Zápasy mládeže
čt 16.3.2023 | Michal Jelínek, Dominik Jarka

Junioři zakončili sezonu prohrou v derby. S Dynamem padli 2:4

Zápasové menu

Juniorka svůj poslední zápas v letošní sezoně nedovedla do vítězného konce, v derby podlehla rivalům z Pardubic výsledkem 2:4. Skóre zápasu otevřel již po 29 sekundách pardubický Tadeáš Kalužák, v čase 04:34 však rychle odpověděl hradecký Michal Beneš. Domácí ukázali, proč už mají jistou pozvánku do vyřazovací části, a odskočili zpátky do vedení, tentokrát dvougólového. Zaváhání pardubické obrany využil před polovinou zápasu ještě Matěj Leden, na víc už se ale Hradečtí nezmohli. Dynamo před druhou sirénou skórovalo na konečných 4:2 a došlo si pro tři body. Sezonu tak Lvi zakončí na 13. místě se ziskem 62 bodů.

Dynamo čtvrté derby sezony lépe zahájit nemohlo, protože po půlminutě už vedlo. Štetka přihrál vlevo najíždějícímu Tadeáši Kalužíkovi a ten přesnou trefou otevřel skóre. Už v páté minutě to ovšem bylo 1:1. Pardubičtí junioři si nepohlídali protiútok soupeře, který gólem zakončil Michal Beneš. Osmá minuta nicméně přinesla druhou branku domácích, když nikým nehlídaný Adam Fiala poslal puk do horní části svatyně Hradce Králové. Zbylý průběh první třetiny příliš atraktivní podívanou nenabídl.

Další změna průběžného stavu, a to dokonce dvojnásobná, přišla ve 29. minutě. Na gól Adriana Gromadzkého totiž hned odpověděl využitím pardubického zaváhání v rozehrávce Matěj Leden. Po Helikarově hákování ve 37. minutě hrál Mountfield první přesilovku duelu, ale nezužitkoval ji. Tři sekundy před koncem druhé dvacetiminutovky pak Pavol Štetka, jenž si předtím připsal dvě asistence, zvýšil z dorážky na 4:2. Dobrý výkon předváděli oba gólmani, v bráně Pardubic Lukáš Matěcha a v té královéhradecké Jan Kasal.

Hostující celek se na zvrat už nezmohl. Ve třetí třetině bylo k vidění více vyloučení na obou stranách, například v 55. minutě šly týmy kvůli trestům za hrubost pro Tomase a Táborského do čtyř. Závěr odehrál Mountfield v oslabení, přesto to zkusil bez brankáře. To však ke vstřelení gólu nevedlo. Junioři Dynama tedy ovládli střetnutí rivalů a do čtvrtfinále jdou z osmého místa. Zato Lvům tímto sezona končí.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 -1 0
Michal Beneš 1 0 1 -1 0
Jan Boukal 0 0 0 -1 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 1 1 -1 0
Tomáš Hora 0 0 0 0 0
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
David Pavič 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 -1 4
Jan Vencl 0 0 0 -1 0
Filip Žaba 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 59 37 4 33 89,19 0 0

Ohlasy k utkání

Soupeř byl pro nás velice atraktivní, ale už přijel spíše s dorosteneckým družstvem. My jsme také nechali několik hráčů odpočívat. Takže jsme očekávali, že to nebude tolik bruslivé utkání. Ti, co v sezoně hráli o něco méně, se toho zhostili dobře. Hradec Králové také nepodal odevzdaný výkon. Oba týmy se snažily a byl to trochu volnomyšlenkářský hokej. V některých situacích bylo chyb více, než bychom čekali. Na druhou stranu si zahráli všichni. Podle nás se jednalo o dobrou přípravu. Nikdo se nezranil, takže jsme spokojení. Jsme rádi i za to, jak dopadla základní část. Teď ale začíná nejdůležitější část sezony. Chceme jít co nejdál a zkusit vyhrát. Já vždycky říkám že výher není nikdy dost, protože je zábavnější vítězit než prohrávat. Určitě se na play-off kvalitně připravíme, ještě nevíme na jakého soupeře. Budeme se snažit se stejnou energií a s větší kvalitou v obraně odehrát všechny zápasy ve vyřazovací fázi. Chceme také pobavit diváky.