Zápasy mládeže
so 29.2.2020 | Petr Koval, Anna Marie Kokrhounová

Junioři nestačili na liberecké Tygry, prohráli 1:5

Zápasové menu

Hradecké juniorce se nepodařilo navázat na čtvrteční úspěch v Olomouci a znovu padla. Na první liberecký gól Východočeši ještě zareagovat dokázali, následně však Tygři udeřili v krátkém intervalu dvakrát za sebou a během následných čtyřiceti minut skóre ještě navýšili na konečných 5:1. Hradečtí tak nezískali důležité body a v tabulce klesli, přesto mají cestu do play off Superpoháru stále otevřenou.

První třetina nabídla čtyři góly

Utkání bylo z pohledu boje o play off důležité pro oba celky. Ani jeden z týmů si v úvodu nevypracoval soustavnější tlak, nicméně po šesti minutách se Tygři dostali do vedení. Jan Hampl zpracoval přihrávku a od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Obdržená branka Mountfield nakopla, ihned se dostal do útočného pásma a ostřeloval libereckou svatyni. Odměnou mu bylo vyrovnání. Janda s Teclem byli dobře zaparkovaní před Čajanem, toho využil Jakub Naar, jehož projektil od modré čáry skončil v síti – 1:1.

Druhá polovina úvodní dvacetiminutovky se Východočechům nepovedla, neboť v jedné minutě inkasovali dvě branky. Tu první zaznamenal Filip Jansa, který se po nahození Drábka nejlépe zorientoval v brankovišti a zasunul kotouč za Dvořákův beton – 1:2. Na 3:1 z pohledu hostů zvýšil za dalších 49 vteřin Benjamin Vomáčka, ten v situaci dva na jednoho zvolil střelu, propálil Dvořáka mezi rukou a tělem a ukončil jeho působení v hradecké kleci.

Ve druhé dvacetiminutovce se střelecky prosadili jen Tygři

Mountfield do druhé periody vstoupil s 38 vteřin trvající početní výhodou pět na tři. Dle statistik mají Lvi nejlepší přesilovku v DHL Superpoháru, vyjma několika střeleckých pokusů si však nevytvořili výraznější šanci. Na hradecké hokejky se lepila smůla, což podtrhl i další inkasovaný gól. Benjamin Vomáčka adresoval přihrávku na svého spoluhráče před brankou, ta se však smolně odrazila od hradecké brusle a prošla za Sajdlova záda – 1:4.

Bílí Tygři podávali směrem dozadu obětavý výkon podpořený skvělým výkonem brankáře. Čajan se blýskl několika skvělými zákroky. Dokázal vyřešit situace dva na jednoho i tři na jednoho, když se v obou případech dokázal fantasticky přesunout. Hra se přiostřovala a po jednom ze zákroků zůstal na hrací ploše ležet Lang, který nakonec za pomoci svých spoluhráčů odjel na střídačku. Do šaten šel Hradec s tříbrankovým mankem.

Liberec nedopustil žádné drama

Třetí dějství pokračovalo ve stejném duchu. Šance si vytvářely oba celky, ale Liberečtí předvedli Východočechům lekci z produktivity. Mountfield ještě vybojoval početní výhodu a dostal šanci na to, aby mohl se zápasem něco udělat. Proti byla ale obrana Tygrů v čele s takřka bezchybným Čajanem.

V závěru třetí třetiny hrál Liberec početní výhodu, tu na rozdíl od Lvů využil a připsal na svůj účet pátý gól. Po krátké kombinaci našel Rossmy Jana Křepelku, jenž nikým nehlídaný prostřelil Sajdla z mezikruží. V souboji šelem byli úspěšnější Tygři. Ti si z Hradce Králové odvezli velmi důležité tři body za vítězství 5:1. Hradečtí však mají cestu do play off Superpoháru stále otevřenou, musejí však zvládnout poslední dvě utkání – nejprve v Třinci, poté doma s Jihlavou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 0 0 0 0
Martin Janda 0 1 1 -1 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 -1 2
Kryštof Lang 0 1 1 -2 0
Marco Lukačka 0 0 0 0 0
Jakub Naar 1 0 1 0 2
Martin Pěnčík 0 0 0 0 4
Matěj Pinkas 0 0 0 -2 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 -1 0
Petr Poppel 0 0 0 -1 2
Vojtěch Síla 0 0 0 -2 0
Daniel Šedivý 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 0 0 0 -1 2
Jakub Váchal 0 0 0 -2 0
David Voňka 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 14 6 3 3 50,00 0 0
Tomáš Sajdl 46 25 2 23 92,00 0 0

Ohlasy k utkání