Zápasy mládeže
čt 13.1.2022 | Jan Brůna

Tuhá bitva s Boleslaví přinesla bod. Junioři padli v prodloužení

Zápasové menu

Sedmnáct hradeckých střel oproti boleslavským čtyřiceti. Takový byl rozdíl v pokusech na bránu a převaha Bruslařů se brzy projevila. A i když Lvi po zlepšení aktivity srovnali a i díky Tomáši Sajdlovi v základní hrací době už neinkasovali, nakonec nestačili v prodloužení, v němž Vojtěch Polák přiřkl Středočechům bonusový bod.

Nebezpečnější hosté se dostali do vedení

První třetina nenabídla stovce diváků v ČPP Aréně zrovna nejatraktivnější hokej, nicméně o šance, které mohli vidět, se starali spíše boleslavští hráči. Ti byli od úvodu zcela jasně aktivnější a pořádně zatápěli domácí defenzívě, k čemuž jim pomohly přesilovky včetně krátké početní výhody 5 na 3.

Mountfield se po čase osmělil a sám vyrazil dopředu, nicméně na Marka Stuchlíka jeho pokusy nestačily. A když Hradečtí své možnosti neproměnili, ujel na druhou stranu Šimon Němec, po jehož střele do betonu Tomáše Sajdla se k dorážce natlačil Tomáš Václavík a poslal Bruslaře do vedení 1:0. Závěr periody navíc strávili v útoku rovněž Středočeši.

Lvi zabrali a srovnali stav

Východočeši vstoupili do prostřední části úplně jiným způsobem než do té první. Najednou svěřenci Jiřího Janouška diktovali tempo duelu a Boleslavi puk moc nepůjčovali. Své příležitosti ale nevyužili, a tak se po pár minutách podobně jako v úvodní části Hradec Bruslaři vrátili do utkání.

Hráče zpod Bílé věže začaly brzdit šance hostí a několikrát se musel blýsknout dobrým zákrokem Sajdl. Když ale nepovolil ani jednomu kotouči projít, trestal Mountfield na druhé straně. Jakub Naar vypálil od modré, a i když mu střela nesedla, touš se dostal přesně na hůl Jaroslava Kašpara, který bez obtíží zakončil a vyrovnal na 1:1.

Zápas dospěl do prodloužení

Do poslední třetiny vstoupili lépe domácí, avšak když ani jednou nedostali puk za záda Stuchlíka, mohli je hosté trestat. To když dostali k dispozici další početní výhodu. Hráči z města automobilů ale nesehrávali přesilovky zrovna nejlépe a často si dávali složité nahrávky.

V polovině třetí části to mohlo pro Hradec vypadat lépe; Matyáš Budina s Michalem Benešem ujížděli soupeřově obraně, první jmenovaný však natrefil jen Stuchlíka a druhý nedokázal dorazit puk do odkryté klece. Ve zbytku základní hrací doby měli navrch Bruslaři, skvělý Sajdl ale Lvy podržel.

V předposlední minutě nastavení rozhodl Vojtěch Polák

Jelikož 60 minut na rozhodnutí mače nestačilo, následovalo klasické prodloužení. V něm se Východočeši nedostali ke střele na bránu, a jelikož jim naopak ujel Vojtěch Polák, který zakončil po levé ruce gólmana, brali svěřenci Jiřího Janouška jen bod za prohru 1:2 v nastavení.

Ohlasy k utkání