Zápasy mládeže
so 22.10.2022 | Eva Šafranková

Junioři ztratili vedení nad lídrem a s Energií padli 1:3

Nejstarší mládežníci chtěli navázat na páteční výkon, a to se jim i v úvodu zápasu proti Karlovým Varům, lídrovi extraligové tabulky, dařilo. Hra byla hodně vyrovnaná, ale o první gól se postaral Matěj Beneš již v šesté minutě. Západočeši však v poslední třetině dominovali a Radim Handl během pěti minut otočil utkání. Energetici pojistili svou výhru střelou do prázdné brány a porazili Lvy 3:1.

Hradečtí vstřelili první branku

Začátek zápasu nabídl hodně bojovný hokej a souboje o kotouč u mantinelů. Již po dvou minutách měli Karlovarští přesilovou hru, ve které to zkoušel Samuel Šmajda z nulového úhlu, ale Jan Kasal přikryl puk lapačkou. K žádné další nebezpečné střele se v početní výhodě hosté již nedostali. Na druhé straně vystřelil Šimon Táborský, ale jeho pokus byl zblokován. Skóre utkání otevřel Mountfield v 6. minutě, kdy to krásně sehráli bratři Benešové. Michal přihrál zpoza branky Matějovi Benešovi, který pohotově zavěsil – 1:0.

Po vstřeleném gólu byl aktivnější Hradec, avšak nedokázal si vytvořit žádnou velkou příležitost, protože Západočeši dobře bránili. Přesilovku si také vyzkoušeli domácí, ve které Petr Moravec prověřil dělovkou od modré Adama Dybala. Ve zbytku první třetiny se hra přelévala z jedné strany na druhou. Zajímavý moment nastal, když karlovarský hráč obdržel hit od Lukáše Pajera, a přepadl tak na střídačku. Po prvních dvaceti minutách na kostce svítilo 1:0.

Druhá třetina bez gólů a výrazných příležitostí

Oba týmy vlétly do prostřední dvacetiminutovky velmi aktivně. Ihned po vhazování nejprve prověřil Dybala Matěj Beneš, na opačné straně vyslal nepříjemnou střelu Samuel Šmajda. V dalších minutách byla k vidění hra podobná té z konce první periody. Ani jeden celek se nemohl udržet delší dobu v útočném pásmu. Lukáš Pajer měl možnost navýšit vedení svého týmu, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo hostujícího gólmana překonat.

Naopak o vyrovnání se mohl postarat Zdeněk Šmíd. Předně si najel až ke Kasalovi, ten si však prostor kolem levé tyče pohlídal. A potom to zkusil znovu, tentokrát přestřelil. O něco více se do útoku dostával Mountfield, ale nic výrazného vytvořit nedokázal. Jiří Klíma vypálil do betonů Dybala a ten si nebyl vůbec jistý, kde se kotouč nachází. Stav se po druhé třetině neměnil, a tak šli Lvi do kabin stále s jednobrankovým náskokem.

Karlovy Vary otočily zápas během pěti minut

Zkraje poslední dvacetiminutovky měli Východočeši k dispozici početní výhodu, ve které pálili jednu ránu za druhou. Z obrovského závaru před karlovarskou brankou nevytěžil Matěj Beneš ani Vito Idžan. Adam Dybal předváděl neskutečné zákroky a stále držel svůj tým. Zkrácenou přesilovku si zahrály i Karlovy Vary. Matyáš Váňa zůstal osamocený v prostoru mezi kruhy, ale na Kasala si nepřišel. Západočeši stupňovali svůj tlak a kýženého vyrovnání se dočkali v 51. minutě, když se k odražené střele od zadního mantinelu dostal Radim Handl a bez problému zakončil do odkryté branky.

Hosté se neustále hnali dopředu a domácí k ničemu nepouštěli. Petr Moravec to ovšem zkusil z pravého kruhu, ale Dybal jen vyrazil. Do vedení se Energie dostala díky přesilovce, kterou využil Radim Handl, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:2. Lvi se pokoušeli vyrovnat, ale ani vyloučení hostujícího hráče nepomohlo. Následná hra Hradeckých s šesti muži v poli vedla jen k dalšímu inkasovanému gólu, o který se postaral Ondřej Dorot. Mountfield tak nestačil na lídra tabulky 1:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 0 1 0 2
Michal Beneš 0 1 1 0 0
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
David Brožek 0 0 0 0 0
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Jiří Klíma 0 0 0 1 0
Lukáš Král 0 0 0 -1 0
Petr Moravec 0 0 0 -2 2
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 -2 0
Marek Pelda 0 0 0 -2 2
Šimon Táborský 0 1 1 0 2
Jan Vencl 0 0 0 0 0
Filip Žaba 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 60 23 2 21 91,30 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie