Zápasy mládeže
čt 9.9.2021 | Daniel Ryl, Klára Petrásková

Start za plný počet, dorostenci si venku poradili se Spartou

Zápasové menu

První soutěžní zápas, první výhra! Na ledě pražské Sparty se dorostencům zatím daří, během dvou týdnů pokořili Pražany už podruhé. Nejprve v rámci přípravy a nyní už v ostré sezóně, v obou případech bylo dokonce i stejné skóre – 3:2! Dvougólové vedení Lvů tentokrát dokázal soupeř v 53. minutě ještě stáhnout, na vyrovnání už ale nedosáhl, všechny body tak putovaly pod Bílou věž.

V závěru třetiny otevřel Hradec skóre

Oba týmy začaly úvodní zápas sezóny s velkou chutí, načež se k první velké šanci dostal ve 4. minutě Petr Křišťan, který se nadvakrát neprosadil z prostoru před brankou. O pět minut později sparťané špatně prostřídali, čímž nastartovali hostující brejk dvou na jednoho, ale Michael Hrabal dokázal první nepříjemnou situaci úspěšně ustát!

Iniciativu převzali hosté, kteří byli nebezpečnější, leč domácí brankář svůj tým několikrát podržel. V závěru třetiny sparťané ustáli také první oslabení, při němž si Mountfield vypracoval lehké střelecké pokusy. Domácí Jan Janský však krátce po svém návratu namazal v obranné třetině Tomáši Horovi, jenž pouze přiklepl puk Lukáši Královi, který sparťanského brankáře vymíchal – 0:1.

Lvi přetavili střeleckou převahu v dvougólový náskok

Atraktivní a otevřený hokej pokračoval také v prostředním dějství, v němž měli Východočeši střelecky navrch. Michael Hrabal odolal a pokryl několik pokusů od modré i z kruhů, zatímco Jan Kasal zasáhl lapačkou proti povedené střele Mikuláše Odehnala. V polovině prostřední části sparťané soupeře zamkli, vybojovali si faul a po necelé minutě se ujala teč Bogdana Stepančuka – 1:1.

Když vzápětí Jan Kasal vychytal Mikuláše Odehnala, hosté trestali. Z levého kruhu pálil Tomáš Hora, jehož střela propadla až do branky – 1:2. V posledních vteřinách navíc domácí obránce nedokázal zkrotit puk před modrou čárou, čímž namazal Jiřímu Klímovi, který svůj nájezd zakončil mazáckou kličkou do protipohybu brankáře – 1:3.

Sparta snížila, Východočeši ale vedení udrželi

V úvodu třetího dějství se neujal Křišťanův ani Šimkův samostatný únik, načež střelu domácího útočníka z pravého kruhu zastavil semafor v podání Jana Kasala. Východočeši už se soustředili na zodpovědnou hru a zkoušeli zahrozit z brejků, jenže na domácího brankáře nevyzráli.

V čase 52:50 však svým nedůrazem nechali prostor Bogdanu Stepančukovi, který střelou z mezikruží snížil na rozdíl jediné trefy – 2:3. Sparta se ještě snažila výsledek vyrovnat, ale její tlak zmírnilo Haškovo vyloučení, a tak Hradečtí mohli oslavit první sezónní body.

Ohlasy k utkání

Kvalitní zápas z obou stran, po kterém musím pochválit oba gólmany, protože chytali výborně. Lepší výsledek nás stály individuální chyby.