Zápasy mládeže
pá 3.12.2021 | Libor Kult, Jan Brůna

Rychlý gól Chomutova a kanonáda Lvů. Junioři zvítězili 6:1

Zápasové menu

Junioři Mountfieldu HK po zaváhání v Olomouci nedali tentokrát soupeři šanci. Ačkoliv na ledě Chomutova inkasovali již ve druhé minutě, oklepali se z toho a nasázeli Pirátům šest gólů. Poprvé v sezóně se v hradeckých barvách ukázal Daniel Mikulec, a byl tak hned u vysoké výhry 6:1.

Hosté se ještě ani pořádně nerozkoukali a už prohrávali, když přesilovku za špatné královéhradecké střídání využil svým prvním gólem po příchodu do Chomutova Matyáš Krasanovský, jenž otevřel skóre už po stech vteřinách hry – 1:0. Před polovinou zahajovací části obrana Mountfieldu na poslední chvíli zastavila únik Vyroubala, krátce poté zvonila tyč domácí branky po ráně Kašpara.

Po přelomu dějství se scénář opakoval, jen v chomutovské hlavní roli byl Döring a na druhé straně Janda. Ani jeden z nich však soupeřova brankáře nepřekonal, takže hosté vyrovnali až v závěru první dvacetiminutovky, kdy se s cinknutím o spojnici prosadil Lukáš Pajer – 1:1.

V úvodu prostředního hracího období si Východočeši vypracovali tři zajímavé příležitosti. Budina s Michalem Benešem neuspěli, a tak zařídil obrat střetnutí až na začátku 27. minuty Kryštof Lang, jenž využil početní výhodu – 1:2. Chvíli poté se hostující střídačka dožadovala dalšího přesného zásahu po ráně autora druhého gólu Mountfieldu, ale sudí rozpažil.

Necelé dvě minuty po polovině duelu ustál Tichý dvě dorážky Vyroubala, tudíž se skóre znovu měnilo až ve 36. minutě. Ve hře čtyři na čtyři přidal třetí trefu Královéhradeckých Matěj Havlíček – 1:3. Do přestávky už oba brankáři tolik práce neměli, další velká šance přišla až ve 48. minutě, kdy Svoboda přestřelil.

Brzy poté se Radek Pilný natlačil před branku a zblízka zvýšil náskok hostů – 1:4. To běžela 50. minuta a od té doby se na východočeské hokejky usadila pohoda, již potvrdili v přesilovce Jakub Naar a už v rovnovážném stavu hráčů 127 vteřin před závěrečnou sirénou Michal Beneš – 1:6. Piráti tak inkasovali od Mountfieldu ještě o gól víc než v bitvě na ledě soupeře.

Ohlasy k utkání

Mysleli jsme si, že se po zápase na Kladně zase trochu chytneme, protože tam jsme podali týmový výkon. Vstup do utkání jsme měli dobrý. Ale poté přišlo špatné střídání a srovnání na 1:1. Ve druhé třetině už nás bohužel přehrávali. Měli jsme také nějaké šance, ale v koncovce se trápíme a soupeř nám ukázal, jak se mají příležitosti proměňovat.