Zápasy mládeže
so 20.11.2021 | Jan Brůna

Čtvrtá výhra v řadě. Dorostenci zničili poslední Techniku 9:2

Zápasové menu

Jednoznačnou záležitostí se stal souboj hradeckého dorostu s mladíky z brněnské Techniky. V bráně mladšího akademického celku domácích se vůbec poprvé objevil Samuel Meišner a hned byl u vysoké výhry. Lvi položili její základ již v první části a po bezbrankovém druhém dějství přidali další góly. Dvě inkasování jim tak vadit nemusela, protože poměrně hladce dokráčeli k vítězství 9:2.

Hradecká lavina se postarala o šest branek

Hned úvodní sekundy nastínily, jakým směrem se bude zápas ubírat. Již v čase 0:39 se totiž měnilo skóre, když si po levé straně najel úplně volný Lukáš Král, počkal si na pohyb Josefa Nováka a po zemi ho prostřelil – 1:0. Hradecký forvard tímto zadělal na pořádnou kanonádu, když se nedlouho po něm prosadil Jan Trejbal, který udělal kličku gólmanovi a zasunul do odkryté svatyně – 2:0. Jak je zřejmé, Mountfield byl o třídu lepší a Technika měla jen minimum náznaků. Hostům mohla pomoci přesilová hra, v ní však Král dobře našel před bránou volného Tomáše Horu, jenž zvýšil už na 3:0.

S Brněnskými to vypadalo hrozivě, naději pro ně ale přeci jen vykřesal Vítek Apolenář. Ten ujel domácí defenzívě a zleva připravil debutanta Samuela Meišnera o čisté konto – 3:1. Lvi sice začali kupit nepřesnosti, to ovšem nezabránilo Horovi, aby napálil tyčku. Velkou parádou se poté ukázal Jiří Klíma, který projel celé hřiště a přesně zakončil – 4:1. A to nebylo vše; následně Jan Vencl doklepl puk do volné klece, Jan Trejbal zblízka překonal Nováka a bylo to už 6:1.

Hosté zabrali, ale Lvi měli stále navrch

Trenér David Pazourek se rozhodl před prostřední dvacetiminutovkou vystřídat brankáře, a šanci tak dostal starší žák Daniel Melich. A nevedl si vůbec špatně, když spolu se svým mužstvem ustál přesilovku domácích i jejich pokračující tlak. Jihomoravanům se oproti úvodní periodě rozhodně nedala upřít snaha, naopak hostující tým působil celkem dobře.

Dokonce dostal k dispozici i hru v početní výhodě, v té se ale vepředu nacházel spíše Mountfield a vypadalo to, že přesilovku hraje on. Technika se nadále snažila, ovšem téměř nestřílela, a Meišner s kolegy měli tak snadnou práci. V závěru druhého dějství byli Brňané i lepší, stále jim ale scházely pokusy na branku, bez čehož samozřejmě nemohli snížit skóre.

Mountfield stvrdil vysokou výhru

Po bezbrankové druhé části se skóre v té třetí otevřelo poměrně rychle, když si Tomáš Hora najel ze strany před Melicha a hostující brankář poprvé v zápase kapituloval – 7:1. Mountfield se dostával snadno přes střední pásmo a často se ocital na dostřel gólmana Techniky. Ta hrála opět v přesile, puku si ale více užili domácí borci. Po střele Dominika Pavlíka se poprvé v utkání přiostřilo a duel okořenila menší mela.

Východočeši stále neměli dost a podruhé v mači se prosadil Jan Vencl. Tentokrát z mezikruží, když dostal nabito od Hory a propálil stojícího Melicha mezi nohama – 8:1. Závěr působil celkem vyrovnaně a hosté se po menším náporu přeci jen ještě trefili. Přesněji řečeno Vítek Apolenář, kterému stejně jako u prvního gólu přihrál Gergö Szemmelroth a forvard Techniky se zblízka nemýlil – 8:2. Poslední slovo měli ale domácí, kteří završili svůj přesvědčivý výkon; Adam Novotný dostal nahrávku do pravého kruhu, odkud prostřelil Melicha a stanovil skóre na 9:2.

Ohlasy k utkání