Zápasy mládeže
so 1.10.2022 | Adam Čuba, Eva Šafranková

Těsná porážka se Zlínem. Junioři prohráli 1:2

Zápasové menu

Juniorům se stále nepodařilo v nové sezoně zvítězit venku. Na ledě Zlína byli však třem bodům poměrně blízko. Domácí se sice ujali vedení, ale Hradečtí dokázali zkraje druhé třetiny vyrovnat. Berani byli aktivnější, do tempa se dostávali i díky přesilovkám. Rozhodující branku obstaral Lukáš Heš v úvodu poslední periody. Zlínští si jednobrankový náskok pohlídali, i když zápas mohl v posledních vteřinách zdramatizovat Matěj Beneš, jehož střela prošla těsně kolem tyče. Po čtyřech porážkách v řadě se tak Zlín může radovat z výhry 2:1.

Od prvních minut hráli Berani daleko aktivněji a s větším nasazením než v pátek proti Pardubicím. Střel v první desetiminutovce moc nepřišlo, snad jen pokus hostujícího Vita Idžana z pravého křídla. Ve čtvrté minutě museli žlutomodří do čtyř, podrážením se provinil Adam Laciga. Zlínští junioři se ale bránili výborně, soupeře v podstatě k ničemu nepustili. Aktivitu domácích odšpuntovala pro změnu série vyloučení z řad Hradce Králové. V pořadí druhou přesilovku ševci využili, Adam Burian se opřel do puku na modré čáře, před gólmanem Kasalem se vytvořila kvalitní clona a kotouč skončil v síti. Na zlínské střídačce vypukla až nezvykle veliká radost. Už za pár chvil mohlo být srovnáno! Matěj Beneš svou rychlostí vytvořil situaci 2 na 1, Lukáš Král však trefil jen boční síťku.

Začátek prostřední části hry se na výbornou podařil Mounfieldu! Lukáš Král se nejprve stahovačkou dostal až k bráně, tady ještě Málek fantasticky zakročil. Kotouč se ale odrazil zpět na modrou, odkud pálil Michal Beneš, trefil se mezi betony a bylo vyrovnáno – 1:1. Hosté si i nadále komplikovali situaci vyloučeními, to dalo Beranům možnost 2. třetinu herně ovládnout. V polovině zápasu měl dvojšanci z přesilovky aktivní kapitán Patrik Nábělek, ani jeden z pokusů však v bráně neskončil. Ve 32. minutě se vyznamenal hradecký brankář Jan Kasal, když famózním tygřím skokem vychytal Matyáše Dědka. Za pár minut se ukázkovým hitem prezentoval Matěj Zavřel, nic zajímavějšího už k vidění do závěru periody nebylo. Až na šanci Michala Beneše, výborně se prezentoval Tomáš Málek.

Jak vyšel start druhé třetiny hostům, úvod třetiny třetí ovládli domácí junioři! Patrik Nábělek nahodil do brankoviště kde stál Lukáš Heš a nejproduktivnější Beran pohotovou tečí vsítil svou sedmou branku v sezoně. Vyrovnat mohl deset minut před koncem Vito Idžan, jinak ale ševci situaci kontrolovali. Infarktový byl až závěr: Lukáš Král se osamostatnil, k puku se ale k velké úlevě domácích barev nakonec nedostal. V závěrečné minutě to ještě z otočky velmi nebezpečně zkusil Matěj Beneš, kotouč jen těsně minul levou tyč.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 0 0
Michal Beneš 1 0 1 0 4
Jan Boukal 0 0 0 0 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 2
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Jiří Klíma 0 0 0 0 0
Lukáš Král 0 1 1 0 0
Matěj Novotný 0 0 0 0 2
Marek Pelda 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 2
Jan Vencl 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 59 33 2 31 93,94 0 0

Ohlasy k utkání

Náročný zápas – jak pro kluky, tak pro nás trenéry. V pátek se nám zápas nepovedl, vůbec nám nešly nohy. Pod tíhou těch porážek to bylo těžké. Ani Hradec nemá moc bodů, takže jsme šťastní, že jsme ten náročný zápas urvali. Bylo tam víc práce a týmovosti. Kluci to velmi prožívali, téměř jako bychom vyhráli titul. V kabině jsem řekl, ať si ten krásný pocit zapamatují. Věřím, že budeme chtít takových pocitů zažívat co nejvíce. Klukům děkuji, dneska to odmakali. Podržel nás brankář Tomáš Málek – i díky němu se to podařilo.