Zápasy mládeže
pá 2.10.2020 | Jan Brůna

Juniorka dotahovala marně, Kometa zvítězila těsně 6:5

Přesnost a efektivita v zakončení. To v pátek večer chybělo hradeckým juniorům, kteří pod Bílou věží přivítali brněnskou Kometu. Moravané díky zdařilé druhé periodě odskočili svému soupeři na rozdíl tří branek, což už svěřenci Aleše Krátošky nestihli napravit a nepomohl jim ani hattrick Petra Poppla.

Domácí v první třetině otočili skóre

Na poměry tiché atmosféry začal zápas poměrně zhurta, hned v první minutě šli totiž hosté do čtyř. Na přesilovou hru navázali Hradečtí další aktivitou a před Michalem Postavou se ve velké šanci ocitl Petr Moravec. Kometa se však brzy osmělila a spíše ona převzala iniciativu, poprvé v utkání ale mohli vést znovu Lvi. To když Kryštof Lang našel před svatyní volného Tadeáše Pinkase, který ovšem netrefil puk ideálně.

Východočeši si v některých situacích až příliš hráli s kotoučem poblíž Tomáše Sajdla a Brňané div že netrestali. To však platilo jen do 14. minuty, kdy Sebastian Bartes vystřelil zápěstím na zadní tyč a zavěsil pod víko – 0:1. Domácí se hnali za vyrovnáním a ihned po vhazování v útočném pásmu se prosadil Lukáš Pajer, jenž zblízka překonal Postavu – 1:1. A Hradec stihl stav duelu ještě převrátit na svoji stranu, z dorážky se prosadil Petr Poppel a stanovil skóre úvodní části na 2:1.

Bleskový nástup Brna, pak snížení Hradce

Na první vzrušení prostředního dějství se nečekalo dlouho a střídačka Moravanů nadskočila hned po 40 vteřinách hry, když v přesilovce zblízka zavěsil Jakub Malý. Hosté byli na vlně a nedlouho poté se dostal před Matěje Pinkase Petr Žák, který si počkal na pohyb gólmana a postaral se o otočení skóre na 3:2. A Kometa stále neměla dost; konkrétně Patrik Krška, který zamíchal s pukem, poslal ho k pravé tyčce a vyhnal Sajdla z branky – na jeho místo naskočil Jakub Tichý.

Lvi mohli korigovat, netrefili však prázdnou kasu a na druhé straně měl šanci trestat Eduard Šalé, jenž obdržel touš na teč. Co se ale nepovedlo jemu, zařídil během přesilovky kolega Adam Studený. Ten rychlou ranou z kruhu překvapil Tichého a bylo to již 2:5. Na opačném pólu kluziště se Východočeši urputně snažili dotlačit puk za brankovou čáru a po brejku soupeře musel situaci dvakrát hasit Tichý. Domácí si ovšem po chvíli zkusili přesilovku, v níž do odkryté brány dorážel podruhé v mači Petr Poppel.

Lvi byli na dostřel, ale hosté si závěr pohlídali

Poslední perioda začala podobně, jako skončila ta druhá: aktivitou Mountfieldu a zkušeného Poppla, který napálil tyč. Domácí se obecně drželi dlouho vepředu a obří šanci měl Jan Gaspar, jemuž kotouč mířící do prázdné svatyně vyrazil betonem Postava. Známé sportovní rčení se potvrdilo a před Tichým se z pravé strany trefil pod břevno Dominick Vašíček – 3:6.

Hradečtí museli bránit hned dvě oslabení, v jednom si však vedli na výbornou, když kromě plnění defenzivních povinností přidali i gól zásluhou Petra Poppla, který potřetí dorazil touš do klece a završil hattrick. Z východočeských řad se neradoval poslední, branku totiž stihl vsítit ještě Lukáš Pajer. Ten se naopak trefil podruhé za večer, když střelu bekhendem poslal do vinglu – 5:6. A po vzoru staršího spoluhráče mohl rozvlnit sokovu síť také do třetice, to by však nesměl pálit do štangle a betonu Postavy. Kometa tak ubránila těsnou výhru a z Hradce odvezla domů všechny body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 -1 0
Matěj Beneš 0 0 0 -1 2
Matyáš Budina 0 1 1 0 0
Jan Gaspar 0 0 0 -1 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Štěpán Králik 0 0 0 -1 0
Kryštof Lang 0 1 1 -1 0
Marco Lukačka 0 0 0 0 2
Petr Moravec 0 1 1 1 0
Jakub Naar 0 1 1 1 4
Lukáš Pajer 2 0 2 2 2
Marek Pelda 0 1 1 1 0
Tomáš Perička 0 0 0 1 0
Tadeáš Pinkas 0 2 2 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 -2 0
Petr Poppel 3 0 3 -1 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 24 14 4 10 71,43 0 0
Jakub Tichý 36 17 2 15 88,24 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie