Zápasy mládeže
čt 12.12.2019 | Petr Význer, Daniel Krátký

Dorostenci v nadstavbě zatím bez ztráty! V Litvínově zvítězili 3:1

Zápasové menu

Ve vynikající formě vstoupili do druhé části ELIOD Extraligy dorostu hokejisté Mountfieldu. V pěti kolech zatím neztratili ani bod, a tak se přetahují o první místo tabulky soutěže s Vítkovicemi. V Litvínově to sice bylo dramatické, ale branky Matěje Beneše, Lukáše Pajera a Adama Jirků rozhodly o vítězství 3:1.

V prvním dějství se hráči snažili dostat do tempa

Zápas začal s patnáctiminutovým zpožděním, takže se oba soupeři ještě dlouho po plánovaném startu utkání snažili zahřát na ledě pohybem. Dění na ledě tedy připomínalo spíše veřejné bruslení, než zápas dorostenecké soutěže. Po úvodním vhazování měl o trochu více ze hry hostující Hradec. Po první přesilovce domácích přišly první šance – nejprve se nikým nehlídaný Matěj Giesl odhodlal ke střele z mezikruží. Pálil dobře, ale gólman Čermák byl pozorný a střelu vyrazil.

Snažili však také domácí. Jan Šprynar se skvěle prokousal hradeckou obranou, plácl do skákavého puku, ale jeho střela neměla dostatečnou razanci a skončila v Žalčíkově výstroji. Litvínov si vytvářel šance i nadále. Tentokrát střílel Marek Krocker z pravého křídla pouze do výborně chytajícího Maria Žalčíka. Minutu před koncem úvodní periody zamířil na lavici hanby Jakub Kadár, což se ukázalo později jako velmi důležité.

Rozhodly přesilovkové řady

Početní výhodu si Hradec Králové přenesl i do prostředního dějství. To se ukázalo jako rozhodující, protože sedm vteřin po Kadárově návratu na led hosté poprvé udeřili. Z levého kruhu vypálil Matěj Beneš takovým způsobem, že si David Čermák na puk ani nesáhl – 0:1. Ještě deset vteřin po obdržené brance projel Jan Šprynar až před Žalčíka. Kličkou do bekhendu a následnou střelou ho překonal. Strážce hradecké svatyně však měl dobře postavenou branku, jelikož kotouči do cesty vstoupilo břevno.

K brance vedlo další vyloučení na litvínovské straně. Kapitán Jakub Kadár podrazil jednoho z hostujících hráčů a Hradec nabídnutou přesilovkou nepohrdl. Po dlouhém tlaku posunul Marek Pelda puk na Lukáše Pajera, který z pravého kruhu vypálil a s pomocí tyče překonal Davida Čermáka – 0:2. Snížení na sebe nenechalo dlouho čekat. Erik Iljuk dostal touš na Marka Krockera, ten si s ním vybruslil na vrch kruhu, odkud prudkou ranou vymetl levý růžek branky – 1:2.

Východočeši upravili skóre v oslabení

Ve třetí třetině do hry vstoupila řada nepřesností, tempo se zmírnilo, ale stále se hrálo nahoru dolů. První vyloučení přišlo až v desáté minutě, když Šimon Táborský hákoval do šance mířícího Dominika Broučka. Mizérie Litvínova v přesilovkách naplno vykrystalizovala až v této.

V tlačenici u mantinelu získal puk hostující obránce, vyklepl ho na rozjetého Adama Jirků, který v osobním souboji překonal nedůrazného Martina Adámka a jednoduchou přízemní střelou našel skulinu mezi betony domácího brankáře – 1:3. V poslední dvouminutovce se ještě po strkanici nechali vyloučit Jakub Kadár s Matyášem Budinou a bylo po zápase. Hradec Králové v nadstavbě zvítězil i popáté a celkem i se základní částí vyhrál sedmý duel v řadě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 1 1 1 0
Matěj Beneš 1 0 1 0 0
Otakar Beran 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 0 0 0 2
Matěj Giesl 0 0 0 -1 0
Matěj Havlíček 0 1 1 0 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 1 0 1 1 0
Matěj Novotný 0 1 1 0 2
Lukáš Pajer 1 0 1 0 2
Marek Pelda 0 1 1 1 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 60 33 1 32 96,97 0 0

Ohlasy k utkání