Zápasy mládeže
čt 14.10.2021 | Tomáš Kalas

Návrat po pauze byl pro dorost vítězný, přetlačil Tábor

Zápasové menu

Po reprezentační pauze se opět rozjely mládežnické soutěže a hokejový víkend zahájili dorostenci na domácím ledě s Táborem. Tabulkově jednoznačný souboj byl však pořádně dramatický až do jeho konce. Lvi sice ani jednou neztratili náskok a ještě tři minuty před koncem vedli 4:2, Tábor však z trestného střílení v čase 57:26 snížil. Hektický závěr ale dorost zvládl a pokračuje tak v úspěšné sérii, tentokrát připsal tři body za výhru 4:3.

Brzké góly daly Lvům dvoubrankové vedení

Lvi zahájili zápas výtečně. Uplynulo teprve 127 sekund od úvodního buly a na Horovu přihrávku zpoza branky si najel Jan Vencl, který z otočky propálil hostujícího brankáře. Tábor působil další minuty zakřiknutým dojmem, čehož využili Hradečtí k druhému zásahu. Jiří Klíma měl při zisku odraženého kotouče hodně prostoru, a projel tak velmi snadno až do dalšího zakončení, které bylo úspěšné – 2:0.

Tábor byl ale rázem po druhou část třetiny aktivnější a několikrát zle zatopil hradecké obraně. Největší šanci měl v půlce 12. minuty Eremiáš, který pádil po křídle sám na Kasala a už si ho i kličkou rozhýbal, jenže posléze napálil jenom tyč. A tyč pak stála dobře i na hostující straně, když Žaba od modré v 15. minutě na nic nečekal a střílel, branková konstrukce ale gól nedovolila.

Po druhé třetině zůstával rozdíl ve skóre neměnný

Start druhé třetiny se z herního hlediska Hradci příliš nepovedl. Kohouti měli velmi dobrou pasáž, ze které ale branku nevytěžili. Naopak Maňák lovil kotouč ze sítě potřetí. Filip Žaba měl na levém křídle hodně prostoru a švihem prostřelil gólmana mezi betony. Za dobrý vstup do třetiny ale byli Jihočeši odměněni i tak. Adam Špánek si najel za obranu a po přihrávce od Bůžka přesně vymetl vzdálenější vingl.

Jenže i přes četné příležitosti nedokázali hosté snížit, naopak na startu 33. minuty inkasovali počtvrté. David Pavič si klepl o puk na modré a bez přípravy vystřelil. Kotouč prolétl až pod víko táborské branky. Tábor však nic nevzdával a vytvořil si na startu poslední pětiminutovky dvě šance, z čehož jedna skončila kontaktní brankou, kterou měl na starost Marek Eremiáš – 4:2.

Tábor sice snížil, Hradec ale bral tři body

Ve třetí třetině Lvi zapsali šanci jako první, a to prakticky po vyhraném buly. Král však na hranici brankoviště neusměrnil prudké nahození za záda přesunujícího se Maňáka. Na druhé straně nebyli daleko ani Šindelář s Eremiášem, jenže přečíslení 2 na 1 řešil prvně jmenovaný těžkou střelou, která mezi tři tyče nezapadla. Hradec však průběh třetiny relativně kontroloval a pomalu směřoval za třemi body.

Ještě lépe to pro domácí vypadalo v momentě, kdy dostal v 57. minutě dvě minuty hostující Fábera. Avšak propad obrany ve vlastní přesilovce musel hasit Žaba podražením Kofroně v úniku, za což rozhodčí Vepřovský nařídil trestné střílení. Adam Kofroň jej sice dvě a půl minuty před koncem proměnil, Kohouti se ale v závěru už nedostali do většího tlaku, a Východočeši tak slavili tři body po výhře 4:3.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie