Zápasy mládeže
čt 30.1.2020 | Natálie Fišerová, Daniel Krátký

Dorost po třech prohrách zabral a jasně rozstřílel Plzeň

Zápasové menu

Dorostenci Mountfieldu procházeli před zápasem se Západočechy největší krizí v sezóně – prohráli totiž třikrát v řadě, a tak měli proti tabulkovému sousedovi co napravovat. Zvýšenou motivaci hradečtí mladíci potvrdili, protože Škodovku porazili jednoznačně 5:1. Dvěma vstřelenými brankami se navíc zaskvěli Petr Moravec a Matěj Pinkas. Úspěšný debut tak prožila nová posila z Chomutova – Lukáš Koblížek.

Gólová smršť během první třetiny

Úvodní minuty patřily hradeckým dorostencům, ti byli velice aktivní a snažili se co nejdříve skórovat. Indiáni se ale po několika minutách zvedli a začali být také nebezpeční. Poté přišla minuta, při niž padly tři branky. Jako první se trefil útočník Matěj Novotný, který dokázal projet plzeňskou obranou a zakončit za záda Jana Lokajíčka – 1:0. Další hradecký zásah přidal Petr Moravec, jenž posunul Lvy už do dvoubrankového vedení.

To ovšem netrvalo dlouho, jelikož vzápětí přišla střela Petra Hausera, která se doklouzala za záda brankáře Jakuba Tichého – 2:1. Nadále se hrálo ve vysokém tempu, oba týmy ujížděly do protiútoků, diváci tak viděli velice otevřený hokej. Necelé dvě minuty před koncem první periody přišel ještě jeden zásah Královéhradeckých. Jmenovitě se prosadil Matěj Pinkas, jehož nahozený kotouč si nedokázal kvůli cloně svých spoluhráčů najít brankář Lokajíček.

Hradečtí odskočili do čtyřbrankového trháku

Do prostřední dvacetiminutovky naskočili Západočeši s Davidem Bočanem v bráně, ten vystřídal Jana Lokajíčka. Hned v úvodu hosty čekala přesilová hra pět na tři, tu však zužitkovat nedokázali, to když šance Matěje Korčáka neskončila v domácí bráně. Naopak Východočeši své příležitosti využili. Po vyhraném buly dostal přihrávku od Matěje Beneše Matěj Pinkas, jenž krásnou trefou na bližší tyč skóroval – 4:1. Když se Plzeň usadila v obranném pásmu Lvů, všechny šance indiánů vyřešil dobře chytající Tichý.

Hráči Mountfieldu opět přidali na tempu, to se projevilo i na skóre. Petr Moravec předvedl parádní individuální akci, když si podél mantinelu vybruslil až k bráně Bočana a do jeho protipohybu zakončil nad vyrážečku – 5:1! Indiány obdržená branka nabudila, Hradeckým začal dělat problém jejich pohyb. Nevyvarovali se tak vyloučení, za naražení na hrazení dostal trest do konce utkání Jerman, jeho faul vyvolal menší potyčku mezi oběma soupeři.

Lvi si dokázali svůj náskok udržet

Hned na úvod posledního dějství měli Západočeši možnost se vrátit do zápasu, početní výhodu pět na tři však opět nevyužili. Nebezpečnou střelu Schindlera z levé strany si našel Tichý, kotouč tak schoval do své lapačky. Na druhé straně byl vidět i gólman Bočan, který vychytal samostatný únik Matěje Giesla. Aktivní hrou si Východočeši vybojovali přesilovou hru, v ní opět ukázal svůj um plzeňský brankář.

Chvíli nato měli stejnou příležitost indiáni, ti si ovšem nechali ujet dvojici Boukal – Brožek, druhý zmiňovaný se pokusil o bekhendovou kličku, ta mu proti Bočanovi nevyšla. Konec vypjatého duelu ještě nabídl několik šancí, jednu z nich nevyužil Hauser, kterému nedovolil zakončit gólman Tichý. Hradec v poslední minutě ještě nastřelil tyčku, výsledek však zůstal nezměněn. Souboj druhého a třetího celku tak ovládli hokejisté ze soutoku Labe a Orlice.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 1 1 0 0
Matěj Beneš 0 2 2 3 0
Otakar Beran 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 1 1 1 0
David Brožek 0 0 0 1 2
Matyáš Budina 0 1 1 3 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 -1 0
Jakub Jerman 0 0 0 -1 27
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Lukáš Koblížek 0 0 0 1 0
Petr Moravec 2 0 2 3 0
Matěj Novotný 1 0 1 1 6
Marek Pelda 0 2 2 3 0
Matěj Pinkas 2 0 2 4 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 1 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 33 1 32 96,97 0 0

Ohlasy k utkání