Zápasy mládeže
pá 26.11.2021 | Jan Brůna

Brzké inkasování a drama v závěru. Junioři porazili Třinec

Zápasové menu

Třetí výhra v řadě. Junioři Mountfieldu HK si v pátečním kole poradili s Oceláři, byl to ale boj. Hradečtí mladíci dokázali otočit skóre na 4:1, Slezané však nic nezabalili a snížili na rozdíl jediné branky. Když Lvi zvýšili na 5:3, už to vypadalo na výhru, hosté se ovšem ještě jednou prosadili. To jim ale nestačilo a svěřenci Jiřího Janouška ml. uhájili těsné vítězství 5:4.

Mountfield zlepšil hru i zakončení a otočil skóre

Domácí šli do zápasu se dvěma výhrami v zádech, avšak proti Třinci se museli již od úvodu bránit. Oceláři totiž nastolili slušné tempo a pořádně větrali hradeckou defenzívu, která nebyla ve své kůži. Hosté trávili většinu času vepředu a Lvi neinkasovali zásluhou Tomáše Sajdla. Skóre se poprvé měnilo v šesté minutě, když tlak slezského mužstva využil Jonáš Jobánek. Ten dostal po chybě Mountfieldu na modré čáře pas před branku a bez problému zakončil – 1:0.

Svěřenci Jiřího Janouška ml. tušili, že takhle to nepůjde, a i přes neutuchající výkon hostů zabrali a po zbytku periody byli lepším celkem. To vyústilo ve dvě branky. O tu vyrovnávací se postaral svým druhým gólem mezi juniory Pavel Šimek, který střelou zblízka překonal přesouvajícího se Patrika Švančaru – 1:1. Lvi i nadále diktovali tempo a vybojovali si přesilovku. Ta nezůstala bez využití; po pokusu Šimka se totiž puk odrazil k Jakubu Naarovi, jenž dělovkou propálil třineckého gólmana – 2:1.

Hradečtí dominovali a přidali další dvě branky

Druhá třetina, to byla jiná pohádka. Lvi si zřejmě v kabině něco řekli, do prostřední části totiž nastoupili úplně jinak a od úvodu měli navrch. Jak se to projevovalo? Téměř všude byli první a příliš nepouštěli hosty ke kombinaci. A diváci, kteří si našli cestu na zimní stadion, nemuseli na gól dlouho čekat. Ve 24. minutě se zblízka trefil Daniel Šedivý a zvýšil na 3:1. Pro zajímavost: U prvních tří branek Lvů byl pokaždé přítomen Šimek.

Východočeský tým pokračoval v tlaku a Švančara se musel mít neustále na pozoru. Zřejmě si pořádně oddychl, když za ním po úniku Lukáše Pajera cinkla tyč. To se tedy ještě forvard se zkušenostmi z dospělého hokeje neprosadil, v 37. minutě ale už ano. Lukáš Pajer ujel všem obráncům soupeře a zprava prostřelil hostujícího maskovaného borce – 4:1.

Oceláři ovládli třetí dějství, na výhru však nedosáhli

Na startu poslední periody měly své příležitosti oba celky a dvojnásobná šance Slezanů měla být pro Mountfield varováním. Nestalo se a tým ze Slezska se dočkal snížení. Jan Moškoř dobruslil k útočné modré čáře a zkusil nahození na Sajdla, které překvapivě propadlo až do klece – 4:2. Domácí mohli odskočit zejména díky přesilovce 5 na 3, tu ale Třinečtí ubránili a později se sami zapsali na střeleckou listinu. Konkrétně Nico Geidl, jenž zblízka prostřelil hradeckého brankáře a rázem to bylo o gól – 4:3.

Uběhlo pouze 34 sekund a mladí Lvi mohli být zase klidnější, když pokus Jaroslava Kašpara nečekaně propadl Švančarovi mezi betony – 5:3. Už se schylovalo ke druhé výhře Východočechů tímto poměrem v řadě, Třinec ovšem ještě zabral a zadělal na drama až do konce. Tommy Wardas při hře 6 na 4 zkusil nahození od modré, které skrz hradbu těl propadlo až do sítě – 5:4. To bylo ale vše, svěřenci Jiřího Janouška zbytek ubránili a těsně vyhráli. Zapsali tak třetí skalp za sebou.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie