Zápasy mládeže
so 16.11.2019 | Šimon Rogner, Anna Marie Kokrhounová

Dorost na Slavii schytal debakl, se sešívanými padl 0:6

Zápasové menu

Hradeckým dorostencům se v letošní sezóně daří. Před zápasem proti Slavii měli na svém kontě pět výher v řadě; o to více překvapivý tak byl konečný výsledek 6:0 pro Pražany. Sešívaní vstřelili v každé třetině po dvou brankách, Lvi se naopak v koncovce trápili a během šedesáti minut nedokázali ani jednou najít recept na domácího gólmana Tomáše Voleveckého. Přesto Hradečtí zapsali teprve třetí porážku v sezóně.

Mezi oběma týmy byl před utkáním sedmibodový rozestup. Přesto bylo zřejmé, že zejména na začátku půjde o vyrovnaný duel. Už od prvních minut jsme byli svědky poměrně divokého tempa – jedna šance střídala druhou a ani jeden z brankářů si rozhodně nemohl odpočinout. První velkou příležitost měli na holi slávisté, konkrétně Skoupý ale napálil pouze připraveného gólmana Tichého.

Vyniknout musel i sešívaný brankář Volevecký, jehož v první větší šanci hostů prověřil Budina. Po neproměněné střelecké příležitosti Štancla dostali slávisté možnost si zahrát přesilovou hru. V té se jim však na začátku vůbec nedařilo rozehrát a málem na to doplatili. Po nedorozumění v obranném pásmu totiž k nebezpečným šancím pustili hostujícího Budinu s Benešem, kteří však ztroskotali na strážci slávistické svatyně.

V polovině úvodní dvacetiminutovky měli sešívaní k dispozici více než devadesátisekundovou početní výhodu 5 na 3, ale nedokázali si vytvořit větší šanci. Vše si to vynahradili v závěru úvodní periody – nejprve Hofmann u tyčky skvěle našel Matěje Vymětala, jemuž nezbývalo nic jiného než zamést puk do odkryté branky, načež o 57 sekund později Slavíček vyzval k druhé brance Maxima Brummela. A rázem odcházeli slávisté do šaten s vedením 2:0.

Do druhé třetiny vstoupili agilněji hokejisté Mountfieldu, kteří si ve 28. minutě zahráli přesilovou hru. V té si jednu z velkých šancí připsal Budina, ale střelou do protipohybu prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Domácí se znovu museli spolehnout na výborného Voleveckého, jenž zlikvidoval několik šancí soupeře.

Sešívaní oslabení i příležitosti Hradeckých přečkali a sami se vydali na zteč. Ve 36. minutě se jim podařilo rozebrat hostující obranu tak, že Jakub Štancl už na středu hřiště jen napřáhl k nekompromisní dělovce a vymetl všechny pavučinky v brance Tichého. V nastoleném tempu pokračovali domácí i zbývajících pět minut prostřední části a v závěrečné minutě udeřili počtvrté. Vymětal našel nehlídaného Jakuba Hofmanna, jenž 27 sekund před druhou sirénou opět rozradostnil fanoušky červenobílých.

Třetí třetina začala podobně jako ta druhá. Hradec se rozhodně nemínil tak jednoduše vzdát a snažil se vypracovat si příležitosti ke skórování. Leč narážel tu na připravené defenzivní řady domácích, tu, jako například ve 45. minutě, na připraveného Voleveckého, jenž úspěšně čelil úniku dvou proti jednomu.

A tak to byli opět hokejisté Slavie, kteří trestali. Slavíček sice nejprve střelou po vymotání se z rohu neuspěl, ale o šest minut později společně se Štanclem učebnicově rozebrali hradeckou obranu – Štancl na konci této akce zadovkou vrátil kotouč za sebe Marku Vlasákovi, který bekhendovým blafákem překonal Tichého popáté.

Definitivní tečku za povedeným výkonem slávistických dorostenců proti Východočechům napsal v 58. minutě Jan Hamršmíd, kterého z útočného rohu fantastickým pasem našel Mikuláš Skoupý. Hradec následně vystřídal brankáře, ale ani to jim nepomohlo k čestné brance.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 0 0
Otakar Beran 0 0 0 0 16
Jan Boukal 0 0 0 -2 0
David Brožek 0 0 0 -3 2
Matyáš Budina 0 0 0 -2 0
Petr Fiala 0 0 0 -1 2
Matěj Giesl 0 0 0 -1 0
Adam Jirků 0 0 0 -2 0
Jiří Klíma 0 0 0 -1 0
Matěj Novotný 0 0 0 -2 0
Marek Pelda 0 0 0 -2 0
Jakub Řehák 0 0 0 -2 0
Lukáš Souček 0 0 0 -3 0
Pavel Šimek 0 0 0 -1 0
Šimon Táborský 0 0 0 -3 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
André Antonio Lequin 3 1 0 1 100,00 0 0
Jakub Tichý 57 45 6 39 86,67 0 0

Ohlasy k utkání