Zápasy mládeže
st 1.2.2023 | Jan Brůna

Po dvou porážkách výhra. Junioři skolili čtvrtou Boleslav 5:1

Druhá třetina 4:0, celkové skóre 5:1! A dlouho to vypadalo i na čisté konto pro Jana Kasala, jenže Boleslav dokázala snížit hradecké pětibrankové vedení. Vadit to ale nemuselo, jelikož mladí Lvi díky povedené prostřední části vysoko vyhráli a hlavně si po dvou porážkách vyšlápli na soupeře, který je navíc čtvrtý v tabulce.

Svižný start vystřídala defenzíva

Utkání se hned zpočátku vyvíjelo zajímavým způsobem, když se domácí nechali na startu vyloučit a o chvíli později nabídli soupeři dokonce přesilovku 5 na 3. Tu Mladoboleslavští nevyužili, ale Lvi se museli nadále bránit a sami měli náznaky jen v podobě střely Matěje Beneše vedle brány a nahození obránců od modré.

Pokusy Hradeckých sice také přišly, avšak více se na druhé straně zapotil Jan Kasal, jenž se po dvou zápasech znovu postavil mezi tři tyče. Přes obránce pálil Štěpán Vimmer, ovšem vedle, a přečíslení 2 na 1 poté zastavil vleže Šimon Táborský. Závěr třetiny strávil Mountfield u kasy hostí, ale do brankoviště kotouč neprocpal a do kabin se šlo za bezgólového stavu.

Hradec čtyřmi góly opanoval druhou část

Prostřední dějství, to bylo o něčem jiném. Východočeši se prvně prosadili už po 16 sekundách, když ve skvělé formě hrající Matěj Leden obdržel nahrávku mezi kruhy, otočil se a po zemi se trefil přesně k tyči – 1:0. Bruslařům nepomohla přesilová hra a domácí, kteří si rázem hodně věřili, přidali další branku. Petr Moravec ujel soupeři a z kruhu zakončil ke vzdálenější tyči, čímž zvýšil na 2:0.

Hradečtí byli při chuti a během přesilovky nahození Petra Moravce skončilo na betonu Davida Hory, ale před klecí si puk nejrychleji našel Vito Idžan a s dorážkou do poloprázdné brány už neměl problém – 3:0. Alespoň snížit mohl Tomáš Rajgl, jenže jeho dorážku betonem skvěle pokryl Kasal a místo toho se na druhé straně Lvi radovali počtvrté – střelu Ledna Hora vyrazil jen před sebe, kde číhal Lukáš Pajer a dorazil kotouč do sítě. Lvi tak vyhráli třetinu poměrem 4:0.

Lvi přidali pátý gól, Kasal přišel o nulu

Východočechům se znovu povedl začátek periody a branku tentokrát vstřelili po minutě a 12 vteřinách, když se dočkal Matěj Beneš, jemuž předložil touš před klec Lukáš Král a první jmenovaný překonal Horu – 5:0! Středočeši ve 46. minutě dostali přesilovku a tentokrát už ji přetavili v gól. Povedlo se to Štěpánu Vimmerovi, který u tyče doklepl puk do brány a připravil Kasala o čistý štít – 5:1.

Boleslavští měli následně dobrou pasáž; dvakrát se cpal před hradeckou svatyni Aleš Čech, leč neúspěšně, a sám v oslabení ujížděl proti domácímu brankáři Kristers Zvagulis, jenž po kličce zamířil do konstrukce. Svůj druhý zásah v duelu měl na holi Idžan, ale nikým nehlídaný zblízka netrefil ideálně. Ani závěr mače nenudil a dobré tempo lemovaly šance na obou stranách, ovšem Bruslaři už jasnou porážku nezmírnili a odjeli bez bodů. Zato Lvi zvítězili po dvou prohrách za sebou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 0 1 1 2
Michal Beneš 0 2 2 2 0
Adam Bezpalec 0 0 0 1 0
Jan Boukal 0 0 0 2 0
Petr Fiala 0 1 1 2 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Jiří Klíma 0 1 1 1 2
Lukáš Král 0 1 1 1 0
Petr Moravec 1 1 2 1 0
Matěj Novotný 0 0 0 1 0
Lukáš Pajer 1 1 2 2 0
David Pavič 0 0 0 2 0
Šimon Táborský 0 1 1 0 0
Jan Vencl 0 0 0 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 60 40 1 39 97,50 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie