Zápasy mládeže
čt 21.11.2019 | Jan Brůna

Dorostenci si spravili chuť, v domácí odvetě porazili Tygry 4:2

Zápasové menu

Příjemný čtvrteční večer prožili dorostenci Mountfieldu HK! Hradečtí mladíci přivítali v domácí odvetě Bílé Tygry a po skvělých dvou třetinách vedli už 3:0. Liberečtí však dvěma góly ve třetí části závěr zdramatizovali, Lvi ale také jednu branku přidali a stanovili konečné skóre 4:2. Východočeši tak soupeře zpod Ještědu porazili i podruhé v sezóně a navíc odčinili předchozí debakl na Slavii.

Lvi si vytvořili dvougólový náskok

Hosté se v ČPP Aréně ničeho nebáli a do zápasu vstoupili aktivně, jejich postup však narušila tři zakázaná uvolnění. Po úvodních střelách se Tygři na delší dobu usadili v útočném pásmu a diváci mohli vidět i první větší závar před Tichým. Domácí se ale brzy oklepali a Novotný prověřil Krále nebezpečnou ranou zblízka, liberecký gólman si poradil. V osmé minutě už však nestačil na pokus Davida Brožka, který bez větších obtíží přešel modrou čáru a schovanou střelou za hostujícím bekem poslal svůj tým do vedení 1:0.

Vstřelená branka Východočechy evidentně nakopla, ti totiž převzali iniciativu duelu, když účinně napadali rozehrávku Tygrů. Hradečtí brzy dostali k dispozici i první přesilovku, kterou sice nevyužili, ve 14. minutě už se ale prosadili. Lukáš Pajer si v pohledné kombinaci vyměnil puk s Matyášem Budinou, jenž už neměl problém se zakončením do odkryté svatyně – 2:0. Liberci se příliš nedařily přihrávky vzadu, a hráči Mountfieldu si tak nadále vytvářeli slibné šance. Ty ale nevyužili a i když se hosté ještě v závěru pokusili o nápor, skóre rovněž nezměnili.

Aktivní Hradec vedení ještě navýšil

Mladí Lvi se s pohodlným stavem utkání nespokojili a Pajer mohl hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky poslat svoje mužstvo do třígólového trháku. Východočeši celkově vsadili na bleskový začátek, když Tygry první dvě minuty vůbec nepustili z obranného pásma. Pro domácí vyzněl lépe také boj o střední část kluziště a Liberec se z delšího tlaku vymanil až po několika minutách, a to s přispěním přesilové hry. Tu však hosté nevyužili a na druhé straně se do šance probojoval věkem ještě starší žák Pavel Šimek.

Mountfield působil mnohem živěji než jeho čtvrteční soupeř, což ve 33. minutě vyústilo i v gól Matěje Giesla, který stál na konci hezké kombinace své útočné formace. Tygři se nehodlali spokojit s rolí prohrávajícího celku a započali ostré napadání domácí rozehrávky, Hradečtí se ale nenechali zaskočit a mnohokrát se z důsledného forčekinku dostali. Liberec se na delší dobu v útočném pásmu ocitl až v závěru druhé periody, radost mu však zkazila další přesilovka Lvů.

Tygři dvěma góly zdramatizovali závěr

Na začátku poslední třetiny mohli diváci vidět boj o střední část ledu, z něhož vyšli lépe hosté, kteří byli rovněž střelecky aktivnější a zvýšené úsilí brzy přetavili v branku. Jakub Masař se dostal k dorážce ze strany a i v pádu dokázal přesně zakončit po ledě – 3:1. Průběh hry se dále nesl spíše ve znamení rychlých ztrát puku, když domácí nejprve přišli o kotouč na modré čáře a Liberečtí se řítili na Tichého. Ten si s jejich neúspěšným blafákem poradil, avšak na druhé straně zase vybojoval touš Brožek, jenže Král předvedl zákrok večera.

V atraktivním duelu se skutečně bojovalo o každý metr. Oba týmy skvěle napadali a do zápasu se brzy vkradla nervozita, což dokumentovala i první šarvátka u mantinelu. Právě tvrdý souboj u hrazení jako by Tygry nabudil, ti totiž začali znovu více střílet a 3 minuty před koncem se trefil slovenský mládežnický reprezentant Richard Patzelt, jehož střela od modré zapadla k levé tyči. Liberec vycítil šanci v podobě comebacku a odvolal gólmana, hosté však početní výhodu nesehráli příliš dobře a Matěj Giesl neměl problém se zakončením do prázdné brány – 4:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 0 0
Otakar Beran 0 0 0 -1 0
Jan Boukal 0 0 0 2 0
David Brožek 1 0 1 1 0
Matyáš Budina 1 0 1 0 0
Petr Fiala 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 2 0 2 1 2
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Adam Jirků 0 2 2 2 0
Matěj Novotný 0 2 2 1 0
Lukáš Pajer 0 1 1 1 0
Marek Pelda 0 1 1 2 0
Lukáš Souček 0 0 0 1 0
Pavel Šimek 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 34 2 32 94,12 0 0

Ohlasy k utkání