Zápasy mládeže
pá 19.11.2021 | Klára Petrásková

Junioři nepovolili Salcburku ani branku, doma zvítězili 4:0

Zápasové menu

Čtyři vstřelené góly, žádný inkasovaný, premiérová trefa mezi juniory pro Pavla Šimka. Páteční duel mladým Lvům zkrátka vyšel! Po většinu hrací doby byli na ledě aktivnějším celkem, kromě branek v klasickém počtu hráčů na ledě vsítili také jednu v oslabení. Na přesvědčivém vítězství 4:0 zanechal kaňku snad jen větší počet vyloučení – Hradečtí si totiž odpykali hned šest dvouminutovek.

Aktivní hra více seděla Východočechům

Od začátku bylo nastoleno svižné tempo, nicméně v prvních minutách mu chyběla přesvědčivější zakončení. O něco více útočného hladu bylo vidět na domácích, kteří postupně začali brankáře Claru prověřovat nebezpečnějšími akcemi. Šedivý se prosmýkl středním pásmem i mezi spoluhráči a zakončoval k bližší tyči, Pajer s Pinkasem zase ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Nahrávky sice vypočítali výborně, do střely druhého jmenovaného ale na poslední chvíli vložil Clara držadlo své hole.

Hradečtí poté přestáli hru ve čtyřech a v 15. minutě se dočkali otevření skóre. Pajer výborně načasoval nahrávku přes dvě salcburské hokejky a osamocený Matyáš Budina zakončil mezi betony – 1:0. Hosté mohli brzy srovnat z další přesilovky, ani jedna ze Sumpfových ran z levého kruhu se však neujala. A na druhé straně pro změnu neproměnil únik tří na jednoho Šedivý.

Navýšení vedení a premiérová trefa pro Šimka

I díky zbytku přesilové hry měli Lvi navrch také v prostřední části, brzy mohli svůj náskok navýšit. Pajer ovšem neumístil přesně dorážku zprava, Naarovo přiťuknutí do odkryté části klece se zase nějakým způsobem odrazilo od gólmana a skončilo v rohu. Několik minut před polovinou utkání už to ale Hradci vyšlo. Vito Idžan přebruslil bránícího hráče, udělal dlouhou kličku do forhendu a zasunul kotouč za ležícího brankáře – 2:0.

S přesilovkou následně Hradečtí nenaložili nejlépe, to jim ale vadit nemuselo. Tři minuty před sirénou totiž Sajdl vyslal do samostatného úniku Pavla Šimka, jenž si rozhýbal Claru a poslal puk mezi jeho betony – 3:0. A kotouč si věkem teprve dorostenec schoval na památku, jednalo se totiž o jeho první vstřelený gól v juniorské extralize.

Lvi si tři body pohlídali, stejně tak Sajdlovu nulu

Do poslední periody naskočil Salcburk v dvojnásobné přesilovce, po jejím vypršení pokračoval v té klasické. Ale paradoxně to byl Mountfield, kdo se za této situace prosadil. Daniel Šedivý výborně zapracoval na obranné modré čáře, vypíchl soupeři touš a vydal se do samostatného úniku, který zakončil po vzoru svých dříve skórujících spoluhráčů mezi betony – 4:0.

Bůra mohl završit Matěj Beneš, který podobně jako Šedivý ujížděl v oslabení, neměl ale takovou rychlost, a tak byl ještě před zakončením dostihnut. Dobrou ranou se pak prezentoval z mezikruží Pajer, přečíslení dvou na jednoho zase nevyužili Janda s Pilným. Sto vteřin před koncem klání ještě pomohla Sajdlovi udržet čisté konto proti Weberově ráně tyč, pak už se mohl Hradec z výhry 4:0 radovat naplno.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie