Zápasy mládeže
čt 3.11.2022 | Tomáš Prodělal

Nadějný start, poté marné dohánění. Junioři padli s Plzní 4:5

Junioři se po dvou týdnech vrátili na domácí led v ČPP Aréně, kde chtěli ukázat zlepšený herní projev z posledních zápasů. Lvi do utkání vstoupili velice dravě a po deseti minutách byli odměněni gólem, když Petr Moravec využil přesilovku. Plzeňští ale rozhodně nic nezabalili, a ještě do konce první periody třemi přesnými střelami vyhnali Kasala z branky a určili ráz střetnutí. Hradeckým se dvakrát podařilo dotáhnout na dostřel, více už však nezvládli a padli 4:5. Šanci na reparát budou mít za necelých 24 hodin proti Spartě.

Plzeň se dostala do dvougólového vedení

Mladí Lvi do zápasu vstoupili lépe a už po půlminutě mohli jít do vedení, když se mezi kruhy dostal k odraženému puku Petr Moravec, vyprášil však jen vyrážečku Korytara. Hradečtí pokračovali v nátlaku a po chvíli si vypracovali ještě větší šanci, avšak Vito Idžan nahrávku Pajera do předbrankového prostoru díky skvělému semaforu hostujícího gólmana nevyužil. Poté se ke slovu dostali poprvé i hosté a hned to vypadalo na gól. Aleš Mazanec dostal puk před odkrytou branku, ale Jan Kasal hbitým rozštěpem dokázal pro svůj tým situaci zachránit. Domácím byla posléze nabídnuta přesilovka, kterou bleskově využili. Šimon Táborský posunul touš na levý kruh Petru Moravcovi, jehož blesková rána skončila v síti. Korytar si sice na puk sáhl, jenže zastavit už ho nedokázal – 1:1.

Východočeši však darovanou přesilovku svému soupeři okamžitě oplatili a byli za to potrestáni. První nepřehlednou skrumáž sice ještě Kasal tygřím skokem zachránil. Ránu Aleše Mazance z mezikruží po bleskovém pasu zpoza branky od Dáni už ale zastavit nedokázal – 1:1. Plzni narostla křídla a vyrovnala hru, ale byli to Hradečtí, kteří se mohli dostat do vedení, Matěj Giesl se však k nahrávce před prázdnou branku nedostal včas. Škodovka se dostala do vedení po zbytečném faulu Moravce ve středu hřiště. Matyáš Borák si srovnal puk na pravém kruhu a vyslal milimetrově přesnou ránu do vinglu za bezmocného domácího gólmana – 1:2. Neuplynulo ani 20 vteřin a Indiáni odskočili do dvougólového vedení. Dominik Soukup zavezl kotouč do pásma po přihrávce Alexandra Remeše a nachytal Kasala střelou k bližší tyči – 1:3.

2. třetina se dvěma góly na obou stranách

Do prostřední periody opět vstoupili lépe svěřenci Jiřího Janouška. Ihned po změně stran mohl korigovat Matěj Beneš, jehož rána z jízdy propadla Korytarovi, bohužel pro domácí těsně mimo, Lukáš Pajer zase nastřelil pouze logo na dresu hostujícího gólmana. Lvi dostali šanci ke snížení v další početní výhodě, Pajerův švih z kruhu mohl do poloodkryté branky dorážet Marek Pelda, jenže přestřelil. Dvě vteřiny před koncem přesilovky už se však domácí radovali. Touš se po ose Michal Beneš – Matěj Havlíček dostal k Matěji Benešovi, který ranou příklepem z první ušetřil uklízecí četě práci s vymetáním levého horního rohu – 2:3. Z chvilkové nepozornosti pramenící z euforie mohl těžit Aleš Mazanec, střídající Žalčík však proti jeho střele vytáhl rameno.

Dnes oběma celkům vycházeli přesilovky na výbornou. Znovu to potvrdila Škodovka, když na minutu zamkla domácí v obranném pásmu. Unavenou čtveřici poté pasem napříč třetinou překonal Marek Soukup a Matyáš Borák mohl podruhé nechytatelně zamířit do horních pater branky – 2:4. A když se krásnou individuální kličkou zakončenou bekhendovou střelou blýskl Alexandr Remeš bylo již – 2:5. Východočeši ale nesložili zbraně a opět začali hrát aktivně do útoku. To se jim ve 36. minutě vyplatilo. Šimon Táborský narýsoval zpoza vlastní branky kolmici na Matěje Beneše, ten ji na modré přejal a vydal se sám vstříc gólmanovi, kterého přelstil bekhendovým blafákem mezi nohy – 3:5. Současně se sirénou ještě vzplály emoce po hitu Eichlera na Peldu.

Plzeň dokráčela k vítězství

Kvůli incidentu z konce třetiny začali domácí přesilovkou, v ní měli několik dobrých šancí Lukáš Pajer s Janem Venclem, recept na fantastického Korytara však ani jeden z nich nenašel. Výhodu jednoho hráče v poli poté poprvé v utkání nevyužili ani hosté, a to díky aktivnímu přístupu k obraně. Po vypršení trestu začali domácí opět tlačit na plzeňskou branku. Hostující gólman se musel činit proti pokusům Matěje Giesla a Michala Beneše, oba ataky však ustál. Na začátku posledních deseti minut získali Východočeši jedinečnou možnost ke snížení v podobě početní výhody, kromě rány Havlíčka od modré ale nic nebezpečného nevyprodukovali.

Mountfield vrhl všechny síly od útoku, avšak stále narážel na jistého Korytara, tak jako Petr Moravec, který mu střelou ze slotu pouze označkoval beton. A když dnes už několikrát trestaný Eichler znovu usedl na trestnou lavici, dostali domácí poslední možnost s výsledkem něco udělat, oslabení však Plzeň odehrála skvěle. Při hře bez brankáře už se ale urodilo. Petr Moravec si v obranném pásmu převzal puk, prokličkoval celou bránící pěticí a své krásné sólo zakončil nechytatelnou střelou nad lapačku Korytara – 4:5. Avšak vyrovnat i přes velkou snahu už Lvi nedokázali, a tak si připsali druhou domácí prohru v řadě. Šanci na nápravu budou mít už v pátek proti Spartě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 2 0 2 1 0
Michal Beneš 0 1 1 1 0
Jan Boukal 0 0 0 1 0
David Brožek 0 0 0 -1 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 1 1 0 0
Petr Moravec 2 0 2 2 2
Matěj Novotný 0 0 0 1 0
Lukáš Pajer 0 1 1 0 2
Marek Pelda 0 0 0 -2 0
Šimon Táborský 0 2 2 0 4
Jan Vencl 0 0 0 -1 0
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 20 16 3 13 81,25 0 0
Mario Žalčík 39 13 2 11 84,62 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie