Zápasy mládeže
út 4.8.2020 | Natálie Fišerová

Třetí výhra v řadě. Junioři převálcovali Kometu Brno 8:1

Zápasové menu

Třetí přípravný zápas v nové sezóně zvládli hradečtí junioři na jedničku. Už podruhé za sebou zvládli zdolat Kometu Brno, tentokrát 8:1. V dobrém světle se předvedli i ti nejmladší hráči – hned pět gólů vstřelili hokejisté ročníku 2003. Po většinu utkání dominoval domácí celek, což se projevilo i na výsledném skóre. Mountfield tak může být po třech přípravných duelech spokojen.

Čtyři rychlé góly na straně Hradce

Úvodní dvacetiminutovku začali lépe hráči Komety, dařilo se jim být i více na puku. Hra byla ovšem neustále přerušována a hokejisté se špatně dostávali do tempa. V první větší šanci hostů se ocitl Petr Žák, jeho střelu z levého kruhu ale pokryl Jakub Tichý. Poté přišla gólová smršť Královéhradeckých. Jako první dostal puk za záda Marka Vystavěla Michal Beneš po přihrávce svého dvojčete Matěje – 1:0.

Dalším úspěšným střelcem byl Lukáš Pajer, jenž dokázal svou střelou překonat hostujícího brankáře. Hradeckým Lvům to pořád nestačilo a přidali další branku. Nahozeného kotouče od spoluhráče se ujal Matyáš Budina a bekhendovou střelou překonal Marka Vystavěla – 3:0. Do konce první třetiny předvedli domácí junioři ještě jednu akci. Po puku od Štěpána Králika se z dorážky prosadil Martin Janda – 4:0.

Defenzivnější dvacetiminutovka od obou celků

Začátek druhé třetiny se výrazně posunul, a to kvůli úpravě ledu. Hráči si tak na start další periody museli počkat víc jak deset minut. Modrobílí učinili změnu v brankovišti a místo Marka Vystavěla se mezi tři tyče postavil Matěj Rachůnek. Následně se Brňané snažili zatlačit svého soupeře, k tomu jim mohla pomoci i přesilová hra, tu ovšem nevyužili. Pokus Sebastiana Bartese do levého horního rohu dokázal zneškodnit Jakub Tichý.

Ani další početní výhodu hosté nezvládli dle svých představ. Vojtěch Síla spolu s Martinem Jandou ujeli do přečíslení, první zmiňovaný však hostujícího brankáře překonat nedokázal. Jeho spoluhráč Tadeáš Pinkas se už nemýlil. Puk, jenž se odrazil od zadního mantinelu, si sebral a zasunul za gólmana Matěje Rachůnka – 5:0. Po polovině zápasu vystřídali brankáře i Hradečtí. Do své svatyně nastoupil za Jakuba Tichého Kryštof Ševců.

Kometa vstřelila svůj první gól, Lvi ovšem tři přidali

Závěrečnou periodu začali aktivněji Královéhradečtí. Hned po několika minutách přidal na konto hostů další gól Petr Moravec. Projektil, který vystřelil na bránu, se ještě otřel o tyč, ale i přesto skončil v síti modrobílých – 6:0. Ti poté nabídli Lvům přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít. Na scéně se opět objevili bratři Benešové. Michal dostal kotouč na svého sourozence Matěje Beneše, který zavěsil puk do levého horního rohu.

V dalších minutách hry oba celky přitvrdily. Proto následovalo i několik vyloučení na obou stranách, hra tak byla dost přerušována. Což evidentně více vyhovovalo hráčům Komety, kteří vstřelili v početní výhodě svou první branku utkání. O tu se postaral Adam Studený po krásné teči. Mountfield však nezahálel a po chvíli přidal další zásah. Tentokrát to byl už dvougólový střelec Martin Janda, který skóroval z dorážky – 8:1. I třetí přípravný mač tak domácím vyšel a připsali si další výhru.

Fotogalerie