Zápasy mládeže
pá 1.10.2021 | Jan Brůna

Poslední třetina rozhodla. Junioři pokořili Slavii 3:1

Zápasové menu

Nadále platí, že junioři Mountfieldu HK v letošní ostré sezóně zatím pokaždé bodovali. A to i po zápase se Slavií, s níž Lvi dlouho hráli vyrovnanou partii a nerozhodný stav 1:1 rozsekla až poslední třetina. V té se podruhé v mači trefil Vito Idžan a střelou do prázdné branky korunoval výhru 3:1 Daniel Šedivý. Svěřenci Jiřího Janouška ml. se tak dobře naladili na sobotní mač proti Jihlavě.

Hosté měli více šancí, vedení se však ujal Hradec

Domácí junioři byli na startu první třetiny lepším mužstvem a okamžitě dostali do provozní teploty Tomáše Voleveckého. Slávistický gólman si ale se všemi příležitostmi mladých Lvů poradil a jednou ho zachránila branková konstrukce po střele Daniela Šedivého. Poté ovšem mnohokrát zahrozili spíše hokejisté v sešívaném a rázem si musel dávat pozor zase Jakub Tichý.

Ten však působil jistě a nepustil za sebe jediný kotouč. Hradeckým to ale tolik nešlo v kombinaci a často ztráceli puky, čehož mohli využít Pražané. Nestalo se, a i když ještě pár minut před koncem úvodní části byla Slavia lepším týmem, v závěru převzal otěže utkání Mountfield a po krásné individuální akci se prosadil Vito Idžan. Chorvatský útočník se prokličkoval defenzívou soupeře a určil průběžné skóre 1:0.

Slavia navzdory průběhu hry srovnala stav

Hradečtí hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky výrazně zlepšili aktivitu a zatlačili svého soka. Svůj tým ale výborně podržel Volevecký stejně jako na druhé straně Tichý, jenž čelil mj. moha dorážkám zblízka. Lvi v této fázi působili lépe než soupeř, Pražané ovšem místy hrozili.

A trpělivost se jim vyplatila v polovině základní hrací doby, kdy se po nenápadné akci Adama Klatta prosadil kapitán sešívaných Tomáš Labuzík. Ten se dobře zorientoval v mezikruží a střelou po ledě k tyči překonal Tichého – 1:1. Lvi i přes inkasovaný gól nepolevili v aktivitě a měli šance ke skórování také v přesilovce. Tu sice nevyužili, sami ale ubránili oslabení a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Východočeši rozhodli o své výhře ve třetí části

Slávisté byli povzbuzeni vyrovnávacím gólem ze druhé periody a hned v úvodu zmáčkli svého soupeře. Těžká byla pro Lvy 42. minuta, kdy se ocitli pod velkým tlakem a byli rádi, že se nakonec osvobodili. Následně ale Hradec potvrdil dominanci z prostředního dějství a rázem to byl on, kdo diktoval tempo utkání.

Nejprve v 53. minutě zaúřadoval po dobré akci Matěje Pinkase podruhé v utkání Vito Idžan, když se zblízka nemýlil – 2:1. Slavia sympaticky nic nevzdávala a rozhodně mohla srovnat, jenže minula odkrytou klec. V závěru už jí to nešlo podle představ a Hradečtí se v klidu bránili. Kartami mohlo zamíchat ještě odvolání gólmana, to se ovšem sešívaným nevyplatilo. Prázdnou bránu trefil Daniel Šedivý a stanovil skóre na konečných 3:1.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie