Zápasy mládeže
pá 12.8.2022 | Jan Brůna

Góly dorostu ve třetí části rozhodly o výhře nad Mannheimem

Zápasové menu

Branky domácích sice přišly až v poslední třetině, rozhodly však o jasné výhře. Hradečtí dorostenci dlouho dobývali klec Mannheimu a ve druhé třetině inkasovali, ve třetí periodě ale přišly čtyři přesné zásahy. Mladší akademici se tak po návratu z Třince předvedli vítězně, Orly porazili 4:1.

Úvodní třetina branky nenabídla

Začátek zápasu by se rozhodně nedal nazvat opatrným, šance si totiž brzy vypracovaly oba tábory. Na straně Mountfieldu to v úniku zkusil Šimon Holoubek, ovšem na Kimiho Saffrana nevyzrál. A domácí se dostali do přečíslení i při vlastním oslabení, leč zůstalo nevyužito.

K vidění byla také vyloučení, čehož hráči chtěli využít a závar před bránou musel ukončit skvěle chytající Marek Záruba. Ten svůj tým podržel i při možnosti Nikolase Bigginse, jenž pálil z brankoviště. A když se neujala ani příležitost Dariana Rolsinga, šlo se po třetině plné nepřesností a hry ve středním pásmu do kabin za bezgólového stavu.

Hradec střídal brankáře, Orli získali vedení

Ani v prostřední periodě se na zajímavé okamžiky nečekalo dlouho a první zásah v utkání měl na holi Dominik Pavlík, jenže dorážka bekhendem se neujala. Rázem se osmělil i německý celek a Záruba měl plné ruce i nohy práce, v polovině klání ho pak nahradil Jan Šimon.

Mužstvům se nedařilo delší dobu udržet na puku a hra se často konala v neutrální zóně. Nový chlapec v hradecké kase se brzy dostal do tempa, když ho prověřil Denis Root. Na přesilovkový pokus Rihardse Grivy, jenž si najel před kasu a vymetl horní růžek, už byl však krátký a Mannheim vedl 1:0. Radost hosty trochu přešla, když se za hrubý faul kolenem nechal do konce mače vyloučit Til Raab.

Čtyři góly Lvů rozhodly o jasné výhře

Hradečtí si do třetího dějství přenesli část pětiminutové přesilovky, soupeř z Německa zase vyrukoval s novým brankářem Michailem Elaginem. Hosté se opět oslabili a přišel trest: Jakub Jón ujel během početní výhody obraně a střelou nad rameno gólmana srovnal na 1:1. Netrvalo to dlouho a Mountfield šel do vedení, když kotouč vyplaval před Matěje Voděrackého, jenž neměl potíže s dorážkou – 2:1.

Velkou šanci měl znovu Jón, třetí branka domácího mužstva ale přišla o osm sekund později, kdy Dominik Pavlík dobře tečoval nahození od spoluhráče a bylo to 3:1. Příležitostmi Rihardse Grivy a Jacoba Ficenece se připomněli také Orli, to ovšem nezabránilo čtvrtému gólu Lvů. Soupeř to zkusil bez brankáře a prázdnou kasu trefil ze středního pásma Jaroslav Bolehovský. Hradec tak zvítězil 4:1.

Ohlasy k utkání