Zápasy mládeže
so 18.1.2020 | Jan Karel, Klára Petrásková

První víkend bez bodového zisku. Dorostenci podlehli také Brnu

Zápasové menu

Ani druhý z dvojice duelů proti moravským soupeřům se dorostu nepovedl. Ačkoliv v první a třetí třetině byli Lvi střelecky aktivnější, o výsledku rozhodla především slabší prostřední část. Tu Hradec prohrál 0:2, celkově pak na Kometu nestačil 2:3. Poprvé v sezóně tak prohráli Východočeši třetí zápas v řadě, z hracího víkendu navíc nezískali ani bod.

Útočný hokej v první třetině branky nepřinesl

Již od úvodního vhazování se domácí ujali iniciativy, která jim celou první třetinu vydržela. Dobře bruslící Lvi se do první šance dostali už ve 3. minutě, kdy se přes dva brněnské strážce proháčkoval Brožek, skvěle chytající Schnattinger jeho šanci vykryl. Po přihrávce Matěje Beneše koukala na Budinu odkrytá klec, v rychlosti však domácí útočník nezamířil přesně a rozvlnil jen boční síť.

Druhou polovinu první periody načal dobře Pajer, který se po přihrávce od Budiny, ocitl osamocen před gólmanem hostí, ten však jeho střelu na bližší tyč famózním zákrokem zlikvidoval. Po dobře ubráněném oslabení se Lvi opět hrnuli dopředu, do samostatného úniku se dostal Novotný. Svoji střelu však neprocedil přes výstroj gólmana hostí. Trefu do kabiny mohl devět vteřin před koncem přidat opět Budina, který z levého kruhu poslal dobrou střelu do horního rohu. I s tou si však maskovaný muž hostujícího týmu poradil a změnu skóre v první třetině nepřipustil.

Druhá perioda patřila gólově Kometě

Navzdory nepovedenému úvodu zápasu se hráči Komety v průběhu druhé pasáže velmi zlepšili. Již ve 22. minutě mohli jít hosté do vedení, když dobrý únik Pigla zastavil až famózní rozklek Žalčíka. Jednu z mála hradeckých šancí měl v přesilovce Pajer, který z vrcholu pravého kruhu tvrdě vypálil bez přípravy. S další šancí přišel v 10. minutě Sever, který se protáhl po pravém mantinelu a dokázal ujet Budinovi, ale na Žalčíka nevyzrál.

První změna skóre přišla krátce po polovině duelu, když vypálil hostující Nesvadba, jehož prudkou střelu gólman vyrazil a lehký úkol už měl Nesim Harim, který zametl touš do prázdné hradecké klece – 0:1. A o čtyři minuty později už to bylo o dvě branky. Žalčík nejprve vychytal nájezd Otavy, ale na pokus tečovaný Adamem Boltvanem už byl i hradecký brankář krátký – 0:2. Matěj Beneš mohl ještě před sirénou snížit, střelu do vzdálenějšího růžku ale vychytal skvělý Schnattinger.

Hradec bojoval až do konce, padl o jeden gól

Třetí část zápasu byla od začátku velmi vyrovnaná, ale víc ze hry měli přeci jen domácí. Matěj Beneš se zpoza klece dobře vytočil a předložil nabídku pro Jirků, toho však nadvakrát vychytal gólman hostí. Domácí nemuseli předchozí neproměněné šance dlouho litovat. Minutu po konci přesilovky Lvů se totiž do puku z pravého kruhu opřel Otakar Beran, jehož střelu sice Schnattinger zbrzdil, ale nezastavil – 1:2.

Posledních deset minut na ledové ploše se tempo hry ještě zrychlilo a o souboje nebylo nouze. Východočeši se snažili srovnat a před branku se hezky prosmýkl Pajer, při průnikové kličce mu však puk sjel příliš daleko od hole. Domácí v závěru vyzkoušeli hru bez gólmana, do prázdné klece se v ní ale trefil brněnský Roman Otava – 1:3. Lvi se však stále nevzdávali a dokázali utkání ještě zdramatizovat. Necelou minutu před koncem základní hrací doby se trefil krásně do levého horního rohu Michal Beneš – 2:3. Srovnat už se však Lvům nepovedlo, všechny body si tak odvezl soupeř.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 1 0 1 0 2
Matěj Beneš 0 0 0 -2 0
Otakar Beran 1 0 1 0 0
Jan Boukal 0 0 0 -1 0
David Brožek 0 1 1 0 0
Matyáš Budina 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Jakub Jerman 0 1 1 0 2
Adam Jirků 0 1 1 -1 0
Matěj Novotný 0 0 0 1 0
Lukáš Pajer 0 0 0 0 2
Lukáš Souček 0 0 0 -1 0
Šimon Táborský 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 59 32 2 30 93,75 0 0

Ohlasy k utkání