Zápasy
čt 5.8.2021 | Daniel Krátký

Test nadějí pro Kolín. Kozlové doma přetlačili Lvy 2:1

Zápasové menu

První přípravný zápas mají za sebou hokejisté Mountfieldu HK. Ti hned s osmi debutanty padli na ledě partnerského Kolína 1:2. V prvním dějství se o úvodní branku duelu postaral právě z Hradce zapůjčený Dominik Sklenář. Za Lvy sice srovnal vteřinu před koncem druhé třetiny svým premiérovým gólem Jaroslav Kašpar, ale vítěznou branku Kozlů zaznamenal ve třetím dějství další hokejista s hradeckou minulostí – David Šafránek.

Do úvodního duelu přípravy naskočili hokejisté Mountfieldu HK v brance s debutantem Jakubem Tichým, možnost ukázat se dostalo dalších sedm nováčků, včetně Patrika Lampera či Petra Kaliny. Elitní útočné trio vedl jako kapitán a centr Radek Pilař, a to spolu s dvojčaty Klímovými na křídlech. V brance soupeře naopak naskočil Tomáš Sajdl, na soupisce Kozlů navíc nechybělo několik dalších hokejistů z Mountfieldu.

První třetina sezóny pro soupeře

Od počátečních minut se hrál atraktivní hokej plný šancí doprovázený skvělou kulisou. Fanoušci byli po několikaměsíčním půstu nažhavení a dávali to svými hlasivkami i bubny jasně najevo. První příležitost v zápase nejprve nevyužili Kolínští poté, co velmi dobrou práci odvedl v útočném pásmu Jakub Petržilka. Avšak hradecký brankář Jakub Tichý si poradil. I Lvi se však dokázali do svého soka pořádně zakousnout, zejména duo sourozenců Klímových a také Patrik Lamper svými rychlými výpady hrozili před brankou.

Největší šanci první poloviny zápasu však spálil Matyáš Svoboda, jehož střelecký pokus z ideální pozice z vrcholu kruhů výborným zákrokem vytěsnil hradecký gólmanský talent Jakub Tichý. Ani první vyloučení žádné branky nepřineslo, ačkoliv Kelly Klíma svými pokusy od modré nadělal kolínské defenzívě na problémy. A když ve velké šanci neuspěl ani slovenský reprezentant Lamper, tak přišel trest.

Do jízdy na levém křídle totiž dostal kotouč host v kolínské kabině pod smlouvou právě v Hradci – Dominik Sklenář, jenž nadvakrát překonal Jakuba Tichého – 1:0. Pražský rodák se hned ve svém prvním duelu v kolínských barvách střelecky prosadil. Rychle odpovědět mohl z úniku hradecký junior Matěj Beneš, ale sedmnáctiletý útočník tváří v tvář spoluhráči z juniorky Tomáši Sajdlovi neuspěl. A tak skončila úvodní třetina s jednobrankovým vedením domácích.

O vyrovnání se postaral Kašpar

Kdo ve druhé části čekal drtivý nástup extraligového celku, pletl se. Středočeši šli do zápasu prakticky v nejlepší možné sestavě a bylo to znát. Vstup do druhého dějství patřil hráčům v modrém a Hradečtí se do hry dostali až díky vyloučení a následné přesilové hře. V té však k vyrovnání nedošlo, ačkoliv teč Síly nadělala Sajdlovi celkem velké starosti.

Po pěkné akci elitního kolínského útoku se do velké šance dostal další novic na soupisce Kozlů s hradeckou minulostí. Filip Jirásek však v ideální pozici pouze nechal vyniknout lapačku Jakuba Tichého. I na druhé straně se zaskvěl brankář. Tomáš Sajdl si perfektně poradil s dvěma pokusy Radima Šaldy, který svým dominantním výkonem na ledě vyčníval.

Lvi se krátce po polovině střetnutí tlačili za vyrovnáním. Svěřenci Tomáše Martince byli rozhodně lepším týmem, ale v brance soupeře se překonával Tomáš Sajdl, jenž vychytal i obrovskou možnost Radka Pilaře z bezprostřední blízkosti. Vyrovnání se dočkali hosté v čase 39:59, v předbrankovém prostoru se totiž ideálně zorientoval Jaroslav Kašpar, jenž ve svém premiérovém utkání z A-tým hned vstřelil gól!

Rozhodnutí přinesla střela Šafránka

Opatrný vstup do třetího dějství viděli diváci na zimním stadionu v Kolíně. Oba týmy se snažily hrát opatrně a hlavně bez chyb, což byla pro samotný duel celkem škoda. Rozvířit vody se pokusila elitní hradecká lajna, ale gólman Sajdl při pokusech Radka Pilaře a Kellyho Klímy ani nemusel pořádně zasahovat. I Kolínští dokázali vystrčit pověstné růžky, ale Zdeněk Čáp a ani jeho kolega z obranné dvojice Miroslav Kukla od modré Tichého nezaskočili.

V polovině třetího dějství se předvedlo hradecké mládí. Ještě s košíkem hrající Marek Pelda vysunul do kontru Matěje Beneše, jenže ten ani ve své druhé zajímavé příležitosti neuspěl. Následně se musel ukázat hradecký brankář Tichý. Ten totiž svou maskou zasahoval proti dalekonosné bombě Václava Čížka. Ale poradil si. Hradecký mladík nestačil až na střelu Davida Šafránka od modré poté, co skvělou práci odvedl Zdeněk Čáp, další host z Hradce v Kolíně.

Lvi mohli vzápětí rychle kontrovat, když před brankou dorážel Michael Gaspar, ale domácí defenzíva si poradila. Stejně jako s kombinací sourozenců Klímových. Hradečtí borci podporováni několika desítkami svých příznivců se hnali za vyrovnáním, ale neskórovali ani při hře bez brankáře, proto odešli z prvního přípravného duelu poraženi. Test mladých a nadějných hráčů tak vyšel pro Kolínské.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie