Zápasy mládeže
so 30.11.2019 | Klára Petrásková

Dorostenci nedali Kladnu šanci, vyhráli vysoko 8:2

Zápasové menu

Dorostenci se přesvědčili, jak je důležité míti v týmu Matěje. A ne jednoho, rovnou čtyři! Kompletní počet jmenovců v hradeckém mužstvu se totiž podílel při výhře nad Kladnem 8:2 přesně na polovině gólů, k tomu ještě přidal čtyři asistence. Jedna z branek se navíc do statistik zapsala jako vítězná – ta z hole Matěje Novotného.

Dobré tempo přineslo tři góly a hradecké vedení

Zápas začal zostra rovnou od začátku. Už ve druhé minutě si domácí vysloužili přesilovku, ve které sice neskórovali, k újmě na zdraví ale málem přišel hlavní sudí. Kladenští ho totiž svým vyhozením nepříjemně trefili pukem. Po krátké pauze se pokračovalo ve stejném tempu, tentokrát už ale místo sudího byly v hlavní roli góly. Michal Beneš se po střele Adama Jirků z první dorážky ještě netrefil, započaté dílo ale stihl dokončit Lukáš Pajer – 1:0.

A dvě minuty nato už Hradec vedl o dvě branky, když Adam Jirků pěkně zakombinoval s Lukášem Pajerem, jenž umístil puk přesně ke vzdálenější tyči. Kladno nechtělo zůstat pozadu a brzy se mu také naskytla ideální příležitost ke snížení. Domácí beci se totiž nedohodli na útočné modré a Kladenští ujížděli dopředu ve dvou na nikoho, přičemž mezi betony brankáře zakončil Petr Ullrych – 2:1.

Také druhá polovina třetiny nabídla zajímavé akce, k vidění byl totiž dorostenecký hokej hraný v pěkném tempu a doplněný bojovností. Ozdobit ho mohl Matěj Havlíček, který se coby bek procpal až za hostující obranu a tváří v tvář Vojtěchu Jaňourovi mu chyběl i kousek štěstí. A ten chyběl také Rytířům v závaru jejich první přesilovky, protože zmatek ve východočeském brankovišti dokázal lépe než oni vyřešit Mario Žalčík.

Čtyři branky dostaly Východočechy na koně

Ani ve druhé třetině tempo nepolevilo. Ba naopak! Další gól měl na holi Lukáš Pajer, jenže se proti němu na poslední chvíli přesunul Jaňour. Hradečtí však v aktivitě nepolevili a odměnou jim byly rovnou čtyři branky během necelých čtyř minut! Nejprve našel od pravého mantinelu Matěj Havlíček před bránu najíždějícího Matěje Novotného, jenž přiklepl touš za přesouvajícího se gólmana, chvíli nato našel z téměř nulového úhlu skulinku vedle tyče David Brožek – 4:1.

Hradeckou jízdu se pokusil přerušit ranou z levého kruhu Michal Košťoval, nebylo mu to ale nic platné. Domácí totiž dostali k dispozici přesilovku, sebrali puk a Matěj Beneš během jedenácti vteřin zvedl zblízka puk do horního růžku. A vzápětí úspěšně dorazil kotouč k tyči Matěj Giesl, čímž zvýšil skóre na 6:1 a zároveň vyhnal z brány Vojtěcha Jaňoura, kterého nahradil Ondřej Gabriška. Ten se rozehrál několika dobrými zásahy a za svá záda už do sirény puk nepustil.

Lvi si vysokou výhru pohlídali

Kdo si myslel, že se soupeři spokojí se sedmi góly, ten se mýlil. Ve 45. minutě totiž střílení branek pokračovalo, a to díky Adamu Barešovi, jenž snížil na 6:2. Inkasování ale Hradecké ještě více nabudilo a spustili střelecký stroj, který vyprodukoval za poslední dvacetiminutovku 21 pokusů a dvě trefy do černého.

První z nich měl na svědomí věkově teprve starší žák Matyáš Sláma. Čtrnáctiletý útočník sebral v brankovišti střelu Šimona Táborského a dorazil ji za lajnu. Jen 46 vteřin po jeho premiérové trefě za dorost se ke kotouči dostal Matěj Giesl, projel hřištěm a chladnokrevně zavěsil pod horní tyč – 8:2.

Hokejisté Mountfieldu byli při chuti a měli slibně nakročeno k završení „desítky“, jenže další vypracované příležitosti už se gólově neujaly. Giesl totiž v přečíslení nahrál spoluhráči na zablokovanou hůl a Marek Pelda zase od modré nastřelil jen břevno. Na vítězství 8:2 pro Hradec už ale nevyužité šance vliv neměly, stejně tak bitka, kterou spolu v samém závěru svedli hradecký Šimon Táborský a kladenský Ondřej Kouba.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 1 2 1 0
Michal Beneš 0 1 1 1 0
Otakar Beran 0 0 0 1 0
Jan Boukal 0 1 1 0 0
David Brožek 1 1 2 2 0
Matěj Giesl 2 0 2 1 0
Matěj Havlíček 0 1 1 4 2
Jakub Jerman 0 1 1 3 0
Adam Jirků 0 3 3 1 0
Matěj Novotný 1 1 2 1 0
Lukáš Pajer 2 0 2 1 0
Marek Pelda 0 0 0 -1 0
Matyáš Sláma 1 1 2 2 0
Lukáš Souček 0 0 0 2 2
Šimon Táborský 0 2 2 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 60 31 2 29 93,55 0 0

Ohlasy k utkání