Zápasy mládeže
út 3.1.2023 | Lukáš Picek, Eva Šafranková

Obrat juniorky s lídrem! Mountfield porazil Vítkovice 5:2

Zápasové menu

Juniorům se podařilo navázat na předvánoční výhru proti Spartě a v prvním utkání roku 2023 porazili Vítkovice, lídra extraligové tabulky! Do zápasu však vstoupila lépe Ridera, protože ve čtvrté minutě se radovala poprvé. Na začátku druhé třetiny přidala druhý gól, ale na nic víc se už nezmohla. Hradec totiž postupně nasázel čtyři branky a výhru ještě v závěru pojistil trefou do prázdné klece. Velký podíl na obratu měla dvojčata Benešova – Michal (2+0) a Matěj (1+2). Mountfield tak do nového roku vstoupil vítězstvím 5:2.

Rychlé otevření skóre na vítkovické straně

Utkání odstartovalo ve vysokém tempu. K první nebezpečnější šanci se dostali domácí, Pavlíkův pokus ale Irgl vyrazil až nad ochrannou síť. O minutu později už se ale hosté radovali z vedoucí branky. Matěj Přibyl vystihl rozehrávku a po jeho přihrávce z blízkosti překonal Kasala Michal Bystroň. Šance na vyrovnání přišla v šesté minutě, kdy Pavlík obkroužil bránu a pokusil se v zahuštěném prostoru před ní najít Jóna, obrana ale tuto šanci uhasila.

Ve druhé polovině úvodního dějství byla na obou stranách k vidění přesilová hra. Ani jednomu celku se příliš nepovedla. Lépe si v ní počínali Vítkovice, ale i přes úspěšné zamčení Lvů v obranném pásmu nedokázali ohrozit Kasala. Krátce po vyrovnání sil na hrací ploše se ke střele od modré dostal kapitán Havlíček, jeho střelu tečoval Matěj Beneš, za pomoci tyče však nebezpečnou šanci zlikvidoval Irgl.

Hradecký obrat v prostřední periodě

V úvodu druhé třetiny odskočily hosté do dvoubrankového vedení. Úvodní brejk zprvu učebnicově zabrzdil Leden, následnou zblokovanou střelu už však za Kasalova záda dorazil Martin Kubík. Domácí se snížení manka dočkali z nenápadné akce. Huškovu střelu od modré tečoval Dominik Pavlík a Irgl neměl nárok. Vyrovnávací gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po spolupráci dvojčat Benešových zakončil ranou z první přihrávku Matěje jeho bratr Michal Beneš.

Tato branka domácí pozitivně nabudila a Lvi začali na ledě dominovat. Ani ne po minutě hry připravil Moravec střeleckou pozici Novotnému a jen Irglův beton stál v cestě vedoucí brance. Té se Hradečtí přesto dočkali. V pětatřicáté minutě podruhé v utkání rozvlnil síť Michal Beneš po povedené dorážce. Na konci třetiny útočil hned dvakrát v takřka identické situaci na hattrick Michal Beneš, před odkrytou bránou ale neuspěl. Hradec tak po dvou třetinách vedl nad Vítkovicemi 3:2.

Lvi navýšili své vedení

Závěrečná část odstartovala ve velmi vysokém tempu. Lídr tabulky z Vítkovic začal více otvírat obranu a tlačil se za srovnávací brankou. Větší prostor při přechodu do útoku využil Petr Moravec, proklouzl do útoku po pravém křídle a nekompromisně zavěsil do levé šibenice. S přiostřující hrou přišlo i více vyloučení. Ve vlastním oslabení projel skrz hradeckou obranu až ke Kalasovi Slusarczyk, domácí brankář si s jeho šancí ale bez problému poradil.

Více než minutovou dvojitou přesilovku mohli ke vstřelení kontaktní branky využít hosté, jenže finální přihrávky hradecký trojúhelník blokoval s naprostým přehledem. Vítkovičtí se o body chtěli poprat za každou cenu, a proto už tři minuty před koncem odvolali Irgla z brány a zkusili štěstí při hře v šesti. Tento tah rozhodl o hradeckém vítězství. Do prázdné brány kotouč uklidil Matěj Beneš, a navýšil tak na konečných 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 2 3 2 0
Michal Beneš 2 0 2 2 0
Jan Boukal 0 1 1 0 0
Matěj Giesl 0 2 2 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Jiří Klíma 0 0 0 1 0
Lukáš Král 0 1 1 -1 0
Petr Moravec 1 0 1 1 0
David Pavič 0 0 0 -1 2
Marek Pelda 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 1 2
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 60 48 2 46 95,83 0 0

Ohlasy k utkání