Zápasy
pá 17.12.2004 | Lukáš Souček

Dorost se dělí o body s Mostem

Zápasové menu

Základní část soutěže se blíží pomalu ke konci a dorostenci stále nemají jistý postup do play-off. Stejně na tom byl i dnešní soupeř Energetiků, který před utkáním měl na Hradec ztrátu dvou bodů a držel se na deváté pozici. Obě mužstva potřebovala nutně vyhrát, nakonec se ale rozešli smírně 1:1. Most se dostal do vedení těsně před koncem první třetiny zásluhou Marka Šafaříka. Východočeši odpověděli ve druhé třetině při dvojnásobné početní výhodě. Petr Milfort pálil od modré a Martin Svoboda (na snímku) tečoval těsně před brankářem hostů.

V první třetině byla na obou stranách vidět velká snaha. Rychlý hokej se přeléval z jedné strany na druhou. Nejprve se do šance dostal mostecký Milan Žatecký, jenže na Jana Balážika nevyzrál. Podobně na druhé straně ztroskotali Kašuba, Fiedler a Svoboda. Domácí publikum se o chvíli později předčasně radovalo, jenže Jakub Kozák prázdnou klec hostů netrefil. Zhruba v polovině první dvacetiminutovky nabídli rozhodčí oběma stranám několik přesilových her. Rychlý hokej se tak pomalu z první třetiny vytratil a týmy se spíše soustředily na strategické rozestavení při přesilovkách. Z žádné početní výhodu ale branka nepadla. O první branku utkání se nakonec postaral Marek Šafařík, kterému nahrával Jiří Dušek. Most se tak těsně před koncem první třetiny dostal do jednogólového vedení a spokojeně odcházel do šaten.

Na začátku druhé třetiny měli navrch hosté, ale nabídnuté přesilovky a vyložené šance nevyužili. Největším dílem se o to určitě zasloužil Jan Balážik, který pokryl každý kotouč v blízkosti své branky. Energetici se nakonec ubránili bez inkasované branky a vzali otěže utkání do svých rukou. V přesilovce 5 na 3 poslal Ondřej Fiedler puk na Petra Milforta. Ten vyslal tvrdou ránu na bránu hostů. Brankář Melichar se stačil včas přemístit, jenže nepočítal s tečí Martina Svobody. Východočeši po vyrovnávací brance výrazně ožili. Jejich akce ale končili v útočném pásmu, protože jim většinou nevyšla finální přihrávka, která mohla znamenat vedení. Ke konci druhé třetiny si už oba gólmani důkladně pohlídali prostor mezi tyčemi a nepřipustili změnu stavu.

Ve třetí třetině diváci shlédli nervy drásající hokej. V závěrečné dvacetiminutovce se opět mnohokrát vyznamenal Jan Balážik. Snaha mosteckých hokejistů vždy končila u hradeckého brankáře. Východočechům se hra už nedařila, tak jak by si představovali a čím víc čas ubíhal, tím víc litovali neproměněných šancí v předchozích dvou třetinách. Most očividně velmi usiloval o vítězství, ale nakonec se musel spokojit s jedním bodem. Druhý se totiž připisuje Energetikům do tabulky týmů za remízu 1:1. Hradečtí dorostenci ale stále nemají jistý postup do play-off a čekají je ještě čtyři utkání v základní části.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Fiedler 0 1 1 0 0
Jiří Hanousek 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
David Hrčka 0 0 0 0 0
Jiří Kašuba 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Jakub Kozák 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Jaromír Marek 0 0 0 0 0
Tomáš Marek 0 0 0 0 0
Petr Milfort 0 1 1 0 0
Luboš Přichystal 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Martin Svoboda 1 0 1 0 0
Vojtěch Šandera 0 0 0 0 0
Martin Štěp 0 0 0 0 0
Pavel Zázvorka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 41 1 40 97,56 0 0

Fotogalerie