Zápasy mládeže
čt 23.9.2021 | Klára Petrásková

Osm gólů a výhra v derby! Dorostenci přestříleli Pardubice

Zápasové menu

Takhle by to šlo! V neděli čeká východočeské derby A-tým, už ve čtvrtek jej sehráli dorostenci. A poradili s ním na výbornou! Pardubicím nasázeli osm branek, dvojnásobně je přestříleli, využili tři početní výhody, oslavili hattrick Tomáše Hory a za výhru 8:3 získali také důležité tři body.

Hradečtí rozjeli východočeské derby dvěma góly

Svižnou třetinu s minimem přerušení hry odstartovali lépe domácí, kteří se od začátku snažili chodit do útoku a ve 3. minutě jim byla odměnou první branka. Tomáš Hora si položil brankáře a od levé tyčky zakončil do nechráněné části svatyně – 1:0. Dynamo mělo záhy možnost srovnat z přesilovky, výhodu jednoho muže v poli navíc ale nevyužilo.

Hradečtí mladíci působili na ledě nebezpečněji a skórovat mohl Pavel Šimek, v samostatném úniku ho ale těsně před zakončením stihl dojet pardubický bek. Z vedení 2:0 se ale Lvi ještě před přestávkou přeci jen radovali, v čase 16:27 totiž Jan Trejbal objevil skulinu mezi tyčí a brankářovou výstrojí a nacpal do ní kotouč.

Třetina plná branek, veseleji bylo Lvům

V prostřední části padal jeden gól za druhým – celkem jich diváci viděli pět! Spokojenější z těchto hodů odešel jednoznačně Hradec, jelikož čtyři branky z celého přídělu skončily v pardubické kleci. Ve 22. minutě procpal z levého kruhu puk mezi betony Tadeáš Burda, první branku v duelu se poté podařilo vsítit také Dynamu. Na 3:1 snížil Tadeáš Pražan a vypadalo to, že by se zápas mohl zdramatizovat, už po 27 vteřinách však bylo vše jinak.

Tak málo totiž stačilo Hradci, aby si zásluhou samostatného úniku Lukáše Krále vzal třígólový náskok zpět, ostrostřelba pak pokračovala v závěru třetiny. Mountfield dostal k dispozici v krátkém sledu po sobě dvě početní výhody a obě dvě dokázal využít. Nejdříve skóroval z dorážky Tomáš Hora, z vrcholu levého kruhu pak po sólo akci přes celé hřiště schoval střelu mezi brusle obránce Pavel Šimek – 6:1.

Dynamo snížilo, vysoké vítězství si ale Mountfield vzít nenechal

Poslední část se ukázala být gólově nejvyrovnanější, leč v souboji o tři body měla už menší význam než třetiny předchozí. Stejně jako v prvních dvou se ale znovu poměrně brzy prosadil Mountfield, když Lukáš Král zakončil svou kličkovanou pěknou stahovačkou – 7:1. Pardubičtí záhy ukrojili kousek z hradeckého náskoku, když Tadeáš Pražan prostřelil gólmana z pravého kruhu k tyči – 7:2.

Jak minuty plynuly, bylo čím dál jasnější, kdo z duelu odejde jako vítěz, v 56. minutě se ale Dynamu i tak povedlo přidat další zásah – na 7:3 snížil Adam Fiala. Gólovou tečku však chtěli za vítězným derby udělat Lvi, a tak ještě stihl přesilovku z úniku využít forhendovým blafákem Tomáš Hora, jenž tak se spoluhráči nejen oslavil výhru 8:3, ale také svůj hattrick.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie