Zápasy mládeže
so 4.12.2021 | Tomáš Kalas, Jan Brůna

Nepovedená druhá třetina stála dorost další domácí ztrátu

Zápasové menu

Ani napodruhé se dorostencům získat tři body ve druhé části dorostenecké extraligy nepovedlo. Klíčovým momentem utkání proti Třinci byla prostřední dvacetiminutovka, ve které Lvi inkasovali rovnou čtyřikrát a tříbrankovou ztrátu už nedotáhli. Po prohře 3:5 tak z úvodního dvojduelu na domácím ledě neberou ani bod.

Ve vyrovnané třetině padly branky v téže minutě

Lepší vstup do utkání měli hosté, kteří poměrně brzy zaměstnali Jana Kasala. Hradečtí však postupně hru vyrovnali a sledovali jsme zápas nahoru dolů, ovšem plynulejší průběh brzdila řada nepřesností, přičemž ani jeden z týmů se nedokázal déle udržet na kotouči.

Lvi šli po menší převaze zaslouženě do vedení, když zkraje 13. minuty využil přesilovou hru Marek Mach, který z kruhu propálil Jakuba Milotu – 1:0. Třineckým ale skórovat trvalo jen 39 sekund, když dostal puk za Kasalova záda Šimon Pohludka a srovnal na 1:1. Dva góly rychle po sobě zadělaly na slušné tempo a po zbytek dějství se jednalo o atraktivní podívanou.

Hradec v dějství hrůzy inkasoval čtyřikrát

Diváci v ČPP Aréně mohli mít radost z pokračujícího dobrého tempa z první třetiny a branky se dostavily záhy. Nejprve Patrik Masnica dostihl přetažený pas a po kličce zavěsil pod víko za roztaženého Kasala – 1:2. To domácí nepoložilo a dokázali brzy zareagovat. Konkrétně Tomáš Hora, jenž po nahrávce Lukáše Krále propálil Milotu a srov:nal stav na 2:2. Hra působila vyrovnaně, ovšem gólová smršť Ocelářů měla teprve přijít.

Jako rozhodující se ukázaly dvě branky hostí ve 28. minutě. Nejhezčí akci utkání předvedli Adam Cedzo se Šimonem Pohludkou. Cedzo totiž na sebe stáhl dva hradecké beky, čímž vznikl prostor pro druhého jmenovaného. Pohludka si parádní zadovku od Cedza přebral a zavěsil do odkryté klece. Hradec tak potřetí v duelu ztrácel branku a horší to pro něj bylo v čase 27:42. Petr Sikora v průniku vyslal pokus na Kasala, který sice puk utlumil, ne však natolik, aby zabránil čtvrtému gólu hostí. Duel v tempu pokračoval a Lvi mohli přidat třetí branku. Když už ale Král na začátku 37. minuty netrefil brankáře, tak napálil puk jenom do tyče. Pomyslný hřebíček do rakve dostali Lvi 11 sekund před koncem třetiny a po brance Robina Gerycha to bylo 2:5.

Snížení na dvoubrankový rozdíl drama nepřineslo

Možnost na snížení stavu dostali Východočeši v polovině 47. minuty, když Pohludka putoval na trestnou za podrážení. Ačkoliv přesilovku 5 na 4 domácí nevyužili, jenom dvě sekundy po jejím skončení se dostali blíže k soupeři. Král pustil puk na levou stranu pro Tomáše Horu, který z úhlu prostřelil Milotu. Lvům nechyběl drajv a pohyb, nedostávali se však do tolika šancí a Třinec utkání relativně kontroloval.

Přestože to v závěru zkusili Hradečtí bez brankáře, kýženého srovnání stavu se již nedočkali. Klíčovou pasáží utkání se tak ve finále ukázala býti druhá třetina, kde Lvi schytali čtyři branky a po porážce 2:5 stále v nadstavbové skupině na první body čekají.

Ohlasy k utkání