Zápasy mládeže
čt 5.3.2020 | Dominik Stošek, Daniel Krátký

Junioři bojují o postup, naděje žije i díky výhře v Třinci 1:0

Zápasové menu

Junioři v ohromně důležitém utkání zlomili třinecké Oceláře a i nadále drží možnost na postup do čtvrtfinále DHL Superpoháru! Obrovsky důležitý a jediný gól střetnutí vstřelil zadák Martin Pěnčík v přesilové hře. O postupujících ze skupiny rozhodne až poslední 10. kolo, ve kterém v sobotu hostí mladí Lvi na svém ledě od 12:00 Jihlavu. Přijďte je podpořit!

Úvodní dvacetiminutovka nastínila vyrovnaný mač

První třetina nastínila, že tento zápas bude hodně o bojovnosti, formě brankářů a umění prosadit se v klíčových příležitostech. Zápas byl hned od prvních minut velmi vyrovnaný a bylo nastoleno vysoké tempo. V první periodě se hrálo hodně nahoru – dolů s nepříliš velkým počtem příležitostí. První větší šance přišly v polovině třetiny. Po vyloučení Krče hráči Mountfieldu nesehráli svou početní převahu vůbec špatně. Po rychlých kombinacích pálil od modré Lang s Pěnčíkem, oba dva však na domácího brankáře Švančaru nevyzráli.

Další větší příležitost přišla o necelých pět minut později, když v přesilové hře našel před brankou Konečný svou diagonálou Krče, ten ale nedokázal zvednout puk nad beton Sajdla a skóre se tak neměnilo. Minutu před koncem si vytvořili Oceláři jednu z největších šancí zápasu. Krč vyslal střelu z vrcholku levého kruhu, jeho pokus se otřel o lapačku Sajdla a dopadl před něj. Před hradeckou klecí vznikl obrovský přetlak, hostující brankář však pohotově zareagoval na veškeré dorážky Ocelářů a kotouč za svá záda i s pomocí svých beků nepustil.

Branku nepřinesla ani prostřední část

Druhá třetina už přeci jen naznačila, kdo by mohl v tomto zápase brát potenciální body. Hra byla stále vyrovnaná, avšak do větších šancí se dostávali hradečtí hráči. Ve 24. minutě se na pár okamžiků objevil tváří v tvář Švančarovi hbitý Síla, který pálil na bližší tyč, kotouč ale za brankovou čáru nedostal.

O necelou minutu později si Hradec vytvořil další velkou šanci. Ďuris projel jako nůž máslem skrze obranný blok Ocelářů po efektní kličce po pravém křídle. Hradecký útočník vypálil na hranici kruhu a orazítkoval brankovou konstrukci. Ve 33. minutě se do největší třinecké šance druhé třetiny dostal Geidl, ten svou střelou k pravé tyči Sajdla ale nedonutil inkasovat, hostující brankář zasáhl svým betonem.

Hradec rozhodl o bodech jedinou přesilovkovou brankou

Třetí třetina nabídla snad nejzajímavější pasáže celého duelu. Hned na začátku třetí dvacetiminutovky usedli na trestnou lavici hned dva třinečtí hráči, Oceláři ale dvojnásobné oslabení i díky dobrým zákrokům Švančary zvládli. Jenže klasickou početní výhodu už ubránit nedokázali. V čase 45:21 využil přesilovou hru a otevřel tak skóre utkání střelou ke vzdálenější tyči Martin Pěnčík – 0:1.

V 53. minutě mohlo být na hradecké lavici ještě veseleji, po chybě Ocelářů se hráči se lvem na prsou dostali do přečíslení tři na jednoho, které se jim ale vůbec nepovedlo a Švančara v poklidu zasáhl. V samotném závěru ocelářská dvacítka zkoušela srovnat stav utkání hrou v šesti hráčích v poli, hradecký blok se jí ale prorazit nepovedlo. Východočeši tak uhráli klíčovou bitvu a postup do play off budou mít v sobotu ve svých hokejkách.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 1 1 0 0
Martin Janda 0 0 0 0 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 0 0 0 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 0 0 0 0
Marco Lukačka 0 0 0 0 4
Matěj Morong 0 0 0 0 0
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 1 0 1 0 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 0 0
Petr Poppel 0 0 0 0 0
Vojtěch Síla 0 0 0 0 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0
Marek Tecl 0 0 0 0 0
Jakub Váchal 0 0 0 0 2
David Voňka 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 60 25 0 25 100,00 0 0

Ohlasy k utkání