Zápasy mládeže
pá 4.11.2022 | Šimon Zemánek

Před pauzou výhra. Junioři si vyšlápli na Spartu 4:2

Zápasové menu

Svěřenci Jiřího Janouška mladšího nakročili za tříbodovým vítězstvím již v první třetině, kterou ovládli 2:0. V prostředí části své vedení ještě o gól navýšili. I když se hosté v závěrečné periodě dostali na dostřel, tak Hradečtí už neinkasovali a naopak potvrdili svou výhru trefou do prázdné klece. Po dvou prohrách v řadě tak Východočeši zvítězili 4:2. Pozitivem je také to, že mladí Lvi vstřelili v posledních čtyřech utkáních vždy čtyři branky.

Lvi se dostali do trháku

Úvod utkání byl z obou stran relativně opatrný. Ani jeden tým se ze začátku do větší příležitosti nedostal. To se změnilo v sedmé minutě, kdy domácí dostali možnost početní převahy. Petr Moravec nebezpečně vystřelil z kruhu, jeho pokus byl však sražen. Vzápětí se ke kotouči dostal Martin Hrbek, který ho posunul na dobře postaveného Matěje Giesla, jenž střelou po zemi otevřel skóre. Sparťanští mohli záhy srovnat rovněž v přesilovce, avšak faulovali také a hrálo se čtyři na čtyři.

Hosté měli obrovskou možnost na vyrovnání. Po závaru před hradeckou klecí kotouč nejprve skončil na tyči a následně se už k dorážce Pražané těsně nedostali. Další nebezpečný tečovaný pokus vyslal Artem Hrabovetskyi, Jakub Tichý na změnu směru střely však stačil zareagovat a poradil si. V závěru prvního dějství domácí zužitkovali druhou početní převahu. Michal Beneš chytrou střílenou přihrávkou vybídl ke skórování Vita Idžana, který do jeho pobídky pouze vložil hůl a zvýšil na 2:0.

Hradečtí přidali další trefu

V první velké šanci prostřední části se ocitl Petr Moravec, jenž obral o puk hostující obránce a řídil se sám na Tomáše Voleveckého. Jenže se mu nevydařil forhendový blafák a skóre se tak neměnilo. Záhy se zaskvěl také, na druhé straně, Jakub Tichý, který pokryl oba dva nebezpečné pokusy Ondřeje Hrabíka.

Východočeši nato, z čistého nebe ,přidali další branku. Tečovaný pokus Martina Hrbka brankář Sparty pouze vyrazil. K dorážce se dostal Michal Beneš, který neměl problém puk uklidit do odkryté klece hostí - 3:0. Lvi však chtěli víc a mohli brzy přidat i branku číslo čtyři. Petr Moravec v přečíslení dva na jednoho vybídl žabičkou Michala Beneše. Ten dokázal zpracovat nahrávku ze vzduchu, avšak v tváří v tvář Volevockému neuspěl. Ke konci třetiny mohl korigovat Otto Theimer. Jeho prudký projektil trefil pouze tyč, a tak se šlo do kabin za stavu 3:0.

Sparta se dostala na dostřel, domácí si však vítězství vzít nenechali

Pražané se nadále nedostávali k výraznějším příležitostem, a tak mohli skórovat Východočeši. Matěj Beneš nahazoval kotouč na branku, kde nebezpečně hlídkoval Vito Idžan, avšak k dorážce se nedostal. Rudí se zanedlouho probojovali k přesilovce, kterou zužitkovali. Martin Vašíček posla zpoza branky přihrávku před branku do ohně, kde se nejlépe zorientoval Jakub Červenka a zamířil přesně mezi betony domácího gólmana a vsítil tak kontaktní branku.

V posledních minutách si Pražané vzali oddechový čas a zkoušeli hru v šesti hráčích v poli, což vedlo k zdramatizování utkání. Ve vlastním oslabení totiž do brejku ujel Adam Mácha. Hostující forvard bekhendovým blafákem poslal puk mezi Tichého betony a rázem to bylo pouze o jeden gól. Tým z hlavního města záhy vyhrál buly a hrál znovu bez brankáře. Tentokrát však kotouč ukořistil Michal Beneš a ze středního pásma přesně trefil opuštěnou klec a ztvrdil tak vítězství Mountfieldu HK.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 1 2
Michal Beneš 2 1 3 1 0
Jan Boukal 0 0 0 -1 0
David Brožek 0 0 0 0 2
Matěj Giesl 1 0 1 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 -1 0
Petr Moravec 0 1 1 0 0
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 -1 0
David Pavič 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 1 1 1 0
Jan Vencl 0 0 0 0 0
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 33 2 31 93,94 0 0

Ohlasy k utkání