Zápasy mládeže
st 17.11.2021 | Tomáš Kalas

Třetí prohra juniorů v řadě. Ze svátečního duelu bral body Zlín

Zápasové menu

Zlín přijel do Hradce jako tým s velmi dobrou formou a po velmi urputném boji si sérii neporazitelnosti natáhl na osm duelů. V utkání byl vždy ve vedení, na gól hostujícího Martince sice odpověděl Kryštof Lang o necelé dvě minuty později, rozhodující branku měl na svědomí v čase 36:46 Michal Tomeček. Lvům nepomohla ani závěrečná powerplay, inkasovali v ní potřetí a prohráli již třetí duel v řadě, tentokrát poměrem 1:3.

Vyrovnaná první třetina skončila bez branky

Úvodní minuty duelu se odehrávaly před domácí brankou, Zlín měl totiž povedený vstup do zápasu a hradecká obrana se musela otáčet, jenže Tichý neměl prakticky žádnou práci. Postupem času přebrali iniciativu domácí a díky rychlému přechodu přes střední pásmo se dostali do několika nadějných situací, leč ani oni jako první skóre duelu neotevřeli.

Blíže vedoucí brance ale byli prakticky po velkou část třetiny Zlínští. V přesilovce po vyloučení Naara už Luža od modré prostřelil Sajdla mezi betony, hradecký gólman se ale v poslední chvíli otočil a těsně před brankovou čárou puk vyškrábl pryč. Parádně se ukazoval i hostující útočník Frömel, který je již víceméně stabilní člen áčka Beranů. Na konci 11. minuty nastartoval přečíslení 2 na 1, které ale Masař nezakončil gólem, podruhé měl Frömel šanci sám, avšak nedokázal trefit odkrytý kout Sajdlovy klece. Oboustranně kvalitní hokej však v první třetině nenabídl ani jednu branku.

Divočina v poslední šestiminutovce dala Zlínu vedení

Druhá třetina nenabízela téměř žádnou zásadnější šanci. I nadále se hrálo v tempu a s minimem přerušení, často se však oba celky připravily o lepší příležitost špatnou nahrávkou či nepřesností. Hradec dostal první přesilovou hru v 26. minutě po vyloučení Lacigy za vysokou hůl, ale dvě minuty hry 5 na 4 se mu příliš nepovedly. Vyrovnané utkání poznalo první branku až šest minut před koncem. Tomáš Martinec se po přihrávce od Velikovského dostal po pravém křídle až na brankoviště a ve velké rychlosti ještě stihl píchnout kotouč mezi Sajdlovy betony.

Lvi se však zaskočit nenechali a ještě v téže třetině srovnali, a to zásluhou Kryštofa Langa, který si ani nevyjel do pořádného střeleckého úhlu a téměř z nulového úhlu překvapil Synka střelou nad jeho rameno. Bylo tak sice srovnáno, v čase 36:46 to však již zase neplatilo. Michal Tomeček překonal Sajdla a k velké radost hostující střídačky Ševci opět vedli. A když Lang 11 sekund před koncem neprostřelil osamocen z mezikruží Synka, stav 1:2 platil i do třetí třetiny.

Ve třetím dějství Hradec inkasoval potřetí

Od prvních minut třetí třetiny bylo k vidění to, co převážnou část utkání. Málo přerušování, zato velmi urputný a fyzicky náročný duel pro oba týmy. Šancí bylo pomálu, když se už jeden z celků dostal na dostřel, tak byl jeho pokus zablokován, o čemž se přesvědčil například Pavel Šimek v 50. minutě. V divokém závěru měly ke gólu blízko oba týmy. Ale stále to byl souboj gólmanů a ani jeden tým nedokázal střelecké mlčení prolomit.

Východočechům se cesta za třemi body hodně zkomplikovala v závěru, kdy byl vyloučen za vražení na hrazení dvě a půl minuty před koncem Michal Beneš. Přesto domácí nic nevzdávali, 68 sekund před závěrečnou sirénou si vzali oddechový čas a odvolali brankáře. Berani ale nenechali nic náhodě a o tříbodovém importu rozhodli sami. Lukáš Chludil z otočky u vlastní branky trefil prázdnou klec a parádní forma Zlínských pokračuje jejich osmou výhrou v řadě.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie