Zápasy mládeže
čt 20.10.2022 | Tomáš Prodělal

Návrat jako hrom! Dorostenci porazili vedoucí Liberec 6:2

Hradečtí dorostenci se po dvanáctidenní pauze vrátili zpět do ligového kolotoče. A byl to návrat úspěšný. Mladí Lvi do zápasu s Libercem vstoupili ve velkém stylu, když už v 9. minutě vedli 2:0. Bílí Tygři ale nesložili zbraně, a ještě do konce třetiny se jim podařilo vyrovnat, jenže Jaroslav Bolehovský vystřihl z nájezdu krásný gól do šatny. Východočeši si už do konce utkání náskok pohlídali, a dokonce ho ve třetí třetině navýšili o další tři branky. Nakonec tak mohou slavit cennou výhru nad lídrem soutěže.

Pětigólová třetina pro Hradec

Hradečtí se do utkání pustili s vervou a před hostujícím gólmanem Pechem bylo ihned rušno. Největší nervy si však přivodili hosté sami, když se jejich rozehrávka nedopatřením dostala až těsně vedle tyče dezorientovaného Pecha, touš za branku však nedoskotačil. Poté si ale Liberečtí pomohli faulem a domácí byli za svou úvodní aktivitu odměněni. Po kombinaci Štěpána Černého a Jakuba Jóna se k puku na kruhu dostal osamocený Dominik Pavlík, který propálil hostujícího gólmana pumelicí mezi betony – 1:0. Dalšímu pokračování hry dominovaly píšťalky čárových sudích, které upozorňovaly na kupící se ofsajdy a zakázaná uvolnění. Hluchou chvilku rozsekl až Tobiáš Vítek, který svou fantastickou přihrávkou z rohu vyzval ke skórování Ondřeje Páleníka, jenž ušetřil uklízecí četě práci s vymetáním pravého horního rohu hostující branky – 2:0.

Na ledě to začalo být pouze o domácích, kteří se dostávali do velkého množství příležitostí, při té největší rozezvonil aktivní Páleník brankovou konstrukci. Hosté se oklepali a dokázali snížit, když Imrich Maxin šikovně tečoval nahození Pilíška mimo dosah bezmocného Petříka – 2:1. Bílí Tygři chytli slinu a záhy bylo vyrovnáno. David Rozsíval přebruslil obránce a perfektní střelou k bližší tyč, o kterou puk otřel, srovnal misky vah – 2:2. Domácí na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat. Jaroslav Bolehovský byl vyslán Bednářem do samostatného úniku, jenž zakončil forhendovým blafákem – 3:2.

Rychlá třetina bez změny skóre

Do druhé třetiny nastoupili Bílí Tygři plni odhodlání po vyrovnání, toho mohl docílit Maxin při nájezdu na Petříka, ten však skvělým zákrokem vyrážečkou podržel svůj tým. V jejich snaze je podpořilo vyloučení Filipa Samka, jenže Hradečtí svým aktivním přístupem vznik větší příležitosti nepovolili. Sebrat hostům vítr z plachet mohl Tobiáš Vítek, to by ovšem nesměl přehlédnout lépe najetého Bolehovského. O dvě minuty později se individuální akcí blýskl Štěpán Černý, svým projektilem našel však jen držadlo Pechovy hole.

Druhou polovinu třetiny načal krásnou kličkovanou Filip Samek, našel ale jen beton hostujícího gólmana. Hra se přelévala ze strany na stranu, a tak mohl kontrovat Daniel Pekař, avšak místo v Petříkově teploměru hledal marně. Následně Východočeši opět přebrali iniciativu a zaměstnávali hostujícího fantoma, nejvíce nájezdem Dominika Pavlíka, Daniel Pech ale i díky vyražené brankové konstrukci nápor ustál. A když se neujaly ani rány domácího Vojtěcha Aschenbrennera a hostujícího Marka Šťástky, šlo se do kabin za stejného stavu jako o přestávce předchozí.

Domácí suverénně dovedli zápas do vítězného konce

Co bylo hře na začátku třetí části přidáno na bojovnosti, to jí bylo ubráno na přesnosti, po jednom takovém nedorozumění se do koncovky tlačil Páleník, kotouč však opustil jeho čepel ještě před střelou. Záhy už se ale hosté dočkali, Štěpán Černý na pravém kruhu nezazmatkoval a předložil puk úplně volnému Jaroslavu Bolehovskému, kterému už jen stačilo doklepnout do prázdné branky a jít spoluhráči poděkovat – 4:2. Severočechům se poté dlouhé minuty nedařilo najít recept na domácí defenzivu, Hradečtí pro změnu měli problém se správným přechodem útočné modré.

Hosté dostali skvělou příležitost na snížení při početní výhodě, toho se však nedočkali, naopak dokonce inkasovali. Vojtěch Aschenbrenner vystihl rozehrávku na obranné modré a vydal se sám vstříc Pechovi, kterého obalamutil skvělým bekhendovým blafákem – 5:2. Poté bylo znovu uplatněno staré hokejové pravidlo nedáš – dostaneš. Daniel Pekař nejprve ztroskotal na Petříkovi, a tak mohl na druhé straně zavěsit do vinglu kolmici Jakuba Jóna z rohu Dominik Pavlík – 6:2. Zbytek utkání už si svěřenci Václava Pánka pohlídali a mohou slavit cenný skalp vedoucího týmu tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Aschenbrenner 0 3 3 3 0
Vojtěch Aschenbrenner 1 0 1 1 0
Jakub Bednář 0 1 1 1 0
Jaroslav Bolehovský 2 0 2 2 0
Tadeáš Burda 0 0 0 1 2
Štěpán Černý 0 2 2 2 0
Patrik Hendrych 0 0 0 1 2
Josef Janeček 0 0 0 1 0
Jakub Jón 0 2 2 -1 2
Marek Mráz 0 0 0 0 0
Ondřej Páleník 1 0 1 1 2
Dominik Pavlík 2 0 2 -1 0
Filip Samek 0 0 0 0 4
Tobiáš Vítek 0 1 1 1 0
Matěj Voděracký 0 0 0 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vojtěch Petřík 60 22 2 20 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie