Zápasy mládeže
út 9.8.2022 | Tomáš Prodělal

Úvodní prohra v přípravě. Junioři podlehli Davosu 2:4

Zápasové menu

Sezónu v ČPP Aréně otevřel velmi pohledný zápas mezi juniory z Hradce a Davosu. Švýcaři přijeli ve velmi dobré formě. Díky velké šikovnosti, dravosti a fantastickému výkonu gólmana si odvezli cennou výhru 4:2. Ani Hradečtí si nevedli špatně, ale porážce nakonec nezabránili.

Pomalý start Východočechů, Davos se ujal vedení

Lépe do zápasu vstoupili Švýcaři, větší šance se jim však nepovedlo vypracovat. Hradecké protiútoky se v prvních minutách tříštily o obranný val hostů. První větší příležitost přišla paradoxně ve vlastním oslabení od Hradeckých, kdy Práškovu střelu z kruhu musel likvidoval Simmchen. Následovala pasáž plná nepřesností, kterou rozzářil ukázkový strom Hory. Domácí poté nevyužili přesilovku, a tak přišel trest. Nino Gredik si vytáhl puk od mantinelu, projel až před branku a krásným forhendovým blafákem zavěsil pod břevno – 0:1.

Lvy inkasovaný gól nakopl. Zacloněnými nahozeními to zkoušel obránce Žaba, avšak úspěšný nebyl. Východočeši také našli recept na překonání pevné davoské obrany. Michal Beneš i Matěj Giesl si vylámali zuby na výborně chytajícím Simmchenovi. Další přečíslení zase zmařil faul švýcarského obránce. V přesilovce se při závaru po nahození opět zaskvěl hostující maskovaný fantom. Do kabin se tak šlo lépe Davosu.

Třetina ve znamení souboje gólmanů

Na začátku druhé části se zaskvěl Žalčík proti několika nepříjemným dorážkám soupeře. Vzápětí Hradečtí posadili Davos na kolotoč, Jan Nevšímal svou šanci sice ještě neproměnil, ale po následující sérii přihrávek se k puku dostal Adam Hušek a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Obě mužstva i nadále pokračovala v rychlém agresivním hokeji, ten pro změnu přinesl úspěch týmu z Alp. Po nahození Blasera procpal Andrin Locher puk k bližší tyči kolem betonu Žalčíka – 1:2. Na ledě se po velmi tvrdém hitu, který schytal jeden z domácích, také výrazně přiostřilo.

Při hře čtyř proti čtyřem se do samostatného úniku dostal nejdříve Tomáš Hora, ale na výborně chytajícího hostujícího gólmana si nepřišel. Nájezd na druhé straně zase skončil nepřesnou bekhendovou střelou. I nadále se hrál skvělý hokej plný šancí, ty ale končily na výstroji výborně chytajících maskovaných mužů. Vito Idžan bude ještě dlouho přemýšlet nad tím, kde se v prázdné bráně zjevila brusle brankáře a sebrala mu gólovou radost. Na druhé straně byla pro změnu vystavena stopka na lapačce Žalčíka po ráně z kruhu.

Davos si vítězství pohlídal

Třetí třetina začala velmi zostra. Po skrumáži pověsil bekhendem touš za dezorientovaného Žalčíka Dario Tanno – 1:3. Za pouhých dvacet vteřin bylo zase sníženo, Daniel Kopecký zužitkoval nahrávku do mezikruží střelou mezi Simmchenovy betony – 2:3. Pány ledu se poté stali Lvi. Tečované nahození hostující brankář s velkými problémy dostal mimo prostor tří tyčí.

Davos pak dostal možnost hrát přesilovku, kterou Connor Korte po přihrávce na kruh zužitkoval ranou do bližšího rohu – 2:4. Během další početní výhody hostů Žalčík zneškodnil několik jedovatých střel, stále tak držel naděje svého týmu na vyrovnání. Hradečtí to ještě zkusili při hře bez brankáře, ta byla ukončena faulem domácích a Davos už si v klidu dokráčel k cenné výhře. Hradečtí si mohou zpravit chuť již tuto středu, kdy je od 13:00 na programu odveta.

Ohlasy k utkání