Zápasy mládeže
st 14.12.2022 | Tomáš Kalas

Třetí výhra v řadě nepřišla. Junioři hladce podlehli Dukle

Po přesvědčivém vítězství nad Kometou pomýšleli junioři na třetí výhru v řadě, proti jihlavské Dukle ale nepřišla. O všem podstatném rozhodla prakticky už první třetina, ve které už hosté po necelých 14 minutách hry vedli 2:0. Východočeši tak nenavázali na povedený výkon a v domácím prostředí nedali Jihlavě ani ve druhém zápase na hradeckém ledě gól.

První třetinu opanovala Dukla

Do zápasu vstoupili výrazně svěžejší hosté a hradecké obraně zle zatápěli. Kasal se musel hned několikrát činit a Duklu mohl poslat na konci čtvrté minuty do vedení Kravec, jenže ani jedna z jeho dvou ostrých střel neskončlla za brankovou čárou. Hradec kloudně zahrozil až po sedmi minutách hry, kdy to na sebe vzal v přečíslení 2 na 1 Petr Moravec, střelou na vzdálenější tyč ale o kousek minul. Jihlava však byla i nadále jednoznačně více vidět a odměnou jí za to byl gól v čase 8:52. Výbornou práci předvedl Pavelec, který se dokázal uvolnit na levém kruhu, poté poslal puk křížem na zadní tyč k Adamu Sojkovi, jenž doklepl fakticky do prázdné.

Celek z Vysočiny pokračoval v dominantním výkonu během první dvacetiminutovky a v polovině 14. minuty už vedl o dvě branky. Po vyhraném buly našel Topol neobsazeného Hynka Peše, který uklidil puk k bližší tyči. Mountfield se do šancí dostával sporadicky, přesto mohl 18 sekund před sirénou snížit, jenže Michal Beneš v brejku 2 na 1 těsně na kotouč nedosáhnul.

Druhé dějství gól nenabídlo

Ani do druhé třetiny nevstoupili Hradečtí příliš šťastně, první oslabení duelu po vyloučení Moravce ale dokázali odbránit. Opticky měla navrch Dukla, která velkou část utkání strávila na útočné polovině a v polovině 28. minuty už mohla odskočit na tři branky, Číhalův odvážný průnik zakončený z mezikruží ale prosvištěl jenom nad břevno.

K vidění byl posléze spíše hokej defenzivního charakteru, Lvi byli sice poměrně často zamknuti ve vlastním pásmu, na druhou stranu poctivou obranou nepouštěli hosty do větších šancí. Prolomit gólové mlčení mohli domácí v přesilové hře po dvouminutovém trestu pro Pavelce, Dukle se ale povedlo oslabení v poklidu odbránit a i po druhé třetině mířila do kabin s dvoubrankovým vedením.

Dukla si dvěma brankami pojistila tři body

Domácí na startu poslední třetiny dohrávali zkrácenou přesilovku, jenže jí nedokázali využít. Dukla však s tímto problém neměla a na konci 44. minuty utekla už na tři branky. Pavelec zavezl do útočného pásma a jenom pustil puk rychlejšímu Josefu Brošovi. Ten už zůstal sám před Kasalem a kličkou vyšachoval hradeckého brankáře ze hry – 0:3. Domácí však nechtěli končit duel s nulou na svém kontě a snížit mohl krátce po gólu Jiří Klíma, z pravého kruhu ale trefil jenom lapačku Maláče.

Definitivní tečku třem bodům dal mužstvu trenéra Broše symbolicky koučův syn. V polovině 53. minuty si totiž Josef Broš najel na levý kruh a po přihrávce od Sojky trefil neomylně prostor nad Kasalovou vyrážečkou. Hradec však sympaticky bojoval až do posledních sekund a pořádně prověřil v závěru několikrát Maláče, přičemž ten již byl necelé dvě minuty před koncem překonán Michalem Benešem, jeho dorážku však těsně před brankovou čárou odpálil jeden z obránců. Tak či tak, Dukla si na zasněženou Vysočinu odvezla tři body po výhře 4:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Tomáš Hora 0 0 0 0 0
Jiří Klíma 0 0 0 -1 0
Lukáš Král 0 0 0 -2 0
Petr Moravec 0 0 0 -3 2
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
David Pavič 0 0 0 -2 2
Marek Pelda 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 -3 0
Jan Vencl 0 0 0 -1 0
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 60 42 4 38 90,48 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie