Zápasy mládeže
so 3.12.2022 | Zuzana Miřatská, Jan Brůna

Z derby dva body. Junioři v důležitém mači přehráli Dynamo

Zápasové menu

Velmi důležité dva body pro juniorku! Hradečtí mladíci v mači s tabulkovým sousedem vedli a po vyrovnání Pardubic rozhodl zápas v prodloužení Jaroslav Prášek. Lvi poprvé v sezoně urvali bonusový bod a na dvanácté Dynamo ztrácejí jen tři body, navíc mají o utkání méně. Do boje půjdou znovu v pátek, kdy vycestují do Litvínova.

Na začátku první třetiny byly aktivnější Pardubice, kdy nejdříve pálil z mezikruží Burda, ale Kasal jeho střelu schoval do lapačky. Poté si Dynamo zahrálo první přesilovou hru v zápase, při níž Herčík pálil z levého kruhu, ale hradecký brankář jeho pokus vyrazil betony. O dvě minuty později si i Mountfield zahrál početní výhodu, kdy od modré střílel Moravec, ale Matěcha předvedl parádní zákrok. Do konce třetiny se už nic vážného nestalo, proto se šlo do druhé části za bezbrankového stavu.

Ihned na začátku druhé třetiny ujel do samostatného úniku pardubický Kalužík, ale Kasal jeho střelu vyrazil. Poté si hostující Hušek najel před domácího brankáře, ale ten stačil na poslední chvíli zasáhnout. Ve 35. minutě otevřel Hradec skóre zápasu, kdy ve vlastním oslabení ujel Petr Moravec, který poslal Mountfield do vedení – 0:1.

Hned na začátku třetího dějství Pardubice vyrovnaly, když Štetka poslal puk Radku Tomasovi, který napodruhé dorazil puk za záda Kasala – 1:1. Potom si Dynamo zahrálo přesilovku, při které mohlo jít do vedení, ale hostující brankář na poslední chvíli puk vyrazil. Ke kotouči se poté dostali hosté a Michal Beneš vystřelil na Matěchu, jenž střelu zastavil betony. Do konce třetí třetiny se o vítězi nerozhodlo, proto následovalo prodloužení. V něm rozhodli Lvi, když se prosadil Jaroslav Prášek a určil finální skóre 1:2. Družina Jiřího Janouška tak z ledu rivala odvezla veledůležité dva body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 1 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 2
Matěj Havlíček 0 1 1 1 0
Jiří Klíma 0 0 0 0 0
Lukáš Král 0 0 0 0 0
Petr Moravec 1 1 2 2 0
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
David Pavič 0 0 0 0 0
Marek Pelda 0 0 0 1 0
Šimon Táborský 0 0 0 -1 2
Jan Vencl 0 0 0 0 0
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 60 34 1 33 97,06 0 0

Ohlasy k utkání

Myslím si, že jsme měli hodně nervózní první půlku zápasu. Z naší strany to nemělo tempo, drajv. Po druhé třetině jsme si něco řekli a myslím si, že nástup do třetí třetiny byl dobrý. Z toho pramenily i nějaké šance a jednu jsme využili. Škoda druhého bodu, bohužel neproměňujeme situace, které se nám naskytnou, a kvůli tomu prohráváme.