Zápasy mládeže
ne 16.2.2020 | Matěj Hodoval, Anna Marie Kokrhounová

Dorost ztratil vysoké vedení, Vary dokonaly obrat v prodloužení

Zápasové menu

Dorostenci vstoupili do utkání proti Energii fantasticky a v polovině zápasu vedli už o tři góly. Pak se však Karlovarští dostali zpět do hry a do konce poslední třetiny zvládli vyrovnat. V prodloužení nenechali domácí Hradci mnoho prostoru a již po minutě a půl rozhodli o svém vítězství. Mountfield tak nenavázal na výhru z Chomutova a ze západu Čech odjel pouze s jedním bodem.

Hradec šel rychle do vedení

Úvodní dějství nabídlo atraktivní podívanou z obou stran, byť skóre po dvaceti minutách tomu příliš nenapovídalo. Hned po devadesáti vteřinách se do vedení dostali hosté z východních Čech. V útočném pásmu se ke střele dostal Pavel Šimek, jenž Hamrlovi nedal žádnou šanci. Ten stejný hráč hrozil i o chvíli později, jenže na Patrika Hamrlu svým únikem ze strany nevyzrál.Velmi hladový po gólu se celou první část jevil domácí Samuel Šmajda. Karlovarský útočník měl na holi několik velkých příležitostí, nejednou se dostal sám před Mario Žalčíka, nicméně fantom první třetiny ustrážil hradeckou svatyni. Zatímco Energie si na soupeřově brankáři vylámala hokejky, Hradec Králové ji zasadil pouhých čtrnáct vteřin před koncem úvodního dějství těžkou ránu. Z protiútoku se trefil podruhé v utkání Pavel Šimek.

Energie zlepšila herní projev a začala dotahovat

Západočeši začali druhou třetinu neoptimálně. Velké mezery v karlovarské obraně využil Matyáš Budina, který v situaci dva na nikoho vzal zodpovědnost na sebe a bekhendovou kličkou překonal Hamrlu. Po třetí facce se ale herní projev Energie výrazně zvedl a začala stíhací jízda. V čase 27:09 odčaroval Žalčíkovo kouzlo Samuel Šmajda. V prostoru v mezikruží stál domácí forvard nikým nehlídaný a po přihrávce od Dominika Rymona propálil hradeckého brankáře.Vytoužené a nutno podotknout i zasloužené snížení přišlo šestadvacet vteřin před koncem druhé periody. Energetici dlouho bušili na Žalčíkova vrata, ve skrumáži před brankou se nakonec nejlépe zorientoval Matěj Zeman a Karlovy Vary se poslaly svému soupeři gól do šatny.

Přesilovka přinesla Varům vyrovnání

Čtyři minuty po úvodním buly třetí třetiny bylo srovnáno. Karlovarští využili početní výhodu, kombinaci v útočném pásmu zakončil pohotově Ondřej Matas. Třetí dějství bylo divácky velmi atraktivní, na ledě dokonce bylo k vidění i několik osobních soubojů. Urvat tři body mohl pro svůj tým například Lubomír Kupčo, který měl v tomto utkání několik dobrých příležitosti, nicméně žádnou další branku v základní hrací době diváci neviděli.

Prodloužení rozhodlo ve prospěch Západočechů

Chvíle slovenského útočníka přišla v prodloužení. Samuel Šmajda se dostal k volnému puku, předložil ho na hůl právě Lubomíra Kupča, který jen trefil odkrytou bránu. Karlovarští tak dokonali fantastický obrat a slavili zisk dvou bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 0 0
Michal Beneš 0 0 0 0 0
Otakar Beran 0 0 0 -1 2
Jan Boukal 0 0 0 -1 2
David Brožek 0 0 0 -1 2
Matyáš Budina 1 1 2 2 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Lukáš Koblížek 0 0 0 -1 2
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
Matěj Pinkas 0 0 0 1 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Pavel Šimek 2 1 3 2 0
Šimon Táborský 0 1 1 2 0
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 61 38 4 34 89,47 0 0

Ohlasy k utkání