Zápasy mládeže
čt 28.11.2019 | Jakub Štěrba, Daniel Krátký

Skvělý obrat z 0:2! Dorostenci zvítězili v Plzni 4:2

Zápasové menu

Svěřenci Jiřího Janouška předvedli v rámci prvního kola druhé části extraligy skvělý obrat! V Plzni sice po první třetině prohrávali 0:2, ale následně již padaly puky pouze do branky domácích. Lvi srovnali v prostřední dvacetiminutovce zásluhou Matějů Beneše a Giesla. Následně se Matěj Giesl prosadil podruhé v zápase a výhru pečetil střelou do prázdné branky Lukáš Pajer.

První třetina vyšle lépe Západočechům

Zápas začal pěkně zostra, hned po půl minutě pálil hostující obránce Jan Boukal, ale David Bočan v brance se překvapit nenechal. Další akci si hosté mohli vypracovat v početní výhodě, avšak byl to sám Hradec, kdo inkasoval jako první. Ve vlastním oslabení si puk na osu hřiště navedl Jakub Šiler, aby ho záhy poslal přímo do levého horního rohu – 1:0. Mountfield chtěl odpovědět ránou Marka Peldy, domácí brankář byl však opět na svém místě. Následně se před domácími otevřela obrovská příležitost ke skórování. Dva fauly krátce za sebou znamenaly dvě minuty dlouhou přesilovou hru pět na tři. V té měl největší příležitost autor první první trefy Jakub Šiler, nicméně hosté jeho pokus stačili před prázdnou bránou ztečovat mimo.

Lépe si nevedl ani Jakub Holý, jenž se dostal do samostatného úniku, ale svou ránu namířil jen do připraveného brankáře Jakuba Tichého. Podobnou akcí se prezentoval na opačném koutu Matěj Havlíček, ten se prodral až před gólmana, ale na pořádné zakončení už mu nezbylo příliš prostoru. Hosté nevyrovnali ani po následných dvou přesilových hrách krátce po sobě. A tak si vzali slovo opět domácí. Nejprve ještě dobrou šancí pohrdl Marek Soukup, avšak v poslední minutě se jeho jmenovec Dominik Soukup prokličkoval až před gólmana, kterého prostřelil mezi betony – 2:0.

Lvi v prostřední dvacetiminutovce srovnali krok

Druhé dějství odšpuntoval střelou Lukáš Pajer, domácí brankář stále držel nulu. Vzápětí se hostům podařilo ubránit další oslabení. Navrátilec z trestné lavice Matěj Beneš poté dostal puk před branku, odkud propálil Bočana – 2:1. Vstřelená branka dodala hostům více sebevědomí a utkání tak již bylo zcela vyrovnané. Zápas byl velmi bohatý na vyloučení, po dalším z nich měl dobrou šanci v oslabení opět Jakub Šiler, plzeňský útočník po hezké stahovačce rychle vystřelil, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil.

V polovině utkání dvakrát po sobě zkusil své štěstí od modré čáry Marek Pelda, gólman Bočan, ač s problémy, držel své mužstvo. Vyrovnat mohl o chvilku později Matyáš Budina, jenž dostal spoustu prostoru, nicméně betony domácího gólmana sklaply včas. Další chybu indiánů už ale hosté potrestali. V poslední minutě zůstali před Bočanem dva volní hráči, Lukáš Pajer přihrál Matěji Gieslovi, který už měl snadnou práci – 2:2. Po čtyřiceti minutách tak svítilo na kostce vyrovnané skóre.

Obrat dokonal Matěj Giesl

Poslední dvacetiminutovka začala velmi opatrně, bylo znát, že ani jedno z mužstev nechce udělat zbytečnou chybu. Jako první zahrozili hosté, ale ostrou ránu od modré čáry vykryl Bočan. Ten si poradil i s ránou Novotného ve vlastním oslabení. Plzeň reagovala šancí Milana Steinbrückera, ten ovšem po zpětné přihrávce trefil jen boční síť. Misky vah se nakonec překlopili na hostující stranu, to když v početní výhodě vystřelil z ostrého úhlu Matěj Giesl, jehož rána zamířila přesně do šibenice – 2:3.

Škodovka mohla opět srovnat krok, Jakub Šiler byl držen v samostatném úniku a hlavní rozhodčí ihned zkřížil ruce nad hlavou. K nařízenému nájezdu se rozjel Dominik Soukup, ale střelou mezi betony se neprosadil. Krátce nato si puk vzal opět Šiler, ale bekhendem jen pozdravil Tichého. Náskok Východočechů mohl zdvojnásobit Matěj Beneš, ten se dostal za záda obránců, svým nájezdem ale Bočana nepřekvapil. Čas nicméně ubíhal velmi rychle, v závěru to domácí dokonce zkusili v šesti, ale tentokrát risk neznamenal zisk. Osm vteřin před koncem Lukáš Pajer dovezl kotouč do opuštěné klece, čímž dal razítko na výhru hostů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 1 1 1 0
Matěj Beneš 1 0 1 -1 2
Otakar Beran 0 0 0 2 2
Jan Boukal 0 0 0 -2 0
David Brožek 0 0 0 1 2
Matyáš Budina 0 2 2 0 0
Matěj Giesl 2 1 3 2 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Jakub Jerman 0 1 1 1 2
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Matěj Novotný 0 1 1 0 0
Lukáš Pajer 1 1 2 0 2
Marek Pelda 0 0 0 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 28 2 26 92,86 0 0

Ohlasy k utkání