehty bránit. To se jim ale příliš nedařilo; v polovině závěrečné části se krásnou střelou od modré prosadil Marek Pelda a vyhnal Pittra z branky, místo něj zaujal místo mezi třemi tyčemi Náhončík. Ten však další nadšení Hradeckých nepřekazil – nejprve Matěj Novotný zblízka dorazil kotouč do sítě, následné zakončení znamenalo hattrick pro Petra Moravce a gólem se v závěru zapsal také Matyáš Budina, který stanovil celkové skóre 9:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 3 3 1 0
Michal Beneš 2 1 3 2 2
Otakar Beran 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 1 2 3 1 0
Matěj Giesl 0 0 0 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 1 2
Adam Jirků 0 0 0 0 2
Štěpán Králik 0 1 1 1 4
Petr Moravec 3 2 5 1 0
Matěj Novotný 1 1 2 3 2
Lukáš Pajer 1 3 4 2 0
Marek Pelda 1 2 3 2 0
Matěj Pinkas 0 1 1 4 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 36 3 33 91,67 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie