Zápasy mládeže
čt 10.10.2019 | Natálie Fišerová, Klára Petrásková

Pět gólů za osm minut, pak další čtyři. Dorostenci rozstříleli Brod!

Zápasové menu

Za takový vstup do zápasu zaslouží hradečtí dorostenci pochvalu. Už po osmi minutách vedli nad Havlíčkovým Brodem 5:0 a Matyáš Budina měl na kontě hattrick! Východočeský snajpr přidal navíc další dvě branky, jeho spoluhráči ho ještě doplnili stejným počtem. Mountfield se ve výsledku blýskl vysokou výhrou 9:1 a udržel první příčku skupiny.

Gólová smršť hradeckých Lvů – pět gólů a hattrick!

Lepší začátek zápasu si Královehradečtí nemohli přát, hned v sedmé vteřině se jim podařilo vstřelit branku, a to po kombinaci Matěje Beneše, který si z pravého kruhu najel, vystřelil a odraženého kotouče si všiml Matyáš Budina, který puk dorazil za záda hostujícího brankáře – 1:0. Hradečtí nadále dobývali bránu Brodu. V 7. minutě nahazoval od modré čáry puk Matěj Pinkas, do parády si jej následně vzal Matyáš Budina a opět skóroval. Ještě v téže minutě navíc dokázal ten samý hráč dokonat svůj hattrick a bylo to už 3:0.

V dalších minutách nadále zápasu kralovali Hradečtí. Už na 4:0 se v přesilové hře podařilo zvýšit skóre Šimonovi Táborskému, který krásnou střelou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Tato trefa vyhnala havlíčkobrodského gólmana Davida Kubíka z brankoviště, mezi tři tyče se postavil nově Filip Tuček. A o pár vteřin později se mohli Východočeši díky výtečné střele Davida Brožka radovat z vedení už 5:0. Nadále pak pokračovali ve svém tlaku a první periodu tak jasně ovládli.

Hokejisté Brodu zabrali, gólu se však nedočkali

Druhá perioda přinesla mnohem klidnější hokej, ovšem pouze co se gólů týče, protože šancí diváci viděli neustále spoustu. Ve 23. minutě schytal nepříjemný hit od hradeckého beka Šimona Táborského havlíčkobrodský útočník Vladislav Juřica. Ten musel být z ledu odvezen na nosítkách a do duelu již nezasáhl. Mladíci z Havlíčkova Brodu se snažili zápas ještě zvrátit, vytvořili si šance, ty ale proměnit nedokázali.

Naopak v polovině druhé dvacetiminutovky se hokejistům ze soutoku Labe a Orlice podařilo skóre navýšit, a to už na 6:0. Po nahrávce Matěje Beneše se dostal do samostatného úniku opět Matyáš Budina a kotouč dokázal poslat mezi betony bruslařského gólmana. Hostující tým se nadále pokoušel, díky chybě v obraně domácího celku se dostal i do několika samostatných úniků, ty zvládl ale pochytat výborný brankář Hradce Jakub Tichý.

Mountfield zastavil střeleckou podívanou na devíti trefách

V poslední části přišly opět na řadu gólové hody. První dokázal skórovat z řad Východočechů Lukáš Souček, když se po střele Adama Jirků dostal k puku a ranou k bližší tyči nekompromisně zakončil – 7:0. O chvíli později se naskytla příležitost pro Bruslaře, ti ji ovšem neproměnili, nastřelili tyčku a naopak nechali ujet hradeckého Davida Brožka. Ten si pohrál s kotoučem a dokázal zavěsit pod horní konstrukci – 8:0.

Už tak vysoký domácí náskok navýšil svým pátým zásahem v zápase Matyáš Budina, který propálil havlíčkobrodského gólmana tentokrát z levé strany. Bruslaři se nakonec dočkali čestné branky, paradoxně ve svém oslabení, když ujeli obráncům Hradce do přečíslení dva na jednoho a nad pravý beton se trefil Tadeáš Holenda – 9:1. Utkání se nakonec neodehrálo bez zranění ani na druhé straně, v 53. minutě do kabin odcházel kulhající Adam Jirků. V závěru už ale divoké klání další branku nenabídlo a Lvi tak natáhli po vysokém vítězství svou šňůru už na šest vyhraných mačů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 1 1 0 0
Matěj Beneš 0 3 3 5 0
Otakar Beran 0 0 0 2 0
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 2 0 2 3 2
Matyáš Budina 5 0 5 5 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Jakub Jerman 0 1 1 0 0
Adam Jirků 0 1 1 2 0
Petr Moravec 0 4 4 5 0
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
Lukáš Pajer 0 0 0 0 0
Marek Pelda 0 0 0 3 0
Matěj Pinkas 0 1 1 5 0
Jakub Řehák 0 1 1 2 0
Lukáš Souček 1 0 1 2 0
Šimon Táborský 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 21 1 20 95,24 0 0

Ohlasy k utkání