Zápasy mládeže
pá 10.9.2021 | Jakub Kotajny, Tomáš Kalas

První třetina rozhodla, junioři odvezli tři body z Třince

Zápasové menu

Ostrou část sezóny nastartovali junioři na nejvzdálenějším tripu v rámci republiky, a to ve Slezsku. V Třinci se jim vstup do ročníku nemohl povést lépe. Hotovo bylo prakticky už po první třetině, kterou Lvi opanovali poměrem 4:0. Oceláři sice ještě na startu druhé dvacetiminutovky snížili, Hradec však dovedl utkání do vítězného konce a na sobotní souboj s Havířovem se naladil dobře po výhře 5:2.

Lvi si vypracovali čtyřbrankový náskok

Úvod zápasu patřil jednoznačně hostujícímu celku. Oceláři sice vyhráli úvodní buly a mířili s kotoučem dopředu, protiútok Hradce na konci druhé minuty zápasu však znamenal rychlé otevření gólového účtu tohoto klání. Lukáš Pajer si na modré pohrál s jedním ze zástupců třinecké defenzívy a bekhendovým blafákem překonal Patrika Švančaru, to však byl pro královéhradecký brankostroj pouhý začátek.

Oceláři v následujících minutách nedokázali využít ani jednu z nabídnutých šancí, dvě přesilové hry navíc skončily taktéž neúspěchem. Kormidla utkání se tak ujali znovu hosté, na začátku dvanácté minuty se sice ochránce třinecké klece blýskl sérií pohotových zákroků, na dorážku Peričkovy střely z těsné blízkosti již však nestačil. Jaroslav Kašpar se tak zapsal jako druhý hráč na výčet úspěšných střelců a čekalo se na odpověď domácích.

Místo ní se ale znovu prosadili hosté; Matyáš Budina se hbitě prosmýkl kolem hrazení až do prostoru levého kruhu, odkud svou přesnou dělovkou vyhnal Patrika Švančaru na střídačku. Čistý štít však dlouho neudržel ani Jakub Klimek, necelé tři minuty po jeho příchodu na led se k dorážce Červenkovy střely z mezikruží dostal Radek Pilný a rázem to bylo už 4:0 ve prospěch Hradce Králové.

Druhá část patřila Třineckým

Na úvodní trefu domácích se tak v Mini Werk Areně čekalo až do prostřední třetiny, v druhé polovině dvaadvacáté minuty se ke střele zápěstím z prostoru levého kruhu dostal Pavel Matěj, jehož přesná rána dopadla do bližšího růžku Tichého klece. Prostřední dějství chutnalo svěřencům Reného Muchy i v dalších minutách, Alexandr Kašpárek se v levém kruhu dostal k pasu Kozlíka zpoza branky a nekompromisní dělovkou zavěsil kotouč pod víko královéhradecké svatyně.

Hosté mohli znovu navýšit svůj náskok v čase 29:17, Kašparův pokus ze samostatného úniku ale pouze prověřil pevnost brankové konstrukce. Drobný festival spálených šancí pokračoval i o dvě minuty později, když Jobánkova střela jen těsně minula klec hostů. Navzdory dalším šancím na obou stranách se do druhé sirény skóre nezměnilo a stav 2:4 byl tím, který platil po odehrání čtyřiceti minut.

Pajer potvrdil první hradecké body

Hradec hrozil i v průběhu celé závěrečné části hry. Hned několik gólových šancí v síti Ocelářů neskončilo, přesto musel Klimek ještě jednou kotouč z branky lovit. Jak Lukáš Pajer začal, tak i skončil, po souhře s Budinou a Naarem to byl totiž právě autor první branky tohoto duelu, který stanovil svou trefou konečné skóre 5:2 pro své barvy.

Ohlasy k utkání

Utkání se mi nehodnotí dobře, na druhou stranu si nemyslím, že jsme odehráli špatný zápas. V prvních deseti minutách jsme byli i přes rychlou branku hostů určitě aktivnější a minimálně jeden dva góly jsme si zasloužili. Bohužel jsme je nedali a soupeř trestal vyloženě z brejků, pak jsme to řešili výměnou brankářů. Byť tedy (Jakub Klimek) inkasoval hrozně rychle, pak se utkání zhostil velice dobře. Ve druhé třetině byl náš výkon ještě lepší, projevilo se to už i gólově. Hrozně nás ale mrzí třetí třetina, kdy jsme místo toho, abychom se dostali do tlaku, vytvořili hodně útočných faulů. Musíme se na to podívat. Je to hrozná škoda, protože nám to vzalo vítr z plachet a soupeř už mohl závěr v klidu dohrát.