Zápasy mládeže
pá 17.1.2020 | Klára Petrásková

Poprvé dvě porážky v řadě, dorostenci nestačili na Zlín

Zápasové menu

Poprvé v sezóně zažil hradecký dorost, jaké to je prohrát podruhé za sebou. Do klání se Zlínem sice vstoupili Lvi gólem, soupeř ale ve druhé části skóre otočil. A i když Východočeši dokázali rychle srovnat, na povedenou třetí třetinu Beranů už nezareagovali. Doma tak prohráli 2:4.

Hradec otevřel skóre, Zlín ale srovnal z trestného nájezdu

Po úvodním buly si sice aktivněji počínali domácí, jako první se však do gólových šancí dostali Berani. Po střele Matúšů se před Žalčíkem strhla vlna dorážek, Broža se zase zleva netrefil za přesouvajícího se gólmana. A tak se ve 4. minutě slavilo na druhé straně, když Matěj Havlíček prokličkoval z pravého kruhu na osu hřiště a umístil puk k levé tyči – 1:0. Východočechy branka nakopla a záhy mohly přibýt další trefy.

Giesla ale při střele z přečíslení vychytal nataženou vyrážečkou Synek, do vymezeného prostoru se nevešla ani Havlíčkova tečovaná rána. Prázdná brána pak zívala na Pajera, jenže nahrávku od Budiny shrábl do své moci zlínský brankář. A v 15. minutě se hosté dočkali srovnání. Michal Tomeček byl totiž v úniku hákován a nájezd si zopakoval z trestného střílení, střelou na vyrážečku mířil přesně – 1:1. Vedení mohl Hradci těsně před sirénou vrátit taktéž ze samostatného úniku Pajer, jeho rychlý pokus však Synek vyrazil.

Moravané

Také druhá třetina nabídla zajímavý hokej. Gólově nabuzeni do ní vlétli Berani, kteří hned dostali do nebezpečných šancí. Tomeček nastřelil zprava puk a Heš jen těsně promáchl dorážku do prázdné, rychlý pokus Matúšů mířený z mezikruží zase parádním zákrokem vytáhl Žalčík. Velkou šanci měli Zlínští paradoxně i na své obranné polovině – jeden z hráčů totiž z otočky naslepo rozehrával a Synek musel u tyčky rychle do rozkleku.

Chvíli před polovinou utkání se ale Ševci už dočkali a šli do vedení. Žižka vypálil od modré lajny, přičemž Matyáš Horský kotouč tečoval mezi gólmanovy betony – 1:2. Hradečtí však na inkasování výborně zareagovali a po 85 vteřinách bylo znovu srovnáno. Giesl našel krásnou průnikovou nahrávkou na útočné modré Matěje Novotného, jenž zakončil samostatný nájezd povedenou ranou do levého vinglu. Ve zbytku periody už zůstali oba maskovaní muži nepřekonáni a do kabin se tak šlo za stavu 2:2.

Berani zabrali a vybojovali tři body

Skóre se na kostce ale brzy po návratu na led změnilo. Zlínští totiž strhli u hradecké brány nepřehlednou situaci a z druhé dorážky se povedlo skórovat Matěji Mojžíšovi – 2:3. Rychlé srovnání měl na holi Novotný, v rychlém protiútoku mu ale puk na hůl nesedl ideálně a z šance do odkryté klece tak sešlo. Svižné tempo pokračovalo i nadále a Berani se už radovali z další trefy, rozhodčí však rozpažil a vykázal hru do neutrální zóny.

To ale Zlín nesložilo, hned byl totiž znovu v útoku a Žalčík musel vytáhnout nelehký zákrok v přesunu, když likvidoval po křižné přihrávce pokus Ševčíka. Proti ráně Kráčalíka ještě pomohla domácímu gólmanovi tyč, když ale chvíli po přejetí modré lajny vyslal svou bombu Adam Jecho, vedli hosté už 4:2. Hradečtí se sice v poslední pětiminutovce oklepali a zkusili ještě dlouhou hru bez brankáře, ani ta už ale na výsledku zápasu nic nezměnila.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 1 0
Matěj Beneš 0 1 1 1 0
Otakar Beran 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 -2 0
David Brožek 0 0 0 -3 0
Matyáš Budina 0 0 0 1 0
Matěj Giesl 0 1 1 -1 0
Matěj Havlíček 1 0 1 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 0 0 0 -1 0
Tadeáš Kulhánek 0 0 0 -1 0
Matěj Novotný 1 0 1 1 0
Lukáš Pajer 0 1 1 1 0
Lukáš Souček 0 0 0 -3 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 57 30 4 26 86,67 0 0

Ohlasy k utkání