Zápasy mládeže
so 26.10.2019 | Petr Koval, Adam Kodet

Poslední Tábor hodně kousal, dorost ho však porazil 6:2

Zápasové menu

Hradeckým dorostencům zatím aktuální ročník sedí parádně. Proti Táboru zapsali čtvrtou výhru v řadě a celkem dvanáctou ze čtrnácti utkání. Hattrickem se blýskl Matěj Giesl, čtyřmi body zase Petr Moravec a přestože poslední tým tabulky předvedl pod Bílou věží neskutečně bojovný výkon, Mountfield před pauzou potvrdil výsostné postavení v čele skupiny Střed.

Mountfieldu vyšel vstup do utkání, poté se hra vyrovnala

Lvi předvedli raketový start. Hned po 13 vteřinách se prosadil Matěj Giesl, jenž se po úvodním buly dostal k puku, prokličkoval mezi obránci a otevřel skóre zápasu – 1:0. Nebyly odehrány ani dvě minuty a Mountfield přidal další branku. Znovu to byl Matěj Giesl, jenž vyhrál souboj s obráncem ve středním pásmu a postupoval sám na brankáře Prchlíka, kterého překonal forhendovou kličkou – 2:0.

Domácí hrdina mohl brzy završit hattrick, když pří první přesilovce nastřelil horní tyč Prchlíkovy branky. Prostřední pasáž první třetiny byla hra vyrovnaná, ale bez výraznější šance. Úvodní přesilovka hostů sice zůstala bez využití, ale ihned po jejím skončení se už Tábor prosadil. Martin Kundrát skvěle našel Adama Eremiáše, který pohotovou střelou z levého kruhu překonal Žalčíka – 2:1.

Bojovnou hru ozdobil Gieslův hattrick

Na začátku druhé třetiny diváci sledovali hru plnou nepřesností. První šanci měli domácí. Novotný v přečíslení přihrával Michalu Benešovi, ale nedůrazné zakončení zastavil Prchlík. V polovině druhé třetiny se Táborští prokombinovali až před Žalčíka, ale Eremiáš z dobré pozice minul. A tak přišlo navýšení skóre. V přesilové hře pálil od modré Petr Moravec, pro něhož dobrou práci odvedli jeho spoluhráči, kteří zaclonili gólmanovi výhled – 3:1.

Tábor nejprve mohl snížit stav, když Cháb z mezikruží nastřelil tyč, ale ihned poté se prosadili domácí. Petr Moravec si natáhl brankáře a přihrál volnému Matěji Gieslovi, který se před prázdnou bránou nemýlil a završil hattrick – 4:1. V závěru periody Žalčík podržel svůj tým, když zakročil proti tečované střele Kundráta a následně v oslabení dokázal vyrazit střelu Eremiáše levým ramenem.

Všechny body zůstaly pod Bílou věží

Stejně jako první dějství, i to třetí začalo rychlou brankou a Tábor snížil. Kotouč se dostal příhodně k Marku Matašovskému, jenž z pravého kruhu překonal Žalčíka střelou na vyrážečku – 4:2. Hosté pak dál nebezpečně ostřelovali branku, ale střelecky se prosadili z protiútoku domácí. Petr Moravec přebruslil obranu soupeře, dostal se až před brankáře a po kličce do forhendu zasunul kotouč mezi Prchlíkovy betony – 5:2.

Poté se do šance dostal Cháb, jenže nedokázal svoji akci zakončit. A tak další přišel gól domácích. Na 6:2 zvýšil Lukáš Pajer, který nadvakrát překonal brankáře soupeře. Prchlík nejprve jeho pokus vyrazil, ale příhodně do jízdy Pajera, jenž obkroužil branku a zasunul kotouč do sítě. Konec zápasu doprovodila řada ostrých zákroků, které vyústily v závěrečnou potyčku. To však nic na skóre nezměnilo a Hradec Králové zvítězil přesvědčivým rozdílem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 2 0
Matěj Beneš 0 3 3 1 0
Otakar Beran 0 0 0 2 0
Jan Boukal 0 1 1 1 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 3 1 4 5 0
Jakub Jerman 0 1 1 0 4
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Petr Moravec 2 2 4 2 4
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
Lukáš Pajer 1 1 2 1 0
Jakub Řehák 0 1 1 2 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 2
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 60 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání