Zápasy mládeže
so 27.11.2021 | Jan Brůna

Čtvrtá výhra v řadě. Junioři v bojovném mači skolili Havířov

Zápasové menu

Podruhé za sebou těsná výhra. Hradečtí junioři si doma i přes napínavý závěr poradili s Havířovem. Cesta k výhře to ale byla trnitá, jelikož Slezané po dvou třetinách, v nichž byli lepší Lvi, zabrali a nakonec se dostali na rozdíl jediné branky. Na vyrovnání jim ale zbývaly jen desetiny sekundy, a tak si Východočeši těsné vedení pohlídali a zapsali čtvrté vítězství v řadě.

Hradec vytěžil z tlaku jednu branku

Start úvodní periody se nesl ve vyrovnaném duchu a ani jeden tým neměl výraznější převahu. Šancí bylo však také jako šafránu a na větší příležitosti si museli diváci v ČPP Aréně počkat. Ty se dostavily záhy a rovnou přerostly v déle trvající tlak domácího mužstva.

Štěpán Zlatnický se musel v bráně Havířova hodně ohánět, aby pokryl všechny střely soupeře, a vedl si dobře, když zastavil i téměř jisté góly. Kapituloval až ve 13. minutě, kdy Tomáš Perička nahodil puk od modré čáry a před kasou ho šikovně tečoval Daniel Šedivý – 1:0. Po zbytek třetiny se Lvi drželi vepředu a mohli přidat i další branky.

Z druhé periody získal více Mountfield

V prostřední dvacetiminutovce se na první gól nemuselo čekat dlouho. Jen minutu a 43 sekund po jejím začátku se totiž prosadil Denis Bárta, který těsně po skončení přesilovky AZ tečoval nahození Petra Kubíčka do horního rohu klece – 1:1. Lvi se z inkasování ale rychle oklepali a vedení jim brzy vrátil Jan Boukal, jenž zkusil štěstí z úhlu a jeho střela propadla Zlatnickému mezi betony – 2:1.

Následující minuty se hra poměrně vyrovnala a k vidění byly příležitosti na obou stranách. Puk ale spadl jen do kasy hostí a radoval se Pavel Šimek. Ten uloupil kotouč ve středním pásmu, ujel obraně Slezanů a zasunul mezi betony brankáře – 3:1. V poslední minutě se ještě musel vyznamenat Tomáš Sajdl, ale skóre zůstalo v nezměněné podobě.

Lvi podruhé v řadě těsně vyhráli

Poslední část byla z pohledu hokejových akcí jasně nejatraktivnější a tempo v ní diktovali hosté. Ti byli jednoznačně lepším celkem a pořádně zatápěli hradecké defenzívě. Na branky se znovu nečekalo dlouho. Na konci 47. minuty zadělal na drama Ondřej Becher, jehož tečovaný pokus zapadl do sítě a určil skóre 3:2.

Výborné tempo pokračovalo a i přes šance Hradeckých působili Slezané lépe. Záchranou pro Východočechy byl gól Matyáše Budiny, jenž se štěstím dopravil kotouč do kasy a Mountfield odskočil na 4:2. Závěr zápasu byl výživný. Nejprve diváky zvedla ze sedaček bitka Šedivého s Fabienem Kočím, kterou opanoval domácí forvard. A Havířov se přeci jen ještě dočkal skórování. To přišlo sekundu před koncem, když David Pastor dostal puk za ležícího Sajdla – 4:3. Více toho ale Slezané nestihli a Lvi mohli slavit těsnou výhru.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie