Zápasy mládeže
so 27.11.2021 | Petr Koval

Dorost slaví vítězství ve skupině Střed, Spartu porazil 7:3!

Zápasové menu

Šestá výhra v řadě! A právě sobotní tři body se Spartou přisoudily Hradci první místo ve skupině Střed. Mountfield od začátku vedl, dobře zvládl druhou třetinu a v závěru nepřipustil žádné drama. Na sedmigólovém přídělu se hattrickem podílel Lukáš Král, jenž se osamostatnil na špici kanadského bodování v úvodní části soutěže.

Hradec se dostal brzy do vedení

Do utkání vstoupili lépe domácí. Nejprve zahrozil nejproduktivnější hráč soutěže Král, jenž tečoval střílenou přihrávku, jenže ta zamířila jen do výstroje brankáře. Po něm ujel sám tváří v tvář Přikrylovi Klíma, ale ani on neuspěl. A tak to vzal na sebe Tobiáš Vítek. Hradecký útočník nachytal brankáře pokusem z ostrého úhlu a zaznamenal svůj první gól v kategorii dorostu.

Největší dosavadní šanci Pražanů měl na holi Novák, jenž vystihl chybnou rozehrávku a ujížděl sám. Kasal ale výborně ustál jeho naznačení rameny a zasáhl betonem. Sparta měla více brankových příležitostí, ale neměnný stav držel držel dobrým výkonem gólman Lvů. A když už měli jeho spoluhráči možnost skórovat, využili ji. Tak jako Dominik Pavlík, jenž střelou z pravého kruhu propálil Přikryla – 2:0. Na to však tým z hlavního města našel odpověď. Jedenapadesát vteřin před první sirénou ujelo duo Fábry s Mikulášem Odehnala. Ti si rychlou kombinací vyměnili puk a druhý jmenovaný propálil roztaženého brankáře – 1:2.

Lvi odskočili na rozdíl tří branek

Král se snažil prosmýknout mezi dvěma obránci, ale zastavil ho těsně před brankářem faul hostů. Vzápětí si stejný hráč spravil náladu. Dostal přihrávku na pravý kruh odkud propálil gólmana mezi jeho betony. Pro Lukáš Krále to byla čtvrtá branka v řadě. Těsně před polovinou hrací doby dostala možnost sparťanská přesilovka. Ta působila jako velmi pevný zámek, z nějž pramenilo velké množství střeleckých pokusů. Kasal i s pomocí spoluhráčů odolal.

Nadále se hrál velmi svižný hokej. Když přišel střelecký pokus nebo kombinace na jedné straně, vzápětí akce přišla i na té druhé. Přečíslení dva na jednoho vyřešil střelou Žemlička, jenže Kasal nadále působil velmi jistým dojmem. To i při situaci, kdy se musel rychle přesunou proti zakončení Odehnala. Další akce už skončila gólem. Na 4:1 zvýšil Marek Mach, který nadvakrát překonal ležícího Přikryla.

Mountfield dokráčel pro tři body

Středočeši rozhodně měli šance na to, aby se zápasem mohli něco udělat, jenže Kasal byl v sobotním utkání výborný. Poradil si i s pokusem Potomy, jenž střílel osamocený z mezikruží. To Východočechům se směrem dopředu dařilo výrazně lépe. Na 5:1 zvýšil prudkou ranou z vrcholu kruhu Lukáš Král, jenž zamířil přesně pod horní tyč. Sparta ale zvládla odpovědět. Proti projektilu Nováka ještě brankář domácích zareagoval, na následnou dorážku Jakuba Žmoly už ale nedosáhl – 5:2.

Pražané pak téměř minutu ostřelovali hradeckou svatyni a jejich střídačka už několikrát zvedala ruce nad hlavu, jenže chybělo přesnější zakončení. A tak přišel trest. Puk při protiútoku vyplaval až před Marka Macha, jenž golfákem zamířil nad Přikrylovu lapačku – 6:2. Sedmá branka se nesla ve znamení hattricku. Při dvojnásobné přesilovce se po střele z pravého kruhu prosadil Lukáš Král. Tečku za víkendovou přestřelkou udělal Andrej Fábry, když prostřelil Kasala nad lapačku. Hradec se tak po vítězství nad Spartou dostal na první místo skupiny Střed.

Ohlasy k utkání

Fotogalerie