Zápasy mládeže
čt 20.2.2020 | Natálie Fišerová

Dorost dvakrát vedl, nakonec zvítězil až v nájezdech

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci dokázali zapomenout na poslední prohru v prodloužení na ledě Karlových Varů. A tentokrát vyhráli po samostatných nájezdech. V cestě jim stáli hráči Litvínova, začátek klání měli v rukou domácí. V poslední periodě ovšem přišlo vyrovnání Severočechů, zápas nakonec došel až do samostatných nájezdu, kde byl jediným úspěšných střelcem Matyáš Budina.

Úvodní perioda přinesla jedinou branku

První minuty přinesly urputný hokej, ani jede z celků nechtěl pustit soupeře do vedení. Hráči velmi precizně bránili a brankáři zatím moc práce neměli. To se ovšem po chvíli změnilo. Na hostující straně se zapotil gólman David Čermák. Největší potíže mu dělal rychlý útočník Matyáš Budina. Ten si nejdříve nádherně sjel po levé straně až před jeho bránu, jeho projektil však zastavila branková konstrukce.

Poté musel hostující brankář čelit další střele, když se do samostatného úniku dostal opět Budina. Dopravit kotouč za jeho záda se mu ale nepodařilo. To spoluhráč Michal Beneš byl už úspěšnější. Nebráněný beky Litvínova se ocitl sám před bránou a střelou nad lapačku Čermáka skóroval. O chvíli později měli Severočeši příležitost klání opět vyrovnat, početní výhoda se jim však vůbec nepovedla.

Během druhé části dominovali brankáři

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili Lvi aktivně. Hned na úvod se snažili soupeři odskočit o dvě branky, to se jim ovšem nedařilo. Nevyužili ani přesilovou hru, především zásluhou dobře chytajícího Čermáka. Další průběh hry nepřinesl příliš šancí. Ta přišla až v polovině druhé periody, po dělovce Jana Šprynara. Žalčík ale dokázal puk vyrazit a následně schovat do své lapačky.

Poté se hry ujali domácí, krásnou akci předvedl Michal Beneš, jenž si projel litvínovskou obranou, jeho pokus ale dobře viděl Čermák. Východočeši nadále určovali tempo hry. Vytvářeli si dostatek příležitostí, k jejich proměnění jim ovšem chyběla přesnost. Když už zamířili mezi tři tyče, vychytal je hostující gólman, své o tom ví i David Brožek, jehož střelu z levého kruhu Čermák pokryl.

Litvínovští srovnali se soupeřem krok

Začátek třetí třetiny začaly oba celky s velkou motivací, lépe se ovšem povedl hostujícím. Po přihrávce Adámka dokázal tečí dostat kotouč za záda Žalčíka Jan Vopat – 1:1. To se Lvům nelíbilo a během pár okamžiků se dostali opět do vedení. To zajistil svému klubu David Brožek, když se po krásné nahrávce Berana chopil kotouče a přesnou střelou vymetl pravý roh litvínovské brány.

Královéhradeckým se jednobrankový náskok udržet nepodařilo. Vyrovnávací trefu vstřelil Lukáš Hocelík, jenž se se zorientoval ve skrumáži před bránou a puk dorazil do hradecké sítě – 2:2. Na obou stranách jsme nadále viděli několik šancí. Ani jeden z brankářů ovšem za svá záda žádný kotouč nepustili. Utkání tak pokračovalo do prodloužení.

Pětiminutové nastavení zápas nerozhodlo, nájezdy ovládli Lvi

V nastavovaném čase se každý z týmů hnal za druhým bodem. Nejblíže k rozhodnutí klání měl královéhradecký kapitán Matěj Havlíček, který svým projektilem orazítkoval soupeřovu tyč. Po nerozhodném stavu došel zápas až do samostatných nájezdů. V nich byl jediným úspěšným střelcem hradecký forvard Matyáš Budina. Mario Žalčík předvedl během nájezdů skvělý výkon, hráči ze soutoku Labe a Orlice si tak zajistili bod navíc.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 1 0 1 1 0
Otakar Beran 0 1 1 1 2
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 1 0 1 1 2
Matyáš Budina 1 0 1 -1 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 -1 2
Adam Jirků 0 1 1 0 0
Jiří Klíma 0 0 0 -1 0
Lukáš Koblížek 0 0 0 1 0
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
Lukáš Pajer 0 1 1 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 0 2
Lukáš Souček 0 0 0 1 0
Šimon Táborský 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 65 31 2 29 93,55 0 0

Ohlasy k utkání