Zápasy mládeže
so 11.1.2020 | Natálie Fišerová, Jan Brůna

Souboj prvního s druhým pro Rideru. Dorost skolila druhá část

Zápasové menu

Dorostenci Mountfieldu HK nestačili na svého soupeře v souboji o první místo tabulky. Úvodní třetina gól nenabídla, zato další průběh hry vyšel daleko lépe hokejistům Vítkovic, kteří během druhého dějství vstřelili tři branky. V závěru duelu Hradečtí při power-play pouze snížili na dvoubrankový rozdíl, a po třech vyhraných zápasech tak poprvé padli.

Úvodní dvacetiminutovka gól nenabídla

Začátek prvního dějství ovládli hradečtí dorostenci. Vytvořili si několik zajímavých příležitostí, ke vstřelení kýženého gólu jim ale chyběla přesnost i štěstí. To bylo vidět i v šanci Lukáše Pajera, který dostal přihrávku od Matěje Havlíčka, puk mu však sklouzl z hole. Oba celky nadále ukazovaly svou kvalitu, hrály aktivně a napadaly soupeře. Poté přišlo vyloučení na straně domácích, ti oslabení odehráli velice dobře a protivníka do větších šancí nepustili.

Rychlost ve hře rozhodně nechyběla, přesnost ale ano. Když dostal Matěj Přibyl pas do úniku od svého spoluhráče, podržel svůj tým Mario Žalčík, puk dokázal schovat mezi své betony. Na konci úvodní periody nabídli ostravští hokejisté početní výhodu Královéhradeckým. Hráčům ze soutoku Labe a Orlice se ale během ní nepovedlo ani jednou vystřelit na bránu.

Studená sprcha v podobě tří gólů Ridery

Druhá třetina začala opatrně z obou stran, týmy bojovaly o kotouč u hrazení, hra se tak často přerušovala. Poté ale přišla chyba na straně domácích. Obranou dokázal projet Petr Pavelec a svou individuální akci zakončil střelou mezi betony brankáře Žalčíka – 1:0. O pár minut později už hosté vedli od dva góly. Předvedli parádní akci a na jejím konci stál Matěj Přibyl, který zavěsil kotouč do horního rohu hradecké brány – 0:2.

Vrátit se zpátky do zápasu mohli hráči Mountfieldu ve své přesilové hře, daleko od toho nebyl Lukáš Pajer, jeho střelu od modré čáry ale svým parádním zákrokem vychytal vítkovický Darek Bartošák. Do konce druhé periody zbývaly necelé čtyři minuty a plejeři Ostravy se opět trefili. Tentokrát se sám před bránou ocitl Matěj Prčík, který si tak mohl vybrat, kam kotouč zavěsí – 0:3. V závěru došlo ke střetu mezi domácím kapitánem Havlíčkem a útočníkem Dominikem Petrem. Hradecký hokejista musel kvůli zraněnému kolenu odstoupit ze zápasu.

Hradec pouze snížil, bodů se nedočkal

Oba týmy vstoupily do poslední části hry opatrně, především na Vítkovických bylo vidět, že si svůj tříbrankový náskok chtějí v klidu udržet. Lvi se naopak snažili si vytvářet šance, jednu z nich nevyužil Matěj Giesl, když nedokázal najít prostor mezi betony Bartošáka. Ani dvě početní výhody nepomohly domácím otočit zápas ve svůj prospěch. Soupeř v nich byl velmi aktivní, dobře napadal a kotouče se mu dařilo vyhazovat.

Snížení pro Královéhradecké přišlo až v 54. minutě, po přihrávce od svého spoluhráče Matyáše Budiny dostal na svou hokejku kotouč Petr Moravec a od modré čáry propálil gólmana Ridery. Konec zápasu se odehrál ve znamení několika soubojů, oba týmy byly nervózní, to se projevilo i ve hře. Hradečtí už nedokázali dvoubrankový náskok hostů smazat. Ti si tak do Ostravy odvezli cenné tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 -1 0
Matěj Beneš 0 1 1 0 0
Otakar Beran 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 -2 0
David Brožek 0 0 0 -2 2
Matyáš Budina 0 1 1 -3 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 -3 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Tadeáš Kulhánek 0 0 0 0 0
Petr Moravec 1 0 1 -1 2
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 -1 4
Lukáš Souček 0 0 0 -1 0
Šimon Táborský 0 0 0 -1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 57 29 3 26 89,66 0 0

Ohlasy k utkání