Zápasy
po 6.3.2006 | Daniel Višňák

Hradec po výborném výkonu sahal v Ústí po senzaci, nakonec ale prohrál 1:0

Druhý semifinálový zápas odehráli hradečtí hokejisté v Ústí hned v pondělí a jejich výkon byl diametrálně odlišný od prvního zápasu. Respekt ze zkušeného protivníka byl pryč a Lvi měli hodně práce s tím, aby utkání dotáhli do vítězného konce, za vedení v sérii mohou děkovat zejména výtečnému brankáři Málkovi. Hradec Králové povzbuzovaný předsedou představenstva klubu Ing. Borisem Hermanem, primátorem města Ing. Otakarem Divíškem a radními Soukupem a Jirešem se v Ústí prezentoval výborným výkonem a málem se postaral o veliké překvapení. O nejtěsnějším možném vítězství Severočechů rozhodl ve druhé třetině přesnou trefou z přesilové hry Vítězslav Jankových, který překonal jistého Tomáše Duška. Hosté už poté ani přes drtivý tlak vyrovnat nedokázali. Semifinále se nyní přesouvá do Hradce Králové, oba týmy se střetnou na východě Čech ve středu.

Jako první v utkání měli šanci hosté, ale puk po tlaku hostující druhé formace za Málkovou brankovou čárou neskončil. Ústí mělo hned ve 2. minutě výhodu přesilové hry, ale hradečtí se v oslabení ubránili. Hosté povzbuzováni předsedou představenstva klubu Ing. Borisem Hermanem, primátorem města Ing. Otakarem Divíškem a radními Soukupem a Jirešem se stále tlačili před ústeckou branku. V 7. minutě už ale Lvi zvedali ruce nad hlavu, rozhodčí však jejich radost utlumil, protože před dosažením gólu přerušil hru. Hradečtí si vypracovali největší šanci ve 14. minutě, na vteřinku osamocen se objevil před Málkem Volráb, ale jeho střelu z otočky mu domácí gólman vyrazil. Energetici pozlobili zkušené Ústí ještě v závěru třetiny, ale i domácí přesilovku hradeckých ustáli bez úhony.

Ve druhé části hry pokračovala více než vyrovnaná partie, přesto měli více šancí ke vstřelení gólu domácí a to díky několika přesilovým hrám. Hradečtí se srdnatě bránili a dostávali soupeře do úzkých, což se nelíbilo ano ústeckému publiku. Hosté měli další ze svých vážnějších šancí v polovině zápasu, odražený puk z mezikruží poslal tvrdě na Málka Michal Šeda, ústecký brankář jeho dělovku kryl ramenem. Když už to vypadalo, že by mohla i druhá dvacetiminutovka skončit bezbrankovou remízou, putoval na hanbu hradecký útočník Suchý a domácí se v páté početní převaze prosadili. Po ose Červenka, Grof putoval touš na hůl Vítězslava Jankových jenž propálil vše co mu stálo v cestě včetně hradeckého brankáře Duška – 1:0.

Ve třetí třetině Hradec pokračoval ve své taktice, která vycházela především ze zabezpečené obrany a Ústí mělo veliké problémy se s tím vypořádat. Hosté v závěrečné části přišli o dalšího hráče, tentokrát o útočníka Volrába, ten nedohrál zápas po jednom ze střetů u hrazení. Ani to vítr z plachet hradeckým nevzalo, dokonce mohli 54. minutě vyrovnat, ale Málek vychytal ve skvělé pozici Petra Přeučila. Když přežili hosté čtyřminutové oslabení ze závěru třetí dvacetiminutovky, zahřmělo před ústeckým brankovištěm znovu. Nahození od modré Málek pouze reflexivně vykopl. Energetici to poté zkoušeli ještě při hře bez brankáře, uzamkli domácí v jejich třetině, ale ani to k vyrovnání nevedlo, Lvi se zejména díky výtečnému Málkovi ujali vedení v sérii 2:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Tomáš Prachař 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Evan (asistent trenéra Ústí nad Labem):
Vítězství se rodilo strašně těžce, do utkání jsme pod dojmem včerejšího hladkého průběhu vstoupili vlažně a Hradec Králové dnes předvedl parádní výkon. V první třetině nám dělal jejich pohyb velké problémy a také tam byl neuznaný gól. Tem ale ze své pozice rozhodčí asi neviděl, to se stane. Pazourek měl naražené žebra, ale není to vážné, Slížkovi po teplotě rychle odešly síly a co se týče nastřelení Davida Hájka a Michala Havla a také zranění Jiřího Kuchlera, dozvíme se více ráno od doktora. Do Hradce jedeme už zítra, abychom se na utkání dobře připravili. Hradec prokázal, že je to výborné a silné mužstvo, ale my se pokusíme rozhodnout už ve třetím zápase.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Neodehráli jsme to tu špatně, dvě třetině jsme lépe bruslili, Ústí si vytvořilo tlak až v poslední části. Za předvedený výkon můžu hráčům poděkovat, protože to bylo odmakané. Hráli jsme lépe než včera, ale se stejným výsledkem, což nás mrzí o to víc. Tak, jak jsme hráli dnes, jsme hráli s Jihlavou. Chyběl nám nejproduktivnější hráč Fořt, který odešel s otřesem mozku po sérii právě s Duklou. A také Tomáše Linharta nám nepustily Pardubice, protože hrají o bytí a nebytí, ten chybí jednoznačně. Na Málka se musí razantněji a to je asi pro naše mladé kluky velká překážka. Ústí je vynikající mužstvo, ale potrápit ho ještě můžeme.

Fotogalerie