Zápasy mládeže
so 7.12.2019 | Jan Mervart, Klára Petrásková

Dorostenci vynulovali Chomutov a přidali šestou výhru v řadě

Paráda! Dorostenci nepovolili Pirátům ani jednu branku, sami se naopak trefili ve všech herních situacích. Využili přesilovku a skórovali také v oslabení a při hře pět na pět, odměnou jim bylo vítězství 4:0. Díky němu navíc Lvi vyrovnali letošní nejdelší šňůru výher, která čítá už šest zápasů. Velkou zásluhu na skalpu Chomutova má gólman Mario Žalčík, jenž pochytal všech 34 střel a zapsal první čisté konto sezóny.

Narůstající tlak domácích přinesl pouze jednu branku

Zápas, ve kterém nastoupili na obou stranách tři hráči z nižší kategorie, začal ve velice rychlém tempu. Šance přicházely hned od úvodu a na obou stranách, takže byli zaměstnáni oba brankáři. Domácí se však dostávali do čím dál většího tlaku i herní převahy. Dvakrát se podařilo díky jeho rychlosti dostat do dobré šance Adamovi Jirků. Jeho snažení ale zlikvidovala chomutovská obrana, anebo sám brankář Bajgar.

Dalším faktorem, který Hradeckým pomáhal ve vytváření tlaku na chomutovskou svatyni, byly přesilové hry. Během nich však domácí pouze několikrát vystřelili od modré čáry a do nebezpečnější šance se nedostali. Velmi jim naopak pomohlo aktivní napadání, při kterém dělala chomutovská obrana chyby a po jedné nepřesné rozehrávce se ke střele dostal Lukáš Pajer, jehož ránu hostující brankář neudržel a Jiří Klíma tak mohl s klidem zakončit do prázdné branky.

Hradec i přes častá vyloučení odskočil na tříbrankový náskok

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, kteří se pokoušeli vyrovnat stav utkání. Jejich snažení se ale do cesty postavila neprostupná hradecká obrana. Domácí postupně opět přebírali otěže utkání a šance přicházely i na jejich straně. V přesilovce se na modré čáře parádně opřel do puku Lukáš Pajer a protože spoluhráč výborně clonil gólmanovi, Hradec odskočil už na rozdíl dvou branek.

V další fázi utkání docházelo na obou stranách k častým vyloučením. Hradec šel například zcela zbytečně do oslabení, když se na hřišti objevilo šest jeho hráčů. Chomutovu se dařilo vytvářet si šance a po dlouhém závaru před Žalčíkem puk nebezpečně poskakoval po brankovišti. Nakonec to však byl opět Hradec, který díky úniku Lukáše Pajera znovu skóroval a do posledního dějství si tak odnášel pohodlný náskok 3:0.

Žalčík skvělými zákroky udržel čisté konto

Poslední třetina byla ze začátku v jasné režii domácích, jimž se zaslouženě dostalo odměny v podobě čtvrtého gólu, který vstřelil krásnou střelou do levé šibenice Šimon Táborský. Ani poté hradecká aktivita neutichla a obzvlášť duo Pajer – Klíma se činilo a vytvářelo nebezpečné šance. Před Klímou se dokonce otevřela prázdná branka, hradecký útočník však tuto šanci neproměnil.

Postupně se zvedal výkon hostujících mladíků, kteří aktivně napadali a zasypávali brankáře Žalčíka jednou střelou za druhou. Párkrát se jim i povedlo zavřít domácí v jejich pásmu a vytvořit nepříjemný závar před brankou. I přes svoji aktivitu a rychlou přímočarou hru však gólmana domácích nepřekonali a Mario Žalčík si tak v zápase připsal svou první nulu v letošní sezóně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 1 1 2 2
Otakar Beran 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
David Brožek 0 0 0 0 2
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 4
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Jiří Klíma 1 1 2 2 0
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 2 1 3 3 0
Marek Pelda 0 1 1 2 0
Matyáš Sláma 0 0 0 0 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Pavel Šimek 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 1 0 1 3 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 60 34 0 34 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie