Zápasy
po 30.1.2006 | Lukáš Souček

Junioři v Liberci bojovali, ale na body nedosáhli

Zápasové menu

Junioři drželi s Libercem po celý zápas krok, ale k bodům jim scházela troška štěstí. Od desáté minuty sice prohrávali o jeden gól, ale v úvodu druhé třetiny zásluhou Karla Maršy vyrovnali. Liberečtí v polovině utkání vstřelili druhý gól a bohužel ve 49. minutě zvýšili už na 3:1. Energetiky mohlo mrzet především nepřeberné množství neproměněných šancí. I přesto však v Liberci odehráli velmi slušné utkání. Již ve čtvrtek přivítají junioři na domácím ledě od 18:00 tým Plzně.

Úvod utkání přinesl šance na obou stranách. První branka padla již v desáté minutě, když liberecký kapitán Jan Divíšek dorazil za Tomíčkova záda vyraženou střelu Michala Pavlů. Zhruba o čtyři minuty později se objevila hokejka v obličeji hradeckého útočníka Ondřeje Dvořáka, jenž nakonec musel putovat se zlomeným nosem do liberecké nemocnice. Kvůli velkým krvavým stopám na kluzišti byla první třetina předčasně ukončena a dohrávala se až po úpravě ledu. Ve zbývajících pěti minutách se ale nic závažného neudálo, a tak utkání pokračovalo bez přestávky druhou třetinou.

Hned v sedmé minutě se podařilo Energetikům při přesilovce vyrovnat. Gólman Nedvídek dlouho odolával palbě hradeckých beků, ale na dělovku Karla Maršy už zareagovat nestačil. Hradecká radost z vyrovnání však příliš dlouho netrvala. Jednogólové vedení vrátil domácím Michal Bárta. O minutu později se na ledě srazili dva hráči. Po souboji u liberecké střídačky zůstal ležet na ledě střelec první branky, Jan Divíšek. Kvůli zjevnému zranění kolena byl odnešen na nosítkách a rovněž převezen do liberecké nemocnice. Ve zbytku třetiny měli Hradečtí spoustu gólových šancí, ale jakoby měli hokejky plné smůly.

Závěrečná třetina se už nehrála v takovém tempu jako předešlé dvě, což bylo pravděpodobně způsobeno tím, že obě mužstva nastupovala se třemi pěticemi. Ve 49. minutě se zdánlivě neškodná akce domácích vyklubala ve třetí liberecký gól, jehož autorem byl Jan Hruška. Hosté se ještě pokoušeli o vyrování, ale byla na nich znát únava. Navíc musel ze zápasu odstoupit i královéhradecký Patrik Černák pro zranění levého ramene, a tak Východočeši dohrávali pouze na dvě obranné dvojice.

Již ve čtvrtek přivítají Energetici na svém ledě od 18:00 Plzeň. Otazník stále visí nad startem Patrika Černáka a samozřejmě také nad Ondřejem Dvořákem, kterého teprve čeká operace. Trenér Táborský však už může počítat s Janem Šejnohou a také s uzdraveným Martinem Petružálkem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Burdych 0 0 0 0 0
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Martin Dulovec 0 0 0 0 0
Ondřej Dvořák 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 1 1 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Lukáš Jirousek 0 0 0 0 0
Ondřej Kosina 0 0 0 0 0
Ladislav Lučan 0 0 0 0 0
Karel Marša 1 0 1 0 0
Václav Petr 0 0 0 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Tomíček 60 33 3 30 90,91 0 0