Zápasy mládeže
so 15.2.2020 | David Panuška, Jan Brůna

Dorost zvítězil v Chomutově 4:2 a odvezl domů všechny body

Zápasové menu

Zpět na vlně! Dorostenci Mountfieldu HK šli poprvé po reprezentační pauze do akce a návrat na ligová kolbiště to byl vítězný. Hradečtí mladíci vedli v Chomutově od úvodní minuty a náskok později ještě navyšovali. Nic na tom nezměnily ani dvě branky Pirátů, a Lvi si tak výhrou 4:2 spravili chuť po minulé prohře v Kladně. Dvěma góly se blýskl Matěj Beneš a proti bývalému klubu se trefil Lukáš Koblížek.

Mountfield vedl od úvodní minuty

Aktivněji do utkání vstoupili hosté, kteří na konci první minuty otevřeli skóre. Matěj Beneš se po vhazování dostal ke kotouči a parádní střelou pod víko nedal Matyáši Bajgarovi nejmenší šanci – 0:1. V osmé minutě to bylo již o dva góly; po důrazu v brankovišti se prosadil chomutovský odchovanec Lukáš Koblížek, kterému se povedlo dotlačit touš do svatyně – 0:2. Piráti se poté vrátili zpátky do zápasu, ale ve velkých šancích neuspěli Tomáš Šilar a Filip Döring. Druhý jmenovaný dokonce nastřelil tyčku.

Domácí se dostali na dostřel

Východočeské mužstvo mělo na začátku druhé třetiny k dispozici dvě přesilovky za sebou v krátkém časovém sledu. Největší šanci měl Koblížek, který dostal puk před branku, ale trefil jen tyčku. Jeho zvednuté ruce do stropu arény byly předčasným gestem. O pár minut později se mohl prosadit také Matěj Pinkas, jenž dostal kotouč do prázdné svatyně a stačilo ho trefit – přesně to se ovšem nestalo.

První zážeh Pirátů přišel ve čtyřiatřicáté minutě, kdy dostal touš před kasu Jan Ekrt. Chomutovský útočník byl ke kleci zády, ale i tak puk nabral na bekhend a z otočky vstřelil velice pohledný gól – 1:2. Pirátů byl pak plný led, ale žádná ze střel se do branky už nedostala. Po čtyřiceti minutách tak stále vedl Hradec, nově ale jen o jednu branku.

Lvi navyšovali skóre, soupeř jen upravil

Hned na začátku třetí části se dostal do obrovské šance Tomáš Šilar, ale před Jakubem Tichým nevstřelil vyrovnávací gól. Do tutovky si sjel i domácí kapitán, ale Ondřej Čech v samostatném úniku nepřehodil beton královéhradeckého brankáře. Na startu druhé poloviny poslední periody měli slibné příležitosti Adam Jirků a Koblížek, ale ani jeden si na skvělého Bajgara v chomutovské svatyni nepřišel. Poté ale nastaly situace, na které už maskovaný muž neměl nárok.

Třeba rozhodující branka Matěje Novotného, který dostal přihrávku na levý kruh a nechytatelnou střelou pod břevno propálil Bajgara – 1:3. Chvíli poté se po přihrávce zpoza branky prosadil podruhé v utkání Matěj Beneš, který zakončil na bližší tyč a i s pomocí brankové konstrukce navýšil vedení svého celku – 1:4. Gól Dominika Perného v přesilové hře z mezikruží do pravé šibenice skóre už jen kosmeticky učesal – 2:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 1 1 0 2
Matěj Beneš 2 0 2 2 2
Otakar Beran 0 0 0 -1 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
David Brožek 0 0 0 0 2
Matyáš Budina 0 1 1 2 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 1 1 1 2
Jakub Jerman 0 0 0 1 0
Adam Jirků 0 0 0 0 2
Lukáš Koblížek 1 0 1 0 0
Matěj Novotný 1 0 1 0 0
Matěj Pinkas 0 1 1 1 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Pavel Šimek 0 2 2 2 2
Šimon Táborský 0 0 0 2 2
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 25 2 23 92,00 0 0

Ohlasy k utkání